Skip to main content

G4Media: Cine a beneficiat de bani de la PSD? Mediafax, sute de mii de euro. La fel firma lui Bogdan Chirieac şi Val Vîlcu

 
G4Media: Cine a beneficiat de bani de la PSD? Mediafax, sute de mii de euro. La fel firma lui Bogdan Chirieac şi Val Vîlcu

Companii media sau firme deţinute de jurnalişti au primit bani de la PSD, din subvenţia publică pe care o primeşte formaţiunea politică, scrie G4Media. Sumele sunt consistente şi ajung la sute de mii de euro bune.

Publicitate

Cine le-a primit? Nume de companii precum Mediafax (grupul lui Adrian Sârbu). Sau firma lui Bodgan Chirieac şi Val Vâlcu (care au dcnews.ro) şi compania lui Răzvan Savaliuc (care deţine site-ul luju.ro).

Câţi bani au primit?

Ancheta G4media - semnată de Virgil Burlă (jurnalist care a plecat de curând de la Digi 24) se bazează pe o serie de documente făcute publice de deputatul liberal Florin Roman care fac parte dintr-o notă de informare a Autorităţii Electorale Permanente.

Printre firmele subvenţionate de PSD se află şi Ridzone Creativ SRL, deţinută de Gheorghe Catrinel, proprietarul licenţei postului de televiziune România TV, sau Press Media Electronic SRL, firmă deţinută de Bogdan Chirieac, de Rudolf Crişan Andreescu şi Valentin Vîlcu, jurnalişti la site-ul DCnews.ro.

Sumele (anii 2017-2018):

Ridzone Creativ SRL, deţinută de Gheorghe Catrinel, proprietarul licenţei postului de televiziune România TV: 325.000 de lei (70.000 de euro)

Press Electronic (Bogdan Chirieac, Val Vâlcu, proprietari DCnews.ro): 1.254.000 de lei (270.000 de euro)

Mediafax, câteva sute de mii de euro

Şi agenţia de presă Mediafax a avut câştiguri de pe urma partidului. Conform G4media.ro, în 2017 şi 2018, Mediafax SA, societate administrată de Adrian Sârbu, ar fi primit 1.712.750 de lei, adică 370.000 de euro).

Cea mai mare parte a banilor a venit către Mediafax în 2018 (1,6 milioane de lei din 1,7 milioane).

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Mediafax are, în continuare, un contract cu PSD, de câteva zeci de mii de euro pe lună.

Paginademedia.ro a trimis o serie de întrebări către managementul Mediafax în legătură cu serviciile oferite prin acest contract. Până la ora publicării articolului, Mediafax nu a răspuns întrebărilor.

Pagina Ciudatului SRL este o altă firmă care a beneficiat de ajutorul PSD. Cei doi asociaţi sunt Alexa Liviu Doru Alin şi Budean Adriana-Liliana, care editează publicaţia Ziardecluj.ro.

Jurindex SRL aparţine jurnalistului Răsvan Savaliuc, cel care controlează siteul luju.ro. Ar fi primit de la PSD în 2017 şi 2018 suma totală de 391.325 de lei, mai scrie G4media.ro.

Articolul integral de pe G4media.ro: Cine sunt clienţii PSD plătiţi din subvenţii publice

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Biz Biz
    G4media de cine este finanțată? Vreau sa spun in mod real cine sunt marii finanțatori și susținători ai acestui site? Aceleași întrebări pt HotNews. newsweek Romania. Mulțumesc anticipat pentru răspunsuri sincere și detaliate.
  • Miu Miu Miu Miu
    Surprins ușor de mediafax,deloc de românia tv,dc news și ncn
  • johhny bravo johhny bravo
    Astea n au mai aparut acum cateva luni?

Trimite un comentariu

sus