Skip to main content

Ce datorii are la stat Realitatea Media. Este în insolvenţă de peste şapte ani, iar planul de reorganizare e confirmat în instanţă

 
Ce datorii are la stat Realitatea Media. Este în insolvenţă de peste şapte ani, iar planul de reorganizare e confirmat în instanţă

Realitatea Media, care operează Realitatea TV şi Realitatea FM, într-o insolvenţă record are, în sfârşit, plan de reorganizare confirmat de instanţă, anunţă site-ul Supervizor.ro, specializat pe zona de insolvenţe.

Publicitate

Este vorba despre planul de reorganizare votat în şedinţa adunării creditorilor din 23 mai 2014. Da, chiar 2014.

Lipsa acestui plan a fost, de-a lungul anilor, motivul pentru care Realitatea Media a pierdut mai multe frecvenţe radio pentru Realitatea FM.

CNA nu poate prelungi valabilitatea licenţelor (radio sau TV) pentru societăţile în insolvenţă fără plan de reorganizare aprobat. De altfel, anul acesta, în toamnă, urmează să expire licenţa Realitatea TV. Fără un plan de reorganizare aprobat de instanţă, CNA nu ar fi putut să prelungească licenţa.

Totodată, în cei şapte ani de când societatea este în insolvenţă, datoriile Realitatea Media către bugetul de stat, plus asigurări sociale, şomaj şi sănătate au crescut de patru ori.

Astfel, dacă la momentul septembrie 2011, când a intrat în insolvenţă, Realitatea Media avea datorii la stat de 36 de milioane de lei, în 2018 acestea au ajuns la aproape 127 de milioane de lei (în jur de 26,4 milioane de euro), arată site-ul Supervizor.ro.

Cum se împart datoriile la stat:

Bugetul de stat = 51.739.550 lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat = 53.188.661 lei
Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 2.075.090 lei
Bugetul asigurărilor de sănătate = 19.995.557 lei
TOTAL: 126.998.858 lei.

Potrivit sursei menţionate, Fiscul a solicitat de două ori la sfârşitul lui 2018 intrarea societăţii în faliment. Pe 14 noiembrie şi pe 19 decembrie 2018. Ambele solicitări au fost respinse de instanţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mircea mircea
    Problema este ca au intrat in insolventa cu 17 milioane lei datorie la ANAF iar dupa 7 ani de reorganizare au ajuns la 127 milioane datorie la ANAF. Adica pun cate 1,3 milioane de lei datorie in fiecare luna. Doamne ajuta!
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Din astea 127 de milioane, statul n-o să-şi recupereze nici măcar una de-un leu. Cât despre declanşarea mult întârziatei proceduri de intrare în faliment, lucrurile o să treneze cel puţin până în 2021, timp suficient să mai crească de vreo 4 ori datoriile la bugetul de stat. 2019-2020 sunt ani electorali, iar Insolvenţa TV e foarte utilă ca să ne informeze cum e cu economia de piaţă şi cu deontologia jurnalistică. A, şi cu lupta împotriva corupţiei, evident.
  • anonimus anonimus
    Like! Nae
  • Nae Ionescu Nae Ionescu
    Iata statul paralel. Pentru Gusa si Pacuraru legile pot sa nu fie aplicate la nesfarsit. Se pot lupta cu PSD la nesfarsit dar cu retorica si principiile partidului-capusa drept standard de functionare si comportament. Iata cine beneficiaza de influenta/ face parte din statul paralel. Realitatea TV face parte din aceeasi zona gri-sobolan precum Romania TV, Antena3, B1.

Trimite un comentariu

sus