Skip to main content

La revedere, X-Factor! După şapte ani, Antena 1 nu va mai difuza show-ul. Istoria tumultoasă a emisiunii

 
La revedere, X-Factor! După şapte ani, Antena 1 nu va mai difuza show-ul. Istoria tumultoasă a emisiunii

UPDATE. X Factor 2019 nu va fi toamna aceasta. Vezi AICI grila Antenei 1 din această toamnă.

Publicitate

UPDATE. Postul Antena 1 a precizat pentru Paginademedia.ro că deţine în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. Din informaţiile Paginademedia.ro, X-Factor nu va avea un nou sezon. Poziţia postului Antena 1, la finalul articolului.

De notat că Paginademedia.ro a soclitiat Antena 1 un punct de vedere încă de acum câteva săptămâni. Răspunsul a venit doar după publicarea acestui material.

Şapte ani, opt sezoane, nouă juraţi şi un punct final. Antena 1 nu a mai prelungit licenţa X-Factor. Talent show-ul muzical nu va mai fi pe post în acest an, chiar dacă postul tv susţine că are, încă, un contract.

Postul de televiziune nu a semnat un nou contract de licenţă pentru program.

Paginademedia.ro trece în revistă istoria tumultoasă a emisiunii. O istorie în care şi-a căutat permanent locul în grilă, varianta cea mai bună de juriu, dar şi de prezentatori, în încercarea de a învinge Vocea României de pe Pro TV.

În jumătate din sezoane, a fost pus chiar la bătaie directă cu Vocea de pe Pro TV. De fiecare dată, X-Factor era depăşită de Pro TV. De multe ori, de filme difuzate şi reluate: numai Curierul Jason Statham i-a bătut de câteva ori.

Înainte de istoria agitată a emisiunii, câteva date:

  • Juriul s-a schimbat de patru ori de la lansare până în ultimul sezon.
  • A avut nouă juraţi: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Carla’s Dreams.
  • Delia a fost cel mai longeviv jurat, mai exact şapte sezoane din opt.
  • Show-ul a avut două perechi de prezentatori: Răzvan şi Dani - şapte sezoane; Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin - un sezon.
  • Din opt sezoane de X Factor, doar patru şi jumătate au fost în competiţie directă cu Vocea României. Prima confruntare directă a fost în toamna lui 2014. A continuat în 2015, 2016 şi 2017. În 2018, emisiunea s-a mutat duminica, apoi marţea şi, în final, s-a întors vinerea, la bătaie cu Vocea României.
  • S-a mutat în tot felul de zile, însă fără mare rezultat în audienţe. A fost sâmbăta, duminica, vinerea (cele mai multe sezoane) şi chiar marţea.

Despre finalul show-ului X-Factor a scris şi Cancan.ro, aici

Istoria unui show care şi-a dorit să fie "Mai mult decât voce"

S-au jucat de-a „prinselea” ani la rând. Antena 1 şi Pro TV au avut de-a lungul timpului şi diverse strategii de programare a celor două show-uri.

În septembrie 2014, cu o săptămână înainte de lansare, Pro TV a schimbat ziua primei ediţii a show-ului Vocea României. În loc să înceapă vineri, 19 septembrie, show-ul muzical a debutat marţi, 16 septembrie.

Debutul la bătaie directă a fost în plan şi în 2015. X Factor şi Vocea erau programate vineri, 18 septembrie. Antena 1 s-a „răzgândit” însă cu doar câteva zile înainte de debutul anunţat: a pus emisiunea cu o zi mai devreme, joia, pe 17 septembrie.

2016 a fost primul din ultimii trei ani când show-urile au început chiar în aceeaşi zi, pe 8 septembrie.

Zbuciumata poveste a tututror schimbărilor de la X Factor

Show-ul X Factor a debutat la Antena 1 în toamna anului 2011, mai exact pe 17 septembrie, într-o sâmbătă. Juriul era format din Paula Seling, Adrian Sână şi Mihai Morar.

În ediţia de debut, talent show-ul muzical era surclasat de un film cu John Travolta de pe Pro TV, după cum Paginademedia.ro scria la vremea respectivă.

Un an mai târziu, emisiunea debuta cu cifre duble faţă de prima ediţie din primul sezon, 1,7 milioane de români.

Anul 2012 . Al doilea sezon a venit şi cu prima schimbare de juriu. Paula Seling, Adrian Sână şi Mihai Morar erau înlocuiţi cu Dan Bitman, Delia şi Cheloo. Aceşti au fost juraţi X Factor timp de două sezoane, doi şi trei.

Anul 2014 - Următoarea schimbare de juriu s-a produs înainte de startul celui de al patrulea sezon. Ştefan Bănică şi Horia Brenciu au părăsit Pro TV pentru a se alătura Antenei 1, devenind juraţi la X Factor alături de Delia.

Dan Bittman a ieşit de pe post. Iar Cheloo se pregătea oricum de o „pauză” după scandalul creat de remarcile homofobe făcute în cadrul show-ului.

Anul 2014 a fost şi primul în care X Factor a concurat direct cu Vocea României. Vocea s-a „auzit” mai tare.

Anul 2015. Juraţii au rămas în aceeaşi formulă şi în sezonul cinci, când X Factor a fost surclasat la debut de către Las Fierbinţi.

Anul 2016. Ultima modificare din juriul X Factor s-a produs în sezonul şase, când solistul trupei Carla’s Dreams s-a alăturat celorlalţi trei: Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Delia.

În sezonul şapte nu s-au produs schimbări notabile, dar a fost ultimul cu Răzvan şi Dani în postura de prezentatori.

În ultimul sezon, opt, Antena 1 a făcut o schimbare drastică: Răzvan şi Dani au fost înlocuiţi după şapte sezoane de către Mihai Bendeac şi Vlad Drăgulin.

Toţi cei nouă juraţi care au trecut prin X Factor sunt: Paula Seling, Adrian Sână, Mihai Morar, Dan Bittman, Cheloo, Delia, Ştefan Bănică, Horia Brenciu şi Carla’s Dreams

De menţionat că, ediţia de debut X Factor era surclasată de un film cu John Travolta, de pe Pro TV. A doua ediţie X Factor din sezonul întâi (2011) a luat bătaie de la filmul Curierul, cu Jason Statham. Prima ediţie din ultimul sezon (2018) a luat bătaie de la Curierul, tot cu Jason Statham.

Poziţia Antena 1:

Postul Antena 1 a precizat pentru Paginademedia.ro că deţine în continuare contractul pentru show, dar că nu se poate spune dacă emisiunea va mai continua cu un nou sezon în acest an. Din informaţiile Paginademedia.ro, X-Factor nu va avea un nou sezon.

De notat că Paginademedia.ro a soclitiat Antena 1 un punct de vedere încă de acum câteva săptămâni. Răspunsul a venit doar după publicarea acestui material.

Poziţia Antena 1:

"În urma informaţiilor apărute în data de 28.02.2019 pe site-ul paginademedia.ro cu privire la licenţa X Factor, precum si la difuzarea unui nou sezon al show-ului, informaţii preluate ulterior în spaţiul public, Antena Group doreste să facă următoarele precizări: Antena Group deţine în continuare licenţa pentru formatul X Factor si va continua producerea acestui show de divertisment.

Antena Group îsi rezervă dreptul de a comunica programarea acestui format în grila postului, în conformitate cu strategia trustului."

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • R R
    "Irina" bine punctat! Te felicit pentru ce adevar ai spus ,cand spun X Factor spun artisti noi care au performat în muzica dupa ce au ajuns în talent show-ul muzical X Factor! Si în vin în minte jo,Florin Ristei ,Nicoleta Nuca si alții ! Au avut melodii care au rupt topurile ,Jo cu piesa de debut "Soapte" care a avut mlte saptamâni în top 10 pe Kiss fm ,Radio zu ,Pro fm,Europa fm, Nicoleta Nuca cu debutul Nu sunt , care a fost în primele 10 piese pe toate radiourile din Romania!
  • irina irina
    De ce sunt prezentate in acest articol numai “esecurile” emisiunii? De ce nu dati, domnule Obae, si seria de succese si muzicienii pe care i-a produs aceasta emisiune? De ce mereu sunteti subiectiv cand e vorba de comparatiile cu Pro Tv? Am ascultat la radio multi dintre cantaretii pe care i-am descoperit datorita acestei emisiuni.... de asta de ce nu amintiti? Ca au fost mai multi decat la celebra “Vocea Romaniei”... Urmaresc ambele emisiuni, dar cand citesc acest articol chiar nu inteleg de unde atata inversunare pentru un produs care si-a facut treaba timp de 8 ani!
  • jk jk
    Curios ce va fi in loc
  • F F
    Au avut nevoie de 7 ani în care au tot luat bătaie ca sa renunțe la acest eșec. Dacă păstrează te cunosc, alta emisiune cu probleme majore pe comercial, sper sa investească mai mult în ea. Antena trebuie sa investească în show-uri care au măcar o șansă la poziția de lider pe comercial, chiar dacă ajunge acolo mai greu.
  • R R
    Nu apar laudele ca au fost lider pe site-ul lor! Pana acum de fiecare data cand au fost lideri s-au laudat! Numai ieri nu s-au laudat si nici azi!
  • Expertul Expertul
    Mihai Bendeac merita felicitat pentru ca a contribuit decisiv la disparitia X Factor din Romania! Cele mai bune audiente au fost obtinute cu Dan Bittman, Delia si Cheloo in juriu.
  • D D
    "Razvan Putina mile R A1", ceva surse ai ? Sau ai comentat din capul tau ?
  • Crispo Crispo
    Pf,
    Nu m-am mai uitat de mulți ani la emisiunile de talente, dar, nu știu cum, chiar la sfârșitul anului trecut mi-au spus prietenii: „Vai! Ce frumos a fost la Vocea! Ce frumos a fost la X-Factor! Ai auzit de Bella Santiago?” și am început să caut clipurile pe Youtube și... acum veniți voi cu o veste bombă, nu o să mai fie X-Factor!
    Păi de ce nu puneți reclame pe Youtube? Că eu acolo mă uit! De ce nu sunt contorizate vizualizările din mediile sociale la ratingul televiziunii?
    De ce există monopol pe piața măsurării audiențelor TV?
    Aproximările cabliștilor confirmă măsurătorile Kantar?

    .
  • R R
    Ferma iar a fost pe locul doi pe toate targeturile iar paginademedia nu a postat audientele! Posteaza numai can Pro tv e lider!
  • bing bing
    orice jurat ar veni, emisiunea nu prinde la public, e plictisitoare
    daca vreau muzica buna cand am chef, ma duc si ascult pe youtube
  • Radu Radu
    la ce audienta a facut era de asteptat , cate mutari cate mizerii cate non voci cate personaje in juriu ...nu stiu cum de a existat atata ...duteee Brenciu , duteee Banica dute Matache dute Dani si Razvan la rebuturi
  • R R
    Audiențele de aseara???
  • D D
    Venirea lui Bendeac ca prezentator a ingropat emisiunea...

Trimite un comentariu

sus