Skip to main content

Clipul de promovare a României, şters de YouTube. Drepturile de autor apar ca fiind ale Pro TV. Cum s-a întâmplat

 
Foto: leulromanesc.ro
Foto: leulromanesc.ro

EROARE. Clipul de promovare a României a fost şters de pe pagina de YouTube a Ministerului Turismului, la scurt timp de la postare.

Publicitate
„Video unavailable This video contains content from ProTV SRL...” (Clipul nu este disponibil deoarece conşine imagini care aparţin Pro TV SRL) era mesajul afişat de Youtube, la accesarea clipului.
Ce imagini de la Pro TV s-au folosit, de fapt, în videoclip? Niciuna.

Bogdan Trif, ministrul Turismului, a explicat printr-o intervenţie la Realitatea TV că Pro TV a încărcat pe Youtube o ştire care conţinea imagini din clipul de promovare, iar sistemul de detectare al platformei a considerat că de fapt, Ministerul Turismului s-a folosit de imaginile care aveau copyright Pro TV, şi nu invers.

Ministerul a clarificat situaţia, specificând faptul că „Ministerul Turismului deţine toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film”

Declaraţia făcută de ministrul Bogdan Trif la Realitatea, în continuare:

„În urma preluării filmului de către o televiziune în cadrul jurnalelor de ştiri, imaginile au fost postate pe contul de Youtube al respectivei instituţii mass-media. Este procedura standard pentru o televiziune să încarce propriile ştiri cu drepturi de autor.

Din această cauză, în urma unei verificări automate realizate de Youtube, procedura standard în cazul tuturor video-urilor uploadate pe platformă, au fost identificate aceleaşi imagini în surse diferite. Automat, sistemul informatic a blocat, din eroare, materialul video-ul sursă şi a menţinut accesibil clipul care a preluat imagini de la sursă.

În urma unei notificări trimise către platforma video şi către televiziunea care a încărcat ştirea care prelua imagini din clipul de promovare, întreaga situaţie a fost deblocată. Ministerul Turismului deţine toate drepturile de autor pentru clipul de promovare a României, nicio altă entitate nu are niciun drept de autor asupra imaginilor din film.”

După solicitarea unui punct de vedere, Pro TV a răspuns:

Pro TV nu a solicitat eliminarea de pe YouTube a clipului Ministerului Turismului. Clipul respectiv nu contine imagini ProTV. Stirile Pro TV au creat un material care prezenta clipul in cauza, fiind ulterior postat pe canalul propriu Pro TV. Sistemul de amprentare YouTube a blocat automat clipul Ministerului Turismului. Pro TV a sesizat YouTube, iar clipul in cauza a fost deblocat.”

Clipul de promovare, disponibil pe Facebook:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lu Lu
    “Dupa solicitarea unui punct de vedere, PRO TV a raspuns”. Zilele trecute paginademedia a scris ca PROTV nu raspunde la solicitari, ba chiar nu mai comunica deloc de ceva vreme. Deci cum e? Clarificari, precizari, ceva?
  • Bing Bing
    rusinea rusinilor

Trimite un comentariu

sus