Skip to main content

Pro X, amendă pentru reclame la jocuri de noroc. Somaţii pentru Digi Sport şi Kanal D

 
Pro X, amendă pentru reclame la jocuri de noroc. Somaţii pentru Digi Sport şi Kanal D

Pro X, post din grupul Pro, a fost amenda de CNA pentru reclame la jocuri de noroc în timpul zilei. CNA a sancţionat în ultima vreme televiziunile care au avut reclame de noroc înainte de ora 23.00, întrucât au considerat că fiind produse adresate celor peste 18 ani, nu pot fi difuzate la ore accesibile minorilor.

Publicitate

Forul audiovizual a analizat în şedinţa de astăzi o petiţie de la un telespectator care reclama că posturile TV promovează jocurile de noroc prin intermediul reclamelor.

În urma monitorizării pentru data de 26 ianuarie, CNA a decscoperit:

  • Pro X a avut, în timpul meciului România - Ţara Galilor difuzatîntre orele 13.00 şi 15.00 inserţii publicitare (cartoane pe ecran) pentru Unibet, Efortuna (de şapte ori inserţii), Betano (de trei ori) şi Unibet (o dată).
  • Kanal D a difuzat pe 26 ianuarie două spoturi, unul la Unibet, altul la Vlad Cazinou, la ora 22.52, respectiv, 22.57.
  • Digi Sport 1 a difuzat în timpul meciului Atletico Madrid – Getafe două inserţii grafice, la orele 18.50 şi 18.30.
  • Digi Sport 2 – inserţii grafice la Efbet, Unibet, şi Sportingbet, în intervalul 21.40 – 22.52.
  • Digi Sport 3 – trei inserţii grafice şi un spot în intervalul 21.52 – 22.56.
  • Digi Sport 4 – două inserţii grafice la Unibet, la 19.52 şi la 20.46.

Reprezentantul Pro X a explicat în faţa membrilor CNA că meciul a fost difuzat iniţial pe Pro TV, la o oră „corespunzătoare”, iar când a fost reluat pe Pro X a intrat cu acele inserţii.

„Am discutat cu colegii. Meciul a fost difuzat pe Pro TV la o oră corespunzătoaren şi inserţiile au rămas de când a fost difuzat iniţial. Înţeleg că este o problemă tehnică, iar când au fost reluat pe Pro X au rămas acele inserţii. Din punctul colegilor de vedere acestea nu au expunere mai mare decât cele existente pe terenul de joc.”, le-a explicat reprezentantul Pro TV membrilor CNA.

Pro X a fost amendat cu 10.000 de lei, sancţiune propusă de Monica Gubernat, membru CNA. Ea a mai propus şi somaţii pentru Digi Sport şi pentru Kanal D.

Pentru sancţiuni au fost Cristina Pocora, Alexandru Kocsis, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubenrat, Nicolaie Bălaşa, Radu Herjeu şi Radu Călin Cristea.

Răsvan Popescu şi Dorina Rusu au votat „împotrivă”.

Răsvan Popescu, membru CNA:

„Ar trebui să facem o deosebire între spoturi care te îndeamnă unde să joci şi simple inserţii grafice care nu sunt aşa dăunătoare pentru nişte minori care nici măcar nu au unde să joace.”

Monica Gubernat, membru CNA, cea care a şi propus sancţiunile, a argumentat:

„Acele inserţii au şi textul „pariază acum”. Acele firme nu au doar platforme online, au şi spaţii unde poţi intra fără probleme şi unde controlul nu este atât de strict cum este în online.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    - Liga 1 și Liga 2 au nume de case de pariuri (care apar și pe grafica meciurilor).
    - Panotajul stadioanelor este inundat de reclame la case de pariuri (care se vad masiv în timpul transmisiunilor meciurilor din țară și din străinătate).
    - Aproape toate echipele au sponsori case de pariuri, numele acestora fiind vizibil pe echipament pe tot parcursul meciurilor, dar și pe panourile pentru interviuri.
    Cu toate acestea, o inserție pe ecran cu numele unei case de pariuri în timpul meciului este amendata de membrii CNA, pentru ca ar afecta minorii! Sunteți nu doar caraghioși, ci chiar ridicoli.

Trimite un comentariu

sus