Skip to main content

VIDEO. Derapaj. Pro TV se foloseşte şi de postul TV în campania de presiune pe Telekom. Ce spun oficialii TV?

 
VIDEO. Derapaj. Pro TV se foloseşte şi de postul TV în campania de presiune pe Telekom. Ce spun oficialii TV?

VIDEO. Pro TV intră în campania de presiune pe Telekom şi cu postul de televiziune. După ce, în primă fază, toate site-urile grupului au fost pline de bannere care anunţau că Pro TV "ar putea ieşi din grila Telekom şi Next Gen de la 1 martie", acum mesajul a fost distribuit şi pe TV.

Publicitate

Pe parcursul filmului Argo, difuzat aseară, Pro TV a plasat în colţul ecranului un "Mesaj important". În mesaj, rula textul "Canalele Pro TV ar putea să nu mai fie disponibile în reţelele Telekom şi Next Gen". "Toate celelalte reţele vor continua să difuzeze canalele Pro TV".

În finalul mesajului Pro TV puncta că, "pentru informaţii contactaţi Telekom şi Next Gen".

Pro TV vine cu acest mesaj în contextul în care negocierile cu Telekom nu sunt încă finalizate.

DERAPAJ. Este pentru prima dată când Pro TV foloseşte în acest mod agresiv suporturile media pe care le deţine pentru a rezolva o problemă de natură comercială şi de a pune presiune pe un partener.

Conţinutul, editorialul, a fost astfel implicat în soluţionarea intereselor de business. Separarea editorialului, a conţinutului de zona de business este unul dintre principiile de bază în massmedia.

Această formă de presiune a fost făcută în ziua Românii au talent, show la care Telekom a fost sponsor principal timp de opt ani, până la acest sezon.

Oficialii Telekom spun că presiunile Pro TV urmăresc, de fapt, obţinerea unui preţ mai bun al retransmisiei canalelor:

"Suntem surprinşi de anunţul făcut de Pro Tv. Discuţiile cu grupul media sunt în derulare şi negocierile cu acesta sunt purtate in beneficiul clienţilor noştri, in condiţiile in care Pro TV vizează o creştere semnificativă a pretului", au declarat oficialii Telekom pentru Paginademedia.ro

Ce spune Pro TV despre campanie? Redăm întrebările Paginademedia.ro şi răspunsurile Pro TV:

Paginademedia.ro: În ce stadiu sunt negocierile Telekom - Pro TV?
Pro TV: Asteptam un rapuns oficial de la Telekom.

Paginademedia.ro: În aceste negocieri, Pro TV a avansat un pret mai mare decat la ultimul contract?
Pro TV: Nu comentam detaliile contractuale, avem o lista de preturi publica.

Paginademedia.ro: De ce a iesit Pro TV cu aceasta campanie inainte de finalizarea negocierilor? Cum comentati faptul ca ar putea fi o formă de presiune?
Pro TV: PRO TV depune toate eforturile pentru a rezolva aceasta situatie. Asteptam raspunsul oficial al Telekom. Avem obligatia morala de a informa publicul PRO TV in legatura cu disponibilitatea canalelor noastre.

VIDEO. Anunţul făcut de Pro TV în timpul programului:

Antecedente: Antena 1 şi relaţia cu RCS

În urmă cu şase ani, Antenele şi RCS erau în plin conflict. După ce RCS a scos posturile Intact din grilă, Antena a pornit o campanie agresivă împotriva partenerului de business.

De exemplu, în timpul unui meci de fotbal, în partea de sus a ecranului a rulat un mesaj în care Antena 1 le cerea telespectatorilor să se adreseze altor companii de cablu. "RCS&RDS a refuzat, cu rea credinţă. să încheie un acord pentru redifuzarea Antenei 1, Antenei 3, Antenei 3, Euforia TV şi GSP TV. (...) Pentru recepţionarea posturilor Intact vă rugăm să vă adresaţi altor companii de cablu." Mesajul a fost repetat şi la filmul de după.

Detalii despre caz, pe Paginademedia.ro, aici

National Geographic a anunţat pe post după finalizarea discuţiilor

National Geographic a avut o altă abordare în relaţia cu publicul şi cu partenerii de distribuţie.

Anul trecut, când National Geographic a ieşit din reţeaua Telekom, postul TV şi-a anunţat telespectatorii, pe ecran, după ce acest fapt s-a întâmplat, nu în timpul negocierilor.

Text care rula pe ecran spunea:

"Stimaţi telespectatori, canalele National Geographic nu vor mai fi disponibile la Telekom România începând cu 1 iulie.

Dacă vreţi să recepţionaţi în continuare canalele National Geographic, vedeţi unde sunt disponibile pe www.natgeotv.com/ro."

Detalii, în articolul de atunci: National Geographic iese din grila Telekom. Câţi abonaţi se pierd

Citeşte şi: "Pro TV vrea creşterea preţului." Reacţia Telekom după anunţul agresiv al Pro TV că "ar putea ieşi" din grila operatorului

Citeşte şi: ULTIMĂ ORĂ. Pro TV anunţă agresiv că ar putea ieşi de pe Telekom şi NextGen. Toate site-urile Pro, "inundate" de anunţ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Bogdan Chirea Bogdan Chirea
    Sa ne readucem aminte că nu este prima data când canalele PRO TV au ieșit de pe această platformă. Pe vremea Dolce TV, scoaterea din grila a canalelor PRO a fost acoperita atunci cu posturi premium precum HBO. Imi aduc aminte că acela a fost momentul când canalele PRO au intrat pe platforma online Voyo, pentru ca abonații care au rămas fără aceste canale sa le poată urmări. Și cu toate astea situația a fost rezolvată la puține luni după.
    Fiind vorba de un posturi de tip paytv tactica nu este deloc surprinzătoare. Mă gândesc totuși că și cei de la Telekom pot replica prin a își informa abonatii asupra acestor presiuni oferind din casă detalii despre negociere. Judecând după declarat reprezentanților Pro cred că discuțiile au loc la nivel de discount oferit pe baza numărului de abonați.
  • Liviu Liviu
    Cand primeau emailuri de la Udrea nu era moral sa ne anunte ca sunt la ordinele lui Basescu? Sunt abonat Nextgen si din partea mea poate sa iasa din grila.
  • Georgian Georgian
    Fiind o televiziune privata cred ca are dreptul sa isi aleaga la ce operatori de televiziune sa fie difuzate programele lor si au dreptul sa puna ce mesaje vor in timpul programelor lor. E normal sa ceara mai multi bani cand produc in marea majoritate a timpului cea mai buna audienta. E clar ca multi din clientii Telekom urmaresc posturile PRO. Nu o sa vina sa ceara mai multi bani de exemplu Trinitas care nu reprezinta nici 1% din audienta pentru operator. E normal sa vina sa ceara mai multi bani televiziunile importante. Observ o bucurie mare in randul fanilor inraiti de Antene si se roaga cred ca non-stop sa fie scos de la Telekom in speranta ca vor mai scadea in audienta si va creste si Antena lor dar nu va bucurati dinainte ca s-ar putea sa ramaneti mult pe locul 2 care si ala sta la limita oricand putand cadea si pe 3.
  • jonhcomes jonhcomes
    Asa merita Telekomu cand burdusesti Protv-ul cu bugete consisitente si vrei sa fi non stop pe ecran ,nu au invatat din precedentul Rcs Antena ,cand cei de la Antena au fost pusi la respect, trebuie sa li sa spuna clar painea si cutitul sunt la mine .
  • Andrei Andrei
    Astia se cred CNN
  • Laszlo Laszlo
    Telekom nu ar trebui sa se lase intimidați de aceasta campanie agresiva și fără scrupule lansata de un trust care vrea sa para curat și liber. Rușine grupului Pro.
  • jk jk
    Si acum, la debutul reluării Ce spun românii este dat acest mesaj.De mai multe ori consecutiv
  • R R
    Niște nemernici! Ar fi minunat ca Telekom sa nu -i mai retransmita!
  • jk jk
    Nu e ok abordarea postului

Trimite un comentariu

sus