Skip to main content

VIDEO. Vloggerul Mariciu a anunţat că îşi va semnaliza campaniile plătite: „Mi se pare corect faţă de voi”

 
VIDEO. Vloggerul Mariciu a anunţat că îşi va semnaliza campaniile plătite: „Mi se pare corect faţă de voi”

MARCAT SAU NEMARCAT. Marian Ionescu - Mariciu, creator de conţinut pe Youtube, a hotărât să marcheze campaniile publicitare din materialele pe care le postează.

Publicitate

El a anunţat că va marca postările plătite care apar pe canalul său de Youtube, cât şi pe cele de pe blog.

A explicat chiar într-o postare de ce a luat această decizie.

Marian Ionescu - Mariciu:

„Având în vedere că eu niciodată n-am semnalizat când a fost vorba de o reclamă, vreau să introduc această semnalizare a campaniilor: blog, instagram şi pe vlog.

Vreau să încep să vă semnalizez atunci când sunt plătit să vă vorbesc despre ceva, când este o campanie plătită. Vreau să distingeţi momentele în care vă recomand ceva gratis sau cele în care recomand ceva pentru că am şi primit bani, dar eu oricum recomand când îmi place ceva.

Voi anunţa de fiecare dată când am campanii plătite. Mi se pare corect faţă de voi.”

A detaliat şi felul în care vor arăta marcajele în funcţie de mediul în care acestea vor apărea.

„Pe vlog nu o să pun în titlu acel P pentru că vor scădea vizualizările, dar voi anunţa la finalul clipului că a fost vorba de o campanie. Pe blog şi instagram voi pune de fiecare dată P.”

Marian Ionescu, cunoscut în online ca Mariciu, a lucrat în publicitate şi PR la agenţii precum Leo Burnett, GMP PR sau MSL The Practice, dar şi-a dat demisia pentru a face full time vlogging.

În toamna lui 2018, la o dezbatere cu tema Etica în social media (la evenimentul Connections, organizat de Telekom), Marian Ionescu avea o altă părere.

Mariciu se poziţiona atunci ca un susţinător al ideii de nemarcare a publicităţii. De cealaltă parte, editorul Paginademedia.ro, Petrişor Obae, vorbea despre normalitatea marcajului cu o serie de argumente (unele punctate acum şi de Marian Ionescu, în decizia lui de a semnaliza campaniile).

Video - Câţi bani fac din YouTube? (campanii, monetizare şi publicitate)

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • soprano soprano
    ***
  • Gg Gg
    Un alt ascuns dragilor cu fundul intre douā vai

Trimite un comentariu

sus