Skip to main content

Cele opt televiziuni regionale ale Digi24 se închid oficial, după ce CNA a retras, la cerere, licenţele

 
Cele opt televiziuni regionale ale Digi24 se închid oficial, după ce CNA a retras, la cerere, licenţele

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat solicitarea RCS de a retrage cele opt licenţe regionale Digi 24

Publicitate

Digi24 avea opt licenţe regionale în Braşov, Constanţa, Cluj-Napoca, Craiova, Galaţi, Iaşi, Oradea şi Timişoara, pe care le primise de la CNA în februarie 2012.

Din informaţiile Paginademedia.ro, posturile îşi vor înceta emisia începând de mâine.

Amintim că Digi24 a luat decizia de a închide staţiile locale din ţară, la începutul lunii februarie. Totodată, postul compania a încheiat colaborarea cu mai mulţi angajaţi ai postului, printre care şi nume sonore, de pe TV, printre care Tudor Muşat şi Adriana Nedelea.

Reprezentanţii companiei au explicat măsura într-un comunicat:

„Digi | RCS & RDS demarează un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media Digi | RCS & RDS va derula, începând cu luna februarie, un proiect de eficientizare a activităţilor din trustul media (în special în televiziune), constând în extinderea reţelei de corespondenţi locali din ţară şi în consolidarea redacţiei centrale a postului Digi 24.”

„Totodată, pentru a optimiza utilizarea resurselor în divizia media, compania va demara procedurile privind renunţarea la licenţele audiovizuale ale studiourilor regionale şi va creşte nivelul de dotare a echipelor de corespondenţi. În ultimii ani, piaţa media şi comportamentul de consum al publicului telespectator s-au modificat semnificativ, o parte din public migrând spre conţinuturile difuzate online sau multi-platformă”, au mai adăugat aceştia în comunicat.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iepurașu' Iepurașu'
    Spunea cineva că au avut o idee, au creat o infrastructură pentru a implementa ideea aceea, apoi au pierdut ideea și au rămas cu infrastructura.

    Bine, de fapt nu este chiar așa.
    Au în continuare echipe de corespondenți care creează știri pentru studioul central, dar mai au și niște studiouri locale, care nu mai sunt folosite decât ocazional pentru emisie și care ar trebui folosite pentru alt tip de producții, sau ar putea fi închiriate altor posturi locale.

    Sper că vor exista antreprenori locali care să fie capabili să preia sau să închirieze studiourile Digi.
  • Afi Afi
    Deja au băgat mira peste tot.
  • Miu Miu Miu Miu
    Și așa de mult stateau cam degeaba

Trimite un comentariu

sus