Skip to main content

DECIZIE. TVR 1 vrea să redevină generalist după doi ani şi jumate de „canal informativ”

 
DECIZIE. TVR 1 vrea să redevină generalist după doi ani şi jumate de „canal informativ”

Schimbare de paradigmă. Conducerea TVR vrea să transforme din nou TVR 1 în canal generalist după ce în ultimii doi ani şi jumătate postul a fost unul informativ, axat pe actualitate şi pe emisiuni talk-show.

Publicitate

Decizia a fost luată de conducerea postului public în prima şedinţă a Consiliului de Administraţie din acest an, desfăşurată joi, 30 ianuarie.

De punerea în aplicare a hotărârii răspund şefa TVR, Doina Gradea şi Producătorul General, Alexandru Sassu.

Din informaţiile Paginademedia.ro, CA-ul TVR aprobat „Identitatea canalelor SRTv” astfel:

  • TVR 1 - canal generalist
  • TVR 2 - canal tematic (familie, educaţie, tradiţie)
  • TVR 3 - canal cultural şi regional.
  • Canale regionale - canale regionale generaliste
  • TVR Internaţional - canal internaţional dedicat românilor din afara ţării
  • TVR Moldova - canal dedicat românilor din Republica Moldova.

Tot în şedinţa CA de joi, membrii au aprobat „Politica editorială” ce curpinde „o serie de principii care vor sta la baza comportamentului editorial al TVR, al angajaţilor şi colaboratorilor şi detaliază rolul televiziunii publice şi al canalelor sale în societate, precum şi poziţionarea ştirilor şi a emisiunilor informative, a vedetelor şi producţiilor TVR în ansamblu”.

Obiectivele TVR

  • TVR1 are ca obiectiv poziţionarea între primele 5 televiziuni din România, cu un conţinut diversificat şi de calitate, „un etalon de echidistanţă, imparţialitate şi independenţă”.
  • TVR 2 va fi un canal dedicat familiei şi educaţiei, aflate în relaţie directă cu tradiţia, un post modern, de atitudine, în care publicul de toate vârstele, în special cel tânăr şi în formare, participă direct la crearea conţinutului.
  • TVR 3 se defineşte ca post regio-cultural care abordează tematici culturale şi informative, un canal cu conţinut generat preponderent de staţiile locale şi care va aduce problematicile locale şi regionale la nivel naţional. Are ca obiectiv să devină un etalon pentru publicul naţional.
  • Misiunea TVR Internaţional este aceea de a asigura legătura permanentă cu ţara de origine a românilor de pretutindeni, de a păstra şi promova identitatea şi valorile Româneşti, imaginea României în comunităţile în care trăiesc românii din afara graniţelor ţării.
  • „TVR Moldova este o investiţie strategică a României prin asigurarea unei legături permanente cu românii de dincolo de Prut.”
  • „TVR Iaşi, TVR Cluj, TVR Târgu Mureş, TVR Craiova şi TVR Timişoara trebuie să devină lideri de necontestat ai regiunilor pe care le acoperă.”

Hotărârea CA privind identitatea canalelor SRTv a fost aprobată cu 8 voturi pentru şi 5 abţineri, iar cele privind politica editorială a SRTv şi politica editorială a canalelor SRTv cu câte 9 voturi pentru şi 4 abţineri, potrivit informaţiilor Paginademedia.ro.

  • Hotărârea conducerii TVR

CONTEXT. TVR 1 a devenit canal informativ in toamna lui 2016, sub conducerea preşedintelui de atunci, Irina Radu. Reprezentanţii postului au cerut atunci Consiliului Naţional al Audiovizualului un vot pentru schimbarea structurii de programe, aşa cum se întâmplă în mod normal.

„TVR 1 nu va deveni un canal de ştiri, în sensul împământenit în conştiinţa telespctatorilor din România. Va fi un canal axat pe actualitate, pe agenda zilei. Aş vrea să ne clarificăm în minte acest sens. Aş vrea să fiţi de acord cu mine că în România mai există loc pentru un astfel de canal, care prezintă informaţia corect, echilibrat şi sobru, în sensul de încredere”, spunea atunci Crala Tompea în faţa membrilor CNA, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • zgabercea zgabercea
    dar ce? pana acum a fost post de stiri? serios? pai cele doua secretare ale domnului dragnea - irina si doina au facut praf si ultimele ramasite de organizare in televiziune si au populat grila cu toate rebuturile din piata. ati intrebat vreun om de pe strada (chiar din Dorobanti) despre ce este tvr? ati remarcat vreun moment om care tvr sa fi contat in piata tv? Nu. tvr este jucaria de 100 de milioane pe an a psd, pilotata de zgabercea si pusa in functiune cand trebuie la alegeri si referendumuri. In rest, o bodega fara cap si fara coada tinuta din filme si reluari. A, scuze! uitasem de brigada dinescu buscu sarmaluta, gardienii galaxiei. (astia sunt trei oameni care fac emisiuni seara la tvr si au diversi invitati)
  • jk jk
    Vad ca siglele TVR au revenit de cateva ore la cele clasice.Si de teletext vad ca s-a revenit(azi dimineata nu a mers)
    Ce se mai aude de TVR 1/2 HD?
  • Cineva Cineva
    @Papaiani - faza cu Dinescu si galetile de bani este folclor, Dinescu e platit de sponsorul Selgros, emisiunea e in primele 10 ale Tvr-ului ca audienta si eu nu am auzit pronuntandu-se numele restaurantului vreodata. O parte din emisiuni sunt pe youtube, iar daca tu vezi undeva reclama la restaurant, dau o bere la Dinescu :))
  • mile mile
    e nevoie sa cumpere programe bune straine si documentare
  • Crispo Crispo
    La fel ca antecomentatorul meu semnat Papaiani, cred că și o astfel de strategie este bună, la urma urmei proiectul noului TVR 1 este proiectul vechiului TVR 2.

    Dar ar putea, pentru numele Domnului, să fuzioneze actualul TVR 1, cel cu știri și emisiuni informative, cu TVR Internațional, și să transmită și pe cablu acest canal.

    Am susținut în repetate rânduri că un canal TVR 1 informativ este o soluție bună și cu un cost mai mic decât al unui canal de divertisment.
  • Airinei Alexandru Airinei Alexandru
    Siglele TVR arată așa de câteva zile deja, iar retransmisia TVR1 pe TVR HD, e doar azi până la Telejurnalul de la ora 20, probabil fac acest lucru ca să vadă cum se descurcă actualele emisiuni de pe cele două canale TVR, în varianta HD; deci înseamnă că nu mai este prea mult timp până la apariția TVR1 HD și TVR2 HD
  • jk jk
    Deja sunt schimbari|Siglele TVR 1,2,3 sunt mai "apropiate",TVR 3 are R-ul cu verde mai inchis,iar TVR HD retransmite TVR 1
  • Papaiani Papaiani
    Oricate schimbari de paradigme ar face TVR, daca vrea sa conteze trebuie sa cultive exigenta in toate programele. Știrile livreaza redundant sau sunt pline de transmisii live cu Klaus, Viorica sau Tudorel care bat campii. Doar dimineata mai vezi ceva cu transmisiuni bune din tot felul de locuri. Prezentatorii sunt cam toti praf si prost imbracati, empatie zero. Prea multe grase, ochelaristi si cheliosi umplu ecranul. Si vocile de la reportaje sunt mai proaste decat pe vremea comunistilor.
    La Sport e jale, numai laude penibile ale oficialilor si competitii de mana a treia cu disciplinne de mana a patra. Ieri era pe TVR3 o gala pe la Iasi prezentata de Vasile Arhire. Omul asta e absolut ridicol, n-are nicio calitate sa apara pe ecran.
    Mai exista niste emisiuni documentare pline de recunostinta la adresa clientilor. Zeama lunga si interese personale pe banul statului.
    Nu poti in 2019 sa lasi insi precum Marina Almasan sa isi faca mendrele cu glume proaste pe post. Sau sa ii dai galeti cu bani lui Dinescu sa isi faca autoreclama la restaurant.
    Totul culmineaza cu Romania 9, cu Lavinia Sandru, cu Sorin Burtea si alti penibili fara talent, bun simt si vocatie.
  • Dan Petrescu Dan Petrescu
    Nu va temeți!, Sărmăluța ramine. La o adică, se va travesti în Elise Stan sau în geamantanul acesteia. E garantat de Dragnea și admirat, la ordin, de Gradea.
  • Luizaa Luizaa
    I a informat de ia DAT dreaqcu vb lui banciu. Morti contribuabili ca tv r info. L au votat pe ps dreaqnea #lasFIERbinzti
  • Livia Pila Livia Pila
    Cine raspunde pentru esecul transformarii TVR1 in post informativ/ de actualitate si pierderea audientei? Irina Radu e departe.
  • Ando22 Ando22
    Poate se-ntampla minunea si Sarmaluta revine la matca voiculesciana.
  • mile mile
    Poate asa scapam de Sărmaluță .
  • Nicolae Ceaușescu Nicolae Ceaușescu
    Ăștia vor redeveni canal generalist când or zbura porcul !
  • adi adi
    cred ca e normal ca principalul post al TVR sa fie generalist, iar pentru stiri ar trebui reinviat TVR info sau TVR 2 sa fie transformat in canal de stiri.

Trimite un comentariu

sus