Skip to main content

FOTO. Cum s-a văzut protestul de 15 minute la TV. B1 și Prima TV s-au implicat direct în protest. Celelalte au relatat din stradă

 
FOTO. Cum s-a văzut protestul de 15 minute la TV. B1 și Prima TV s-au implicat direct în protest. Celelalte au relatat din stradă

FOTO. Protestul de 15 minute pentru autostrăzi, pe TV. Cum s-a văzut greva inițiată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi? Unele televiziuni și-au adaptat conținutul editorial, iar altele s-au implicat direct în protest. 

Mai multe posturi de știri s-au poziționat înainte și au anunțat că vor lua parte la protestul de 15 minute. Prima TV și B1 TV au avut o abordare asemănătoare: Au pus sigla protestului, iar pe fundal s-a auzit „Imnul România vrea Autostrăzi.”

Publicitate

Prima TV a difuzat și citate din foștii demnitari care au condus ministerul Transporturilor de-a lungul timpului: 

„Relu Fenechiu, ministru al Transporturilor, a apromis 4.000 de km de autostradă”

„Dan Șova, ministru al Transporturilor, a promis 2.020 de km de autostradă”

„În 2018, Polonia a ajuns la peste 1.630 de km de autostradă și peste 1.700 de km de drumuri expres”

Music Channel a avut în colțul din dreapta o casetă cu hashtag-ul generic al protestului, #sîeu. 

Alte posturi precum Digi24, Antena 3, România TV sau Realitatea TV au relatat de la protest, atât din București cât și din alte colțuri ale țării. Au difuzat imagini și de la Suceava unde Mandachi a inaugurat „primul metru de autostradă.”

Titluri care au rulat la posturile TV: 

  • Digi 24: „Autostrăzi | 15 minute pentru 30 de ani de eșec”
  • România TV: „Studenții fac autostradă umană”
  • Realitatea TV: „#ȘîRomânia vrea autostrăzi”
  • Antena 3: „Dragnea, atac dur la adresa #sîeu”

Amintim că omul de afaceri a inițiat mișcarea pentru a trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa autostrăzilor din regiunea Moldovei și din România. El a construit generic „primul metru de autostradă din Moldova.”

Apoi printr-un filmuleț a îndemnat cetățenii și oamenii de afaceri ca pe 15 martie, la ora 15:00 să se oprească din orice activitate pe care o desfășoară timp de 15 minute. Totul a stă sub genericul „România vrea autostrăzi” și are hashtagul „#șîeu”.

GALERIE FOTO. Cum s-a văzut protestul de 15 minute pe TV

Teodor Tiță, șeful știrilor de la Europa FM, a comentat, din studioul Paginademedia.ro, gestul televiziunilor de a se implica în protest. Cum trebuie să se raporteze presa la protestul România Vrea Autostrăzi? Este bine să adere la protest? Dar la alte mișcări civice?

Nu! Este răspunsul lui Teodor Tiță: „Ar trebui să ne facem treaba de oameni care trebuie să relateze”, spune șeful știrilor de la Europa FM, în legătură cu anunțurile de implicare în protestul „România vrea autostrăzi” ale unor televiuni și posturi de radio.

VIDEO. Teo Tita despre protestul România Vrea Autostrazi 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • De asta nu merge nimic in tara asta pentru ca mereu se trezesc unii, exact ca si @Cris care trebuie sa critice o actiune pentru binele tarii. Eu cred ca trebuie sa le aratam politicienilor ca noi suntem mai puternici ca ei si mai uniti, trebuie sa le aratam prin astfel de actiuni, indiferent din ce partid vor mai intra la conducere, nu avem siguranta ca daca nu mai intra psd-ul ceilalti vor face tot ce nu merge. Noi trebuie sa le aratam ca fara noi in tara asta ei nu pot face nimic, trebuie sa le aratam ca suntem uniti, asa daca ei vad ca unii se leaga Moldova, de initiator etc. e clar ca si in ce vor face ei vor avea si sustinatori. Tu de exemplu de ce nu te-ai gandit la o astfel de actiune ca sa iti faci reclama? Oricine putea sa o faca, daca se vor construi autostrazi vor fi pentru toti romanii, nu numai pentru el. Si tu merge pe drumurile tarii si probabil ca nu iti plac si vrei ceva mai bun, nu sa dai numai in gropi si sa faci ore, zile dintr-o parte in alta a tarii. Dar multi inteleg cu totul altceva de asta ne si conduc cine ne conduc...
  • Prima tv n-a avut nimic de spus despre Miron Mitrea, daca tot a vorbit despre fosti ministri ai transporturilor?!
  • S-a trezit *** din Moldova,ca de,era in faliment cu firma,sa isi faca publicitate..si,prostimea *** ***..eu,în alea 15 minute ,munceam.. da,dar,am de gand sa merg la VOT,sa dau jos pe comuniștii ăștia,nu sa o frec 15 minute,apoi,sa ranjesc fasolele pe facebuci,ca,de,da bine ,la amici cu șefie.Prostovanul din Moldova,asta a urmărit,sa va prostească pe toti..si ,ziua de azi,va trece repede,toți, o freacă pe Valea Prahovei,la mare,în Bulgaria,etc,etc,si ,te uiti,ca la europarlamentare,apare strungareata de Dragnea,cu zâmbetul lui a la Monalisa,sa anunte victoria,cu o prezență la vot de 41%..asta e fraților,pt toți care au pupat autostrada sarmei din Moldova...PROST SA FI,NOROC CA ESTI..la muncă,putorilor,și la carte,studenților,nu numai.SEX,DROG AND ROCK 'N ROLL.

Trimite un comentariu