Skip to main content

Explicaţia TVR pentru reporterul retras de la PSD şi trimis pe primării: jurnaliştii trebuie să-şi extindă domeniul de expertiză

 
Explicaţia TVR pentru reporterul retras de la PSD şi trimis pe primării: jurnaliştii trebuie să-şi extindă domeniul de expertiză

La câteva zile după ce reporterul TVR Andreea Dumitrescu a fost retras de pe Parlament şi PSD, cu opţiunea de acreditare pe "primării", postul public a discutat cazul în Consiliul de Administraţie.

Publicitate

În ziua în care a fost chemată la Mădălina Rădulescu (şefa ştirilor), Andreei Dumitrescu i s-a reproşat că ar fi "prea agresivă".

Ce a explicat în faţa Consiliului de Administraţie Mădălina Rădulescu?

Că măsura este una "organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză".

Concluzia apare în rezumatul şedinţei Consiliului de Administraţie, o informare internă către angajaţii TVR, intrată în posesia Paginademedia.ro.

Rezumatul, aşa cum a fost obţinut de Paginademedia.ro:

Despre situaţia creată la Direcţia Ştiri după ce jurnalistei Andreea Dumitrescu i-a fost repartizat un alt domeniu decât cel pe care îl acoperise în ultima perioadă:

Directorul Ştirilor TVR, Mădălina Rădulescu, a explicat că este o măsură organizatorică, bazată pe decizia de a varia ariile tematice acoperite de jurnalişti astfel încât aceştia să-şi extindă domeniul de expertiză.

Totodată, această măsură a fost luată în contextul în care Direcţia Ştiri produce zilnic peste 9 ore de program, cu o redacţie subdimensionată la nivelul reporterilor de teren care trebuie să acopere un număr mare de evenimente variate.

Decizia este deja aplicată întregii structuri, nu doar jurnaliştilor, ci şi producătorilor, editorilor.

Unul dintre membrii Consiliului a solicitat un vot pentru transmiterea unui mesaj public de reiterare a independenţei jurnaliştilor TVR, în contextul articolelor apărute în mediul online în ultima perioadă.

Majoritatea membrilor CA a decis că nu este necesară transmiterea unui astfel de mesaj, independenţa editorială fiind garantată prin legea de funcţionare a SRTv.

Reamintim că, la începutul săptămânii, Andreea Dumitrescu, jurnalist de la Ştirile TVR a fost retras de conducerea departamentului de pe domeniile pe care le acoperea de câţiva ani (PSD, Parlament, Curtea Constituţională), după cum Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, AICI. Motivul: jurnalista ar fi "prea agresivă".

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Andreea Dumitrescu a fost chemată la şefa ştirilor, Mădălina Rădulescu. Conform aceloraşi surse, jurnalistei i s-a reproşat că ar fi "prea agresivă". Ca atare, i s-a oferit o variantă de "compromis": un alt domeniu de acoperit, şi anume primăriile.

"În acest caz, îmi dau demisia", ar fi replicat Andreea Dumitrescu.

Citeşte şi: TVR retrage un ziarist de pe PSD şi Parlament pentru că "e prea agresiv". Jurnalista ia demisia în calcul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    raduleasca a mai fost sefa la stiri in perioada lui sassu ca pdg. aceeasi catastrofa.
  • Livia Pila Livia Pila
    Adevărul e ca la un concurs pe bune Radulescu Mădălina de abia dacă s-ar califica pentru un post de liftiera. Este inadmisibil ca ea sa conducă Știrile și să decidă destinele reporterilor.
  • Livia Pila Livia Pila
    Mădălina Radulescu cerea cu insistență, pe vremea cînd era doar palmasa, sa se ocupe de Știrile de la ora 14. Cele care nu aduc surprize. Cele mai comode.Admitea tacit că doar atît poate. Protectorul ei, politrucul Sașa Sassu, a saltat-o in schema. Acum plătește cu capul plecat prețul.
  • Gogu Gogu
    ar fi "dat replica", baieti... nu "a replica"... scriem si noi romaneste ?
  • Adi Adi
    Șefa știrilor de la TVR nici macar nu cunoaste semnificatia termemului ,,expertiza,,! Ce pretentii sa ai de la un asemenea sef?
  • Paco Paco
    Explicatiile Madalinei Radulescu sunt puerile precum intreaga sa cariera. Femeia asta e un fel de Viorica Dancila a Stirilor TVR, doar ca mai isterica, cea mai proasta alegere posibila. Dupa jumatate de an de mandat are zero rezultate, zero idei si zero strategie. Singurele preocupari ale madamei, aruncate rastit de 348 de ori pe zi, sunt corectarea diacriticelor de pe burtiere si circoteca ieftina pe care o face reporterilor pentru ca au freza pe dreapta sau le sta gulerul stramb.

Trimite un comentariu

sus