Skip to main content

Breaking News la România TV: Corina Chiriac şi-a rupt coastele. Acum 30 de ani. RTV şi-a luat o somaţie

 
Breaking News la România TV: Corina Chiriac şi-a rupt coastele. Acum 30 de ani. RTV şi-a luat o somaţie

O poveste de-acum 30 de ani ajunge ştire, cu litere de şchioapă, pe burtiera galbenă de breaking news. Este vorba despre România TV, post care a anunţat prin numeroase titluri, pe 26 ianuarie, că Corina Chiriac a ajuns de urgenţă la spital cu mai multe coaste rupte. „Cel care a rănit-o pe cântăreaţă mărturiseşte tot”, plusează postul.

Publicitate

„Ştirea” a şocat-o chiar şi pe cântăreaţă care a ieşit cu o dezminţire pe pagina sa de Facebook:

„Nu este adevărat. Sunt bine-mersi, ne vedem mâine seara pe viu la Teatrul Tănase. România TV, de ce publicaţi ştiri neadevărate? Vă promit ştiri de la avocatul meu, săptămâna viitoare”, a scrie pe Facebook artista, alături de o captură de pe România TV, cu titlul mincinos.

Cazul a ajuns şi pe masa CNA, după o sesizare de la artistă şi o autosesizare a unui membru CNA.

Conform raportului de monitorizare, „ştirea” a fost pe post de trei ori, promovată înainte intens prin burtiere tip...România TV:

„CORINA CHIRIAC LA SPITAL CU COASTELE RUPTE; CEL CARE A RĂNIT-O MĂRTURISEŞTE TOT”, a anunţat, de nenumărate ori.

Ce aflam, până la urmă din ştire?

Că Rică Răducanu a povestit într-un interviu pentru Kanal D, că pe vremea când era fotbalist, acum 30 de ani, a îmbrăţişat-o pe Corina Chiriac atât de tare încât aceasta s-a plâns că i-a rupt coastele şi a ajuns la spital. Repetăm, acum 30 de ani!

Iată declaraţia lui Rică Răducanu (preluare înregistrare Kanal D):

„Jucam meciuri de fotbal pe stadion, artiştii cu o echipă din-asta şi arbitru de centru era Stela Popescu şi lateral era frumoasa asta a lui Bibanu şi Corina arbitru de tuşă. Îmbrăcate frumos şi eu tot strigam, ofsaid bă, ăia nu ridica, când ridica, habar nu avea, şi apoi m-am dus, ia vino încoace, a zis că o iau în braţe, dar eu eram nervos, eram fotbalist, nu aveam multă… dacă te strângeam şi acuma dacă te stâng, şi am strâns-o în braţe, haa, ce ai făcut, mi-ai rupt coasta! Am dus-o la spital şi ce am păţit cu ea, ce m-a înjurat.”

În aceeaşi zi, 26 ianaurie, pe post a fost prezentată şi reacţia Corinei Chiriac, iar un prezentator de pe post a comentat:

„Da, o întâmplare care s-a întâmplat acum mulţi ani, aş strânge-o în braţe la fel pe doamna Corina Chiriac, din simpatie, nu din altceva, mai ales că s-a supărat că a apărut această ştire, ne-a dedicat chiar o postare pe contul ei de socializare, răutăcioasă din punctul meu de vedere, pentru că aceste întâmplări au şi ele farmecul lor.

Nu ştiu ce a deranjat-o foarte mult pe îndrăgita interpretă, o asigur doar că primeşte îmbrăţişările tuturor colegilor din redacţia România TV.”

În faţa membrilor CNA, Roxana Niculescu, reprezentantul postului, a recunoscut „vina”:

„În primul rând, trebuia pus că întâmplarea a avut loc în urmă cu 30 de ani, când Rică Răducanu era fotbalist. În al doilea rând, burtiera cu multe coaste rupte şi cu spitalul nu avea ce să caute. În al treilea rând, casa de avocatură a doamnei Chiriac este la mediere cu noi”

Articolul invocat

ART. 64
b) informarea cu privire la un subiect, fapt sau eveniment să fie corectă, verificată şi prezentată în mod imparţial şi cu bună-credinţă.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    ce disperati !!! oricum minciuna este aici la ordinea zilei Tineti ocupata o frecventa care ar putea fi utila pt cineva care se respecta Ar trebui acuzati de genocid intelectual Inchideti odata mizeria asta !
  • Ad Ad
    Un post ce trebuie inchis. Nu vezi altceva, decat dezinformare. Un fel de OTV, dar numai de stiri. Ecranul imparti in 100 de zone. Textul de pe ecran nu are nicio legatura cu ce se discuta in momentul ala.
  • Digi Becaly Digi Becaly
    Cat timp PSD este la putere, ii doare in cot pe cei de la Rtv sau pe cei de la Antene de CNA. Personal cred ca ar trebui desfiintata aceasta institutie care ar fi trebuit sa fie garantul aplicarii carecte a legislatiei in audiovizual. O institutie corupta pana in maduva oaselor, parerea mea. Salarii de ministrii si tupeu nesimtit,au membrii acestei triste institutii a statului.
  • jk jk
    La ei asta cu acum 30 ani ca dat actual e ceva normal

Trimite un comentariu

sus