Skip to main content

Monica Gubernat, propusă pentru funcția de președinte CNA. Propunerea urmează să fie trimisă la Parlament

 
Monica Gubernat, propusă pentru funcția de președinte CNA. Propunerea urmează să fie trimisă la Parlament

Membrii Consiliului Național al Audiovizualului și-au ales în ședința de astăzi președintele și vicepreședintele.

Publicitate

Monica Gubernat a fost votată pentru a conduce forul audiovizual, urmând ca propunerea de președinte să fie trimisă către Parlament. Pentru funcția de vicepreședinte a fost ales Nicolaie Bălașa. 

Alegerile s-au făcut într-o ședință care nu a avut regim public și în care voturile au fost secrete, așa cum spune Legea Audiovizualului. 

Monica Gubernat a fost aleasă prin votul a șapte din cei 11 membri prezenți. Informația a fost confirmată pentru Paginademedia.ro de Monica Gubernat. 

Vicepreședintele Nicolaie Bălașa a primit votul tot a șapte dintre membri. Trei voturi au mers la Alexandru Kocsis, celălalt candidat. Un vot a fost anulat. 

Pentru funcția de președinte a fost depusă o singură candidatură, Monica Gubernat, aflată la al doilea mandat de șase ani în CNA. Monica Gubernat a fost vicepreședinte interimar în ultimele trei luni, conducând ședințele de consiliul. 

La funcția de vicepreședinte au fost depuse două candidaturi, Nicolaie Bălașa și Alexandru Kocsis. 

Amintim că în luna decembrie a lui 2018 structura Consiliului Național al Audiovizualului s-a modificat. Șapte membri au primit mandate noi, de șase ani, în forul audiovizual.

Este vorba despre: Monica Gubernat (PSD), aflată la al doilea mandat în CNA, Ramona Elena Sorescu (PSD), Nicolae Sorescu Bălașa (PSD), Alexandru Kocsis Cristea (PNL), Borsos Orsolya Eva (UDMR), aflată la al doilea mandat în CNA, Cristina - Ancuța Pocora (fost deputat PNL) și Răsvan Popescu, cel mai vechi dintre membrii CNA din 2000.

Consiliul Național al Audiovizualului este format din 11 membri: 

 • Ramona Sorescu,
 • Nicolaie Bălașa,
 • Alexandru Kocsis,
 • Orsolya Borsos,
 • Cristina - Ancuța Pocora
 • Răsvan Popescu
 • Radu Herjeu, 
 • Dorina Rusu
 • Gabriel Tufeanu
 • Radu Călin Cristea
 • Monica Gubernat

Cine este Monica Gubernat, noua propunere de președinte CNA: 

Conform site-ului instituției, Monica Gubernat, doctorand al Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative în domeniul comunicării publice, este licenţiată în ştiinţe politice (2000) şi comunicare şi relaţii publice (2002).

A facut parte din echipa tehnică de campanie a PSD în anii 2000 şi 2004. A lucrat în adminstraţia publică centrală (Ministerul Turismului).

A fost consilier în cadrul Parlamentului României având ca atribuţii monitorizarea presei scrise şi audiovizuale şi formularea unor reacţii rapide, dar şi elaborarea documentelor pentru desfăşurarea activităţii liderilor grupurilor parlamentare, respectiv activitatea în Comitetul liderilor grupurilor parlamentare în concordanţă cu prevederile Constituţiei şi ale Regulamentului Camerei Deputaţilor.

A intrat în Consiliul Național al Audiovizualului pentru prima dată în 2012, tot la numirea PSD. În 2018, a primit un nou mandat de membru titular, pe o perioadă de șase ani. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Daca parcurgi lista te ingrozesti. Nu gasesti macar un singur personaj care sa se fi remarcat cu ceva bun in presa. Doar servanti de partid, diletanti sau aventurieri.
 • Alt personaj sinistru. Altă odioasă. Altă servantă a PSD. Rusinea CNA alături de Tufeanu, Herjeu si Radu Calin Cristea care este si rusinea Europei Libere,

Trimite un comentariu