Skip to main content

Staţiile locale Antena 1, transformate în posturi regionale Antena 3

 
Foto: Inquam Photos
Foto: Inquam Photos

Serie de modificări importante în structurile Antena Group şi Antena 3. Staţiile regionale ale Antenei 1 au fost preluate de Antena 3 şi vor purta numele televiziunii de ştiri. Două dintre staţiile regionale au rămas fără licenţe, iar Antena International se mută la Antena Group.

Publicitate

Antena 3 este, astfel, singura televiziune de ştiri cu staţii locale, după ce Digi 24 a decis să închidă posturile din teritoriu.

Noile posturi regionale Antena 3 vor transmite, în cea mai mare parte, programele staţiilor de la Bucureşti, dar vor avea şi program propriu.

Totodată, potrivit legislaţiei audiovizuale, vor putea include în calupurile publicitare reclame din zona locală.

Schimbarea vine înaintea campaniei electorale pentru europarlamentare. Toate schimbările au fost aprobate de Consiliul Naţional al Audiovizualului în şedinţa publică de astăzi şi le redăm detaliat în continuare.

Cum a justificat grupul Intact schimbarea?

Norina Ionescu, reprezentantul grupului Intact, în faţa CNA:

Norina Ionescu:

"S-au găsit nişte soluţii şi de business şi din toate punctele de vedere. Consider că programul local este o problemă în momentul de faţă la unele dintre staţii, în sensul că procentul acestora este foarte mic.

Transferul acesta s-a decis ca urmare a faptului că programul local realizat se baza în principal pe informaţii, pe ştiri şi nu avea nicio treabă cu strategia Antena 1 şi Antena Group axată pe divertisment."

Antena Group a cedat Antenei 3 nouă staţii regionale. Totodată, acestea vor prelua denumirea şi mare parte din emisia Antenei 3, astfel:

- Antena 3 din Braşov - regională pentru jud. Braşov. Va emite 100% Antena 3 Bucureşti

- Antena 3 din Călăraşi - regională pentru jud. Călăraşi şi Ialomoţa; Pe lângă programul Antena 3 de la Bucureşti, staţia va avea 8 ore de program regional/ săptămână.

- Antena 3 din Constanţa - regională pentru jud. Constanţa şi Tulcea. Antena 3 din Constanţa va realiza 16 ore program regional/săptămână.

- Antena 3 din Deva - regională pentru jud. Hunedoara, Alba şi Caraş-Severin; Antena 3 din Deva va realiza 16 ore program regional/săptămână.

- Antena 3 din Iaşi - regională pentru jud. Iaşi, Suceava, Bacău, Neamţ, Botoşani şi Vaslui; Antena 3 din Iaşi va realiza 16 ore program regional/săptămână

- Antena 3 din Piteşti - regională pentru jud. Argeş, Dâmboviţa, Olt şi Vâlcea; Antena 3 din Piteşti va realiza 16 ore program regional/săptămână

- Antena 3 din Ploieşti - regională pentru jud. Prahova, Dâmboviţa şi Buzău; Antena 3 din Ploieşti va realiza 13 ore program regional/săptămână

- Antena 3 din Slobozia - regională pentru Ialomiţa, Călăraşi, Brăila, Buzău şi Tulcea; Antena 3 din Slobozia va realiza 16 ore program regional/săptămână

- Antena 3 din Tg. Mureş - regională pentru jud. Mureş, Harghita şi Sibiu. Antena 3 din Tg. Mureş va realiza 16 ore program regional/săptămână

Staţiile locale vor emite în noua variantă, sub denumirea Antena 3, cât de curând.

Pe de altă parte, Antena Group a decis să renunţe la două dintre licenţele regionale Antena 1 Arad şi Antena 1 Cluj-Napoca. Acestea îşi vor înceta emisia.

Totodată CNA a aprobat mutarea licenţei Antena International de pe societatea Antena 3 SA pe societatea Antena Group.

Aceasta este a doua mutare. În 2014, Antena International a trecut de la Antena Group la Antena 3 SA, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Antena International, o televiziune care se adresează românilor din Diaspora, cu acoperire în Euopa, Canada şi Statele Unite, difuzează exclusiv programe preluate de la canalele grupului Intact.

Printre acestea se numără: Observator, Neatza cu Răzvan şi Dani, În grura presei, În premieră, Refresh by Oana Turcu şi Star Chef de pe Antena Stars, şi Scena Misterelor de pe Antena 1.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gogu Pintenogu Gogu Pintenogu
    Ionuț cel prostuț
  • Crispo Crispo
    @Ionuț
    Ești pe aproape, de fapt este vorba de ALDE, partid care a purtat mai multe denumiri: PUR, PC, și care mai tot timpul a fost balamaua PSD-ului, dar are șanse să își formeze o imagine și o bază de alegători proprie, tocmai datorită accentelor sale liberale.
    @Sorin Aradean
    Corectă observația, Antena 3 nu mizează pe Transilvania. Dar nici în Oltenia nu mai are stația de la Târgu Jiu, doar Piteștiul vizează tangențial județele Olt și Vâlcea, iar Oltenia a fost un bazin al votanților PSD.
    O altă explicație este existența unui număr suficient de posturi TV locale, atât în zona Transilvaniei (Timișoara, Cluj, Arad, Oradea) cât și în cea a Olteniei (Drobeta, Târgu Jiu. Craiova, chiar și Olt), și cred că unele din acestea colaborează cu posturile Intact.
  • Domnu O Domnu O
    Ce tare ca Antenele isi fac retea regionala dupa ce rcs si-a distrus statiile locale! Super-consilieri, si de o parte, si de cealalta! Sau or fi fost aceiasi? ::)))
  • Sorin Aradean Sorin Aradean
    La o schimbare in extenso, se impune un comentariu in exenso.
    Unele statii dar si arondarea judetelor la ele, sint, cum sa spun, hilare...
    Deci A3 BV va avea program 100% de la A3 Buc, adica nu va avea program local. Si atunci in ce consta statutul ei de statie locala ?

    Calarasi orasel de provincie, care nu poate genera sistematic stiri, e facut sediu de statie A3 locala, si are o arondare pe masura, Ialomita. No comment... 8 ore pe pgm / sapt ?! Ce capacitate de intrare in mentalul colectiv poate avea o statie care se adreseaza publicului local cu 1 ora de pgm pe zi ?

    A3 CT cu arondare si pe TL e cit-de-cit corecta, CT e printre orasele majore.

    A3 DV are o arondare sortita esecului mediatic. Deci alba-iulienii, traitori ai Albei Iulia, a doua capitala a Romaniei, sa se uite la stiri locale care sint coordonate de la Deva, oras cochet (am sotie deveanca) dar care nu poate avea anvergura Albei Iulia. In plus arondarea CS la A3 DV e si ea nenaturala, carasenii graviteaza regional in jurul Timisoarei, nu a Devei.

    A3 Iasi o statie cu plasare si arondare naturala, care ar putea avea un program informativ de interes.

    A3 Pitesti ok ca plasare a statiei si arondarea stabilita.

    A3 Ploiesti. Suprapunere cu Pitesti in arondarea jud Dambovita. Dambovitenii daca vor sa afle ceva despre judetul lor sa se uite la 2 jurnale locale A3, de Pitesti si de Ploiesti ?

    A3 Slobozia. Arondare cu suprapunere multipla, si fata de Calarasi, si fata de Buzau, si fata de Dambovita, si fata de Tulcea. Plus, cum sa-i ceri unui brailean sa urmareasca stiri locale coordonate de la Slobozia ?! Se stie ca Braila graviteaza in jurul Galatiului, ambele orase formind singura con-urbatie cu sanse reale de reusita. (din cite stiu se si face un stadion in colaborarea celor 2 CJ-uri). Niciunde in Tara nu se poate realiza o alta con-urbatie, nici macar intre Timisoara si Arad, fiind totusi orase prea indepartate ptr un asemenea deziderat.

    A3 Tg Mures. Covasna nearondata aici ?

    Si, cireasa de pe tort, A3 renunta la licentele de pe Arad si Cluj-Napoca. Deci tandemul Arad-Timisoara care poate genera zi de zi stiri economice, sociale, culturale, pe sanatate, care pot avea un grad de popularitate, antrenind automat vinderea de publicitate aducatoare de bani, renunti la licenta asta.
    Cu Cluj-ul la fel, orasul el singur poate duce un program informativ zilnic.

    Ce constat eu privind la harta Romaniei, este ca A3 face prin aceasta mutare 2 lucruri:
    1. incearca bulversarea arondarilor naturale (vezi CS la DV, sau BR la CL) si
    2. renunta sa aiba statii si judete arondate acestora, in zonele cu slabe sanse de reusita electorala a PSD (TM, AR, BH, CJ, MM, SM, SJ, BN, BV, GL).

    Eu asta am inteles din schimbarile produse. Numai ca, din cite m-au invatat si pe mine batrinii: "tot ceea ce e nenatural, contra firii, are slabe sanse de-a rezista in timp".
  • Ady Ady
    Is tari stari da-i în *** si au facut bine ce au facut. Or fi spy news sau aia e Alta un fel de sie, die al informatiilor, lor
  • Ionut Ionut
    Adevarul din spatele Știrea este ... PSD va avea programe regionale!!!

Trimite un comentariu

sus