Skip to main content

Iulian Tănase lasă Guerrilla pentru copii. Va face un proiect împreună cu ei

 
Iulian Tănase lasă Guerrilla pentru copii. Va face un proiect împreună cu ei

Iulian Tănase, unul dintre cei mai vechi oameni de la Radio Guerrilla, va părăsi postul de radio. Când? De ce? Ce va face?

Publicitate

Motivul?

"Sunt motive personale", a explicat Iulian Tănase pentru Paginademedia.ro. Legate de timpul petrecut cu cei doi copii.

Emisiunea lui Iulian Tănase - Războiul Sfârşitului Săptămânii - este difuzată în weekend, sâmbăta şi duminica. "Îmi doresc să petrec mai mult timp cu copiii", spune Tănase. De altfel, cei doi copii vor fi parte a unui proiect pe care realizatorul îl va realiza.

Când şi despre ce este vorba?

Înainte de detalii, trebuie menţionat că Tănase va mai sta la Radio Guerrilla până la finalul acestui sezon. "Nu plec acum, nu de mâiine. Voi realiza în continuare emisiunea."

Ce va face? Un podcast

Iulian Tănase lasă Guerrilla, dar nu lasă radioul. Va produce un podcast, proiect în care sunt "prinşi" şi cei doi copii, Adora (9 ani) şi Sacha (7 ani).

"Va fi un podcast pe care îl voi realiza împreună cu copiii. Se va numi Tănase Show", a spus el.

În urmă cu patru ani, cei doi copii au fost şi subiectul cărţii "Experimentul MAMATATA". "Este ca o continuare, într-un podcast", punctează Iulian Tănase.

Podacstul Tănase Show va fi săptămânal.

În planuri intră şi un al doilea podcast, despre scris: Iulian Tănase predă, de altfel, cursuri de storrytelling şi creative writing.

Iulian Tănase şi-a anunţat, iniţial, intenţia de a pleca de la Radio Guerrilla la sfârşitul anului trecut. La începutul acestei luni, vor mai pleca de la Radio Guerrilla Petru Stratulat (realizator GuerriNight şi Traffic Jam Session) şi Alexandru Anghel (director muzical), după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Iulian Tănase, carte de vizită (via Nemira.ro):

Iulian Tanase s-a nascut pe 3 septembrie 1973 la Moinesti, Bacau. A absolvit Academia de Studii Economice Bucuresti in 1999, si Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, in 2010. A fost redactor la revistele satirice Academia Catavencu (1997-2010) si Kamikaze (2010-2011). Din 2004 este realizator de programe la Radio Guerrilla.

Este profesor de creative writing si antrenor de storytelling pentru copii si adulti.

Dintre volumele publicate in Romania: Ingerotica (1999), Poeme pentru orice eventualitate (2000), Iubitafizica (2002, 2003, 2013), Sora exacta (2003), Ochiul exploziv (2006), Trusa instalatorului de umbre (2006, impreuna cu Dan Stanciu), Abisa (2007, 2016), Adora (2009), Cucamonga (2011), Oase migratoare (2011), Manualul Imblanzitorului de Cafele (2013), Teoria tacerii (2015), Experimentul MAMATATA (2015), Aventurile lui Sacha in Castelul Fermecat (2017).

In strainatate a publicat volumele: Balkanische Alphabete (impreuna cu Constantin Acosmei si Vasile Leac), traduceri de: Sabine Küchler, Hans Till si Ernest Wichner, Wunderhorn, Heidelberg (2009), Aimétaphysique (la science des amours imaginaires), traducere de Valentina Butoescu, Éditions Le Coudrier, Belgia (2010), La Demonadologio, traducere in esperanto de Ionel Onet, Eldonejo Bero, Rotterdam (2013).

Dupa texte de Iulian Tanase s-au facut cateva spectacole de teatru: Şotron (regia: Nona Ciobanu, Ljubljana, 2010); Iubitafizica (productie a Lightwave Theatre Company, 2014); Teoria tacerii (spectacol-lectura in regia Marianei Camarasan, Festivalul de Teatru Undercloud, 2017); Sunt eu, Annabel (productie a Lightwave Theatre Company, 2017).

A coordonat volumul colectiv Pentru Gellu Naum / For Gellu Naum, Editura Vinea/ICARE, 2002. Impreuna cu Dan Stanciu si Sebastian Reichmann, coordoneaza publicaţia Athanor. Caietele Fundaţiei Gellu Naum.

A participat ca visiting writer la programul International Writers Workshop, Hong Kong (2008) si, cu lucrari, la London International Festival of Surrealism (2007, 2008). Este prezent cu texte in reviste si antologii din Romania, Germania, Austria, Anglia, Statele Unite, Hong Kong, Slovenia, Cehia, Franta. A sustinut lecturi publice in China, Hong Kong, Germania, Austria, Italia, Slovenia, Romania.

In 2009 a primit Premiul Hubert Burda pentru tineri poeţi din Europa de Est (Offenburg, Germania), iar in 2011 Premiul 1+1+1=1 Trinitate / Literatura (Graz, Austria).

Citeşte şi: Plecări de la Radio Guerrilla. Petru Stratulat şi Alexandru Anghel au părăsit postul

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marian Marian
    Se observa de la o posta ca este propaganda rusa care a acaparat si acest post de radio. Din pacate, neocomunistii au cucerit aproape toata tara.
  • Adelinam Adelinam
    Numai razboiul il mai ascult la GUERRILLA...OOOOFFFFFFFF
    radioul in rest slabut...mereu aceeasi muzica, politica, pleaca oamenii.

    IULIAN, TE ROG, AMINTESTE-TI DE EMISIUNEA CU MITOS DE DUMINICA SEARA. ACELEA AU FOST CELE MAI BUNE TIMPURI...POATE DOUA ORE DUMINICA SEARA NU SUNT ATAT DE OBOSITOARE
  • Guillaume de Machaut Guillaume de Machaut
    Domnu' Obae, as dori sa fac o precizare - emisiunea RSS nu este "emisiunea lui Iulian Tanase", ea este realizata in egala masura si de Mitoș Micleușanu, pe care, de altfel, nici nu l-ati pomenit.
  • Com Com
    Salut, suntem radio guerrilla si ne prefacem ca suntem alternativi, dar de fapt ii dispretuim pe cei care nu sunt la fel de privilegiati ca noi.

    Dobrovolschi zice "femeile care nu gatesc vor sa fie barbati - au dezechilibru hormonal."

    Mihaiu se laudă că parchează pe locuri rezervate persoanelor cu handicap.

    Asta a rămas din Guerrilla.

    Cei mai buni au plecat. Sper să-l aud cat mai curând pe Tănase.
  • Mari Mari
    Din guerrilla de altădată au rămas doar jingle-urile, care mi se par și ironice acum.

    "Ascultătorii noștri sunt mai inteligenți decât ai lor". Da, de aia au și migrat.
  • @sebastian @sebastian
    @Andreea Pe langa Bogdan Serban mai exista cel putin inca doua persoane: George Mihalcea - un profesionist (foarte bun stirist /om de film-cultura) si Memo - o voce inconfundabila, un extraordinar om de radio (tras pe linie moarta).
    Ascult in continuare Guerrilla, dar mai rar, din ce in ce mai rar.
  • Andreea Andreea
    Am luat acum cateva luni decizia înțeleapta de a nu mai asculta Guerrilla, deși am facut-o încă din 2004 si am semnat cu tot sufletul petiția pentru reprimirea licențelor. Viziunea lor nu ma mai reprezintă, tintesc un public comercial in care nu ma regăsesc, au devenit superficiali si aroganți.
    Însă am rămas ascultătorul câtorva oameni, despre care am simțit ca își fac treaba fără sa urmeze linia trasată de Eminentele Cenușii, eminente care au descoperit bartere-le de prost gust, mersul pe burta si propaganda ruso-PSD-ista. Ei bine, oamenii ăștia tocmai au spălat si ei putina. Mai rămâne doar Bogdan Șerban. Pana când, nobody knows...

Trimite un comentariu

sus