Skip to main content

Suplimentele alimentare au revenit în Libertatea: un sfert din ziar cu reclame, la o săptămână după ce "pedepsiseră" ziarul

 
Suplimentele alimentare au revenit în Libertatea: un sfert din ziar cu reclame, la o săptămână după ce "pedepsiseră" ziarul

Reclamele pentru suplimentele alimentare s-au întors în Libertatea, la o săptămână după de ieşiseră, în bloc, din publicaţia Ringier.

Publicitate

"Excentricul Thomas Lindberg, numit şi doctorul celebrităţilor, a arătat lumii noua sa formulă pentru varice. Mulţumită acesteia, poţi scăpa de varice în numai 5 săptămâni."

"Metoda prof. Lindberg", poate fi comandată prin "Clubul de reduceri", doar prin telefon, iar regulamentul se poate citi pe site-ul trmsndcndcndtns-prvtplc.com (nu, nu este o greşeală).

Este doar una dintre reclamele pentru suplimente alimentare care au revenit în Libertatea, la o săptămână după ce părăsiseră ziarul.

Clienţii ieşiseră din ziar după ce cotidianul a publicat o serie de materiale despre reclamele mincinoase la anumite suplimente alimentare, care făceau trimitere la proprietăţi terapeutice (lucru interzis în cazul suplimentelor alimentare).

Investigaţia Libertatea a arătat şi că în unele reclame apăreau "doctori". Falşi doctori: numele nu existau, iar pozele erau luate din baze de date.

După investigaţia Libertatea, clienţii au părăsit în bloc ziarul (chiar şi produsele care nu erau vizate de ancheta jurnalistică). "Este o reacţie de anii 90", spunea într-un interviu pentru Paginademedia.ro Mihnea Vasiliu, directorul Ringier.

Un sfert din ziar cu reclame

Vinerea trecută, când Libertatea publica un nou episod al investigaţiei, în ziar erau doar două reclame la suplimente alimentare, pe mai puţin de o pagină.

Astăzi, vineri, 8 februarie, potrivit monitorizării Paginademedia.ro, în Libertatea sunt zece reclame la suplimente alimentare, care ocupă aproape şase pagini, adică un sfert din publicaţia tipărită.

Reclamele la suplimente alimentare în Libertatea, vineri, 8 februarie:

Reclamele la suplimente alimentare în Libertatea, vineri, 1 februarie:

Au "pedepsit" Libertatea, dar au rămas în Click. Un sfert din tabloidul de azi e cu reclame la suplimente alimentare


EFECTE. Clienţii cu machete pentru suplimente s-au retras din Libertatea, la doar o zi după ancheta "reclamelor mincinoase"


"E o reacţie de anii '90: nu scrii de bine, scot reclamele" - şeful Ringier, Mihnea Vasiliu, despre retragerea clienţilor după ancheta Libertatea


Citeşte şi: Libertatea, anchetă despre reclamele mincinoase la medicamente din propriul ziar


Citeşte şi: Ziarele Libertatea şi Click, pline de reclame cu "leacuri" comandate prin telefon şi online

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus