Skip to main content

SHARED NEWS. Dezvăluirile Libertatea despre medicul impostor, o bombă de presă care s-a simţit şi în online. Zeci de mii de share-uri

 
Sursă foto | Observator.tv
Sursă foto | Observator.tv

SHARED NEWS. Ziarul Libertatea a dat ştirea zilei ieri, pe Facebook. Este vorba despre ancheta ce-l vizează pe italianul care ar fi pretins că este medic chirurg.

Publicitate

„De un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din Bucureşti şi operează zeci de oameni”, notează sursa citată.

Impsotorul ar fi operat în mai multe clinici private din România şi din străinătate cu documente false, scrie materialul semnat de echipa lui Cătălin Tolontan.

„Ministerul Sănătăţii i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar şi la spitalul privat Monza, fără studii de medicină!”, titrează ancheta din Libertatea.

Un lucru aparent minor l-ar fi dat de gol:

„A fost depistat de asistente că nu ştia să-şi pună mănuşile!

Conform protocoalelor medicale, după igienizarea mâinilor chirurgul trebuie să-şi ţină braţele deasupra taliei, iar palmele deasupra coatelor, pentru minimizarea riscului de infecţie.”

Primul material din topul celor mai distribuite, cu peste 25.000 de distribuiri, este o preluare a articolului de pe Libertatea făcută de Digi 24. Ancheta iniţială, publicată de echipa de investigaţii de la Libertatea, s-a clasat pe locul doi şi a adunat aproximativ 11.000 de like-uri şi share-uri în online.

Ancheta arată, printre altele, că pretinsul medic nu doar că nu avea studii în domeniul medical, ci nu avea nici măcar liceu. Absolvise doar opt clase:

„Eminentul chirurg britanic Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare, omul care ia cheile şi aduce maşina, înainte de a intra în istoria medicinei.”

Alte materiale populare pe Facebook vin de la publicaţii precum Ziare.com, Adevărul sau HotNews.

Cele mai distribuite materiale din blogosferă, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.

1. digi24.ro, „Un italian cu 8 clase a convins un spital din România că este medic. El a făcut şi operaţii”

- 25.987 likes & shares;

2. libertatea.ro, „Ministerul Sănătăţii i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar şi la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu ştia să-şi pună mănuşile!
mănuşile!”

- 11.085 likes & shares.

3. ziare.com, „Kovesi, pe primul loc in cursa pentru sefia Parchetului European. Toader se opune vehement: Le voi trimite decizia CCR”

- 10.104 likes & shares;

4. hotnews.ro, „Maria Grapini anunţă că va vota împotriva numirii Codruţei Kovesi în funcţia de procuror-şef european, "din respect pentru miile de români care au suferit nevinovaţi"”

- 6.715 likes & shares;

5. adevarul.ro, „Economist: Cifrele nu mint, 2019 este anul dezastrului economic generalizat. Economia va intra în implozie”, de Elena Deacu

- 3.518 likes & shares;

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Kasparov84 Kasparov84
    Ce cross pr gretos. Ce-a omis Pubertatea sa spuna in toate articolele alea e ca cea mai dificila interventie chirurgicala a fost injectarea de botox. Nu scuza cu nimic mizeria numita DTS, dar puteau fi clari.

Trimite un comentariu

sus