Skip to main content

După Ovidiu Oanţă, şi jurnalista Realitatea TV Ionela Arcanu a rămas fără acreditare la Ministerul condus de Tudorel Toader

 
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

După „modelul” Ovidiu Oanţă (Pro TV) şi jurnalista Ionela Arcanu, jurnalist pe Justiţie la Realitatea TV, a rămas fără acreditare de la Ministerul Justiţiei, condus de Tudore Toader.

Publicitate

Jurnalista a primit în această după-amiază, pe e-mail, de la Ministerm, mesajul de refuz:

„Am primit interzis la Ministerul Justiţiei, anul acesta. Aveţi mai jos „explicaţia” lui Tudorel Toader”, a fost reacţia jurnalistei.

„Explicaţia”:

„Solicitarea dumneavoastră de acreditare a fost respinsă în conformitate cu art 18. alin 3. din Legea 544/2001 privind accesul la informaţiile de interes public. Cu stimă, Biroul Mass-Media - Ministerul Justiţiei”, este mesajul primit de jurnalistă.

Ce spune art 18: „(3) Autoritatile publice pot refuza acordarea acreditarii sau pot retrage acreditarea unui ziarist numai pentru fapte care impiedica desfasurarea normala a activitatii autoritatii publice si care nu privesc opiniile exprimate in presa de respectivul ziarist, in conditiile si in limitele legii.”
Ministerul nu detaliază, însă, care sunt „faptele care impiedica desfasurarea normala a activitatii autoritatii”.
În urma discuţiilor create în jurul acestui subiect, Tudorel Toader a pus o postare pe Facebook în care explica:

„Despre respectarea clauzelor de acreditare!

In documentele de acreditare la MJ , exista o clauza prin care se prevede-" ma angajez sa respect regulile de conduita".
In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze !”

Amintim că şi lui Ovidiu Oanţă, jurnalist pe Justiţie de aproape 17 ani, i-a fost respinsă cererea de acreditare în această dimineaţă.
„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a comentat Ovidiu Oanţă pe pagina sa de Facebook.
Ulterior, într-o declaraţie pentru HotNews, Tudorel Toader, Ministrul Justiţiei, a spus că jurnalistul Ovidiu Oanţă va fi reacreditat. „Doamna premier m-a rugat să îl reacreditez", a spus el pentru sursa citată.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus