Skip to main content

Cât a lucrat, ce a făcut şi cu cât a fost plătit caţavencul Patrick Andre de Hillerin pentru emisiunea lui Ionuţ Cristache?

 
Cât a lucrat, ce a făcut şi cu cât a fost plătit caţavencul Patrick Andre de Hillerin pentru emisiunea lui Ionuţ Cristache?

Câteva întrebări pornite de la o dispută dintre Adelin Petrişor şi caţavencul Patrick Andre de Hillerin: Cât a lucrat Hillerin pentru emisiunea lui Ionuţ Cristache, de la TVR? Ce a făcut, exact? De ce nu a apărut pe generic? Şi, mai ales, cu cât a fost plătit?

Publicitate

Înainte de răspunsuri, trebuie reamintit cum a pornit disputa dintre cei doi. Şi de la ce. O dispută după care Adelin Petrişor a amintit, într-un "pamflet", despre cineva care "a lucrat pe şest în TVR", ca "sufleor" la Cristache.

"Din cauza" la umbre. Şi la SRI

O postare de pe Facebook a "încins spiritele". "Ma simt urmarit. Baietii de la SRI - Serviciul Român de Informaţii, nu sunt sigur", a scris Adelin Petrişor la o postare, alături de o poză cu umbra lui, pe pârtie, din telescaun.

A replicat Hillerin, tot într-o postare, în care sugera că Adelin i-a furat gluma: "Inspiring people since 1990", a scris caţavencul. În aceeaşi zi, şi el pusese o postare, cu umbra lui, şi cu textul "Am senzaţia că sunt filat."

Pe respectivul nu îl citesc , a punctat Adelin Petrişor, în legătură cu asemănările dintre cele două postări.

Patrick Andre de Hillerin a continuat cu un text pe Caţavencii: "Delicat ca un caolin, Petrişor, Adelin"

Din text:

"Cât ţine sezonul schiabil, A.P. este pe pârtie, cu tot cu cameraman. Asta ca să justifice că e la serviciu. Şi, ca influencer, nu uită să pună haştag, pe FB, spunându-ne unde se dă el cu placa.

Cum nu uită de haştag nici atunci când face reclamă automobilelor pe care le primeşte în uz de la dealer."

După "înţepăturile" de la PAHH, Adelin Petrişor a scris un pamflet pe blogul personal. Cele mai importante pasaje:

  • "Nu ştiu dacă vă mai amintiţi de băiatul care nu avea loc de mine pe net: că nu merg atât de des pe cât ar vrea el în zone de război, că-s influencer şi, băi nene, că mă duc pe pârtie şi mai pun şi poze de acolo
  • Am aflat că băiatul ăla mi-a fost coleg şi-n 2017 şi-n 2018, deşi cei din TVR se jură că nu l-au văzut călcând prin curtea Televiziunii Publice.
  • Potrivit contractelor de drepturi de autor, personajul a lucrat pentru emisiunea “Romania 9” şi s-a ocupa de – şi acum e un citat din documetele semnate inclusiv de ăi mai mari şefi ai TVR- “intro prezentator, titluri şi întrebări moderator pentru fiecare ediţie, inclusiv ediţii speciale”.
  • Are cum a pus el în timp real burtiere şi titluri în fiecare emisiune de la domiciliul său aflat la peste 200 de km de TVR?
  • Cum adică asigura “întrebări moderator”? Îi spunea el în cască întrebările lui Ionuţ Cristache?
  • Destul de ciudat e şi că jurnalistul nu apărea niciodată pe generic."

Patrick Andre de Hillerin - "Nu apăream pe generic nici la Starea Naţiei"

Cum răspunde Patrick Andre de Hillerin în legătură cu contractul cu TVR?

Ziaristul a lucrat pentru TVR, la emisiunea lui Ionuţ Cristache, din septembrie 2017 până în iunie 2018.

Paginademedia.ro a discutat cu jurnalistul de la Caţavencii.

Ce făcea?

Patrick Andre de Hillerin: "Scriam, practic, editorialul de început al emisiunii. Într-o perioadă am scris şi titlurile pe subiectele zilei."

Cum le făceai, dacă nu erai la TVR?

Patrick Andre de Hillerin: "Emisiunea avea un sumar al zilei, iar intro-ul era construit în funcţie de temă şi de invitaţi, care se ştiau. Burtierele care decurgeau din discuţiile din emisiune nu erau puse de mine."

De ce nu fost în TVR?

Patrick Andre de Hillerin: "Este genul de colaborare pe care o poţi face şi de acasă. În plus, când ai contract de drepturi de autor nu trebuie să foloseşti resursele instituţiei cu care ai colaborarea, ca să nu fie considerată o formă de evaziune."

De ce nu apărea pe generic? De ce nu a menţionat public că lucrează pentru TVR?

Patrick Andre de Hillerin: "Nici la Starea Naţiei nu am apărut pe generic, chiar dacă, într-o perioadă, nu scriam decât eu şi Dragoş Pătraru. Nu mi s-a părut important să apar pe generic sau să spun că lucrez pentru TVR."

Cum a ajuns la TVR?

Patrick Andre de Hillerin: "Ionuţ Cristache m-a sunat, la un moment dat, să îmi spună că ar dori să colaborăm"

Plată?

Patrick Andre de Hillerin: Nu pot spune, doar că nu era o sumă fabuloasă. Munceam la fiecare ediţie care apărea pe post. Era o muncă de zi cu zi.

Cât câştiga Patrick Andre de Hillerin de la TVR?

Caţavencul nu a făcut nicio referire la veniturile de la TVR.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Patrick Andre de Hillerin era plătit în funcţie de numărul de emisiuni România 9.

Sumele primite erau în jur de 5.000 de lei, cel puţin în prima parte a colaborării cu TVR.

Patrick Andre de Hillerin nu a comentat suma avansată de Paginademedia.ro

Postările de la care a plecat schimbul de replici Adelin Petrişor - Patrick Andre de Hillerin:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mac Mac
    As dori sa-l cunosc
  • IQ100 IQ100
    Sa fim serioși. In opinia mea
    ,poate gresita, cred ca e vorba de acoperitii
    nostri vs.acoperitii lor.
    Pe banii Romaniei, in curs de falimentare. In NWO soldatii loiali trebuie rasplatiti.
  • Paco Rapane Paco Rapane
    @Paco, si tu nu ai nicio vina pentru ratingul de ***, nu? Tu esti singurul care aduce plusvaloare, insa “nenorocitii” nu-ti recunosc talentul. Da, in cazul tau sigur “banii nostri” sunt bine investiti...Pun pariu ca o freci la rece toata ziua si esti doar ofticat ca unii -despre care macar am auzit- iau mai mult decat tine. Daca esti asa de bun, de ce nu pleci in alta parte? Aaaa, e mult mai usor sa te plangi si doar sa crezi ca esti mult mai bun decat aia care au ajuns vedete, cum le spui tu. Da, tu nu ai avut noroc, ca-n rest esti brici.:))))
  • Livia Pila Livia Pila
    Toată redacția Academia Cațavencu ia bani de la TVR. Acest De Hillerin s-a refugiat în postura de redactor șef al unei gazete de anunțuri mortuare din Tulcea, dar grosul banilor ia din postura de lăudator al PSD, via TVR.
  • Paco Paco
    @ Paco Rapane
    Leafa mea este de 2800 lei, colega. Aceeasi de vreo zece ani. Nu-s vedeta, precum domnii descrisi mai jos, dar traiesc pe langa dansii. Si admir sincer cum reusesc sa se strecoare plimband vorbe goale de colo-colo. N-as avea vreo problema daca pe salariile astea ar face si ceva audiente, ba chiar ar trebui sa fie mult marite. Dar cand tu esti, conform acestui site, dupa Taraf TV si Nick jr inseamna ca nu prea contezi.
  • obi obi
    Mai bine ati urmari ce ispravi a reusit sa faca PAH la sefia acelui ziar din Tulcea care din cotidian a devenit satamanal, pe print. Pana si siteul a "cazut" de aproximativ o luna de zile - in afara unor anunturi si comunicate publicitare nu s-a mai postat nimic nou - a se vedea stirea de deschidere fiind datata 5.3.2019 .
  • Paco Rapane Paco Rapane
    @Paco, dupa cum te exprimi, tu esti doar un baietel care a mostenit locul in TVR de la un parinte si esti suparat ca ai ramas cu leafa blocata la 7000 de lei. De altfel, sigur esti un mega-angajat, cunoscut si respectat. Nu te semnezi cu numele real ca sa nu isterizezi fanii. In rest, foarte grijuliu cu “banii nostri”.
  • Paco Paco
    Bușcu ia cam 100 de milioane pe lună pentru trăncăneli cu Cristache, Hillerin îi scrie textele pentru 50 de milioane mult iubitului moderator de Cristoi și Pieleni. Mișto combinație cu Statul, băieți. Adelin, nu-i nici el băiat amărât: papă 95 milioane pentru două betuțe pe lună și ceva voce pusă la marfa altora. Dramoleta e că toată lumea are dreptate în combinațiile cu etern săraca TVR. Pe banii noștri, evident.
  • Țăranul cu Maserati Țăranul cu Maserati
    Poate ne scrie un editorial dl PAH și despre colaborările indirecte și amicale ale dumisale cu Viața Satului. Acolo sponsorizările sunt legale, aprobate de Comitetul Director, există hotărâri prin care dl Gabriel Gherghescu halește oficial procente din contractele de publicitate. Deontologia costă!

Trimite un comentariu

sus