Skip to main content

VIDEO. Derapaj. Pro TV se folosește și de postul TV în campania de presiune pe Telekom. Ce spun oficialii TV?

 
VIDEO. Derapaj. Pro TV se folosește și de postul TV în campania de presiune pe Telekom. Ce spun oficialii TV?

VIDEO. Pro TV intră în campania de presiune pe Telekom și cu postul de televiziune. După ce, în primă fază, toate site-urile grupului au fost pline de bannere care anunțau că Pro TV "ar putea ieși din grila Telekom și Next Gen de la 1 martie", acum mesajul a fost distribuit și pe TV.

Pe parcursul filmului Argo, difuzat aseară, Pro TV a plasat în colțul ecranului un "Mesaj important". În mesaj, rula textul "Canalele Pro TV ar putea să nu mai fie disponibile în rețelele Telekom și Next Gen". "Toate celelalte rețele vor continua să difuzeze canalele Pro TV".

În finalul mesajului Pro TV puncta că, "pentru informații contactați Telekom și Next Gen".

Publicitate

Pro TV vine cu acest mesaj în contextul în care negocierile cu Telekom nu sunt încă finalizate.

DERAPAJ. Este pentru prima dată când Pro TV folosește în acest mod agresiv suporturile media pe care le deține pentru a rezolva o problemă de natură comercială și de a pune presiune pe un partener.

Conținutul, editorialul, a fost astfel implicat în soluționarea intereselor de business. Separarea editorialului, a conținutului de zona de business este unul dintre principiile de bază în massmedia. 

Această formă de presiune a fost făcută în ziua Românii au talent, show la care Telekom a fost sponsor principal timp de opt ani, până la acest sezon.

Oficialii Telekom spun că presiunile Pro TV urmăresc, de fapt, obținerea unui preț mai bun al retransmisiei canalelor:

"Suntem surprinși de anunțul făcut de Pro Tv. Discuțiile cu grupul media sunt în derulare și negocierile cu acesta sunt purtate in beneficiul clienților noștri, in condițiile in care Pro TV vizează o creștere semnificativă a pretului", au declarat oficialii Telekom pentru Paginademedia.ro

Ce spune Pro TV despre campanie? Redăm întrebările Paginademedia.ro și răspunsurile Pro TV: 

Paginademedia.ro: În ce stadiu sunt negocierile Telekom - Pro TV?
Pro TV: Asteptam un rapuns oficial de la Telekom.

Paginademedia.ro: În aceste negocieri, Pro TV a avansat un pret mai mare decat la ultimul contract?
Pro TV: Nu comentam detaliile contractuale, avem o lista de preturi publica.

Paginademedia.ro: De ce a iesit Pro TV cu aceasta campanie inainte de finalizarea negocierilor? Cum comentati faptul ca ar putea fi o formă de presiune?
Pro TV: PRO TV depune toate eforturile pentru a rezolva aceasta situatie. Asteptam raspunsul oficial al Telekom. Avem obligatia morala de a informa publicul PRO TV in legatura cu disponibilitatea canalelor noastre.

VIDEO. Anunțul făcut de Pro TV în timpul programului:

Antecedente: Antena 1 și relația cu RCS

În urmă cu șase ani, Antenele și RCS erau în plin conflict. După ce RCS a scos posturile Intact din grilă, Antena a pornit o campanie agresivă împotriva partenerului de business.

De exemplu, în timpul unui meci de fotbal, în partea de sus a ecranului a rulat un mesaj în care Antena 1 le cerea telespectatorilor să se adreseze altor companii de cablu. "RCS&RDS a refuzat, cu rea credință. să încheie un acord pentru redifuzarea Antenei 1, Antenei 3, Antenei 3, Euforia TV și GSP TV. (...) Pentru recepționarea posturilor Intact vă rugăm să vă adresați altor companii de cablu." Mesajul a fost repetat și la filmul de după.

Detalii despre caz, pe Paginademedia.ro, aici

National Geographic a anunțat pe post după finalizarea discuțiilor

National Geographic a avut o altă abordare în relația cu publicul și cu partenerii de distribuție.

Anul trecut, când National Geographic a ieșit din rețeaua Telekom, postul TV și-a anunțat telespectatorii, pe ecran, după ce acest fapt s-a întâmplat, nu în timpul negocierilor.

Text care rula pe ecran spunea:

"Stimați telespectatori, canalele National Geographic nu vor mai fi disponibile la Telekom România începând cu 1 iulie.

Dacă vreți să recepționați în continuare canalele National Geographic, vedeți unde sunt disponibile pe www.natgeotv.com/ro."

Detalii, în articolul de atunci: National Geographic iese din grila Telekom. Câți abonați se pierd

Citește și: "Pro TV vrea creșterea prețului." Reacția Telekom după anunțul agresiv al Pro TV că "ar putea ieși" din grila operatorului

Citește și: ULTIMĂ ORĂ. Pro TV anunță agresiv că ar putea ieși de pe Telekom și NextGen. Toate site-urile Pro, "inundate" de anunț

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

  • Sa ne readucem aminte că nu este prima data când canalele PRO TV au ieșit de pe această platformă. Pe vremea Dolce TV, scoaterea din grila a canalelor PRO a fost acoperita atunci cu posturi premium precum HBO. Imi aduc aminte că acela a fost momentul când canalele PRO au intrat pe platforma online Voyo, pentru ca abonații care au rămas fără aceste canale sa le poată urmări. Și cu toate astea situația a fost rezolvată la puține luni după.
    Fiind vorba de un posturi de tip paytv tactica nu este deloc surprinzătoare. Mă gândesc totuși că și cei de la Telekom pot replica prin a își informa abonatii asupra acestor presiuni oferind din casă detalii despre negociere. Judecând după declarat reprezentanților Pro cred că discuțiile au loc la nivel de discount oferit pe baza numărului de abonați.
  • Cand primeau emailuri de la Udrea nu era moral sa ne anunte ca sunt la ordinele lui Basescu? Sunt abonat Nextgen si din partea mea poate sa iasa din grila.
  • Fiind o televiziune privata cred ca are dreptul sa isi aleaga la ce operatori de televiziune sa fie difuzate programele lor si au dreptul sa puna ce mesaje vor in timpul programelor lor. E normal sa ceara mai multi bani cand produc in marea majoritate a timpului cea mai buna audienta. E clar ca multi din clientii Telekom urmaresc posturile PRO. Nu o sa vina sa ceara mai multi bani de exemplu Trinitas care nu reprezinta nici 1% din audienta pentru operator. E normal sa vina sa ceara mai multi bani televiziunile importante. Observ o bucurie mare in randul fanilor inraiti de Antene si se roaga cred ca non-stop sa fie scos de la Telekom in speranta ca vor mai scadea in audienta si va creste si Antena lor dar nu va bucurati dinainte ca s-ar putea sa ramaneti mult pe locul 2 care si ala sta la limita oricand putand cadea si pe 3.
  • Asa merita Telekomu cand burdusesti Protv-ul cu bugete consisitente si vrei sa fi non stop pe ecran ,nu au invatat din precedentul Rcs Antena ,cand cei de la Antena au fost pusi la respect, trebuie sa li sa spuna clar painea si cutitul sunt la mine .
  • Telekom nu ar trebui sa se lase intimidați de aceasta campanie agresiva și fără scrupule lansata de un trust care vrea sa para curat și liber. Rușine grupului Pro.

Trimite un comentariu