Skip to main content

Două demisii de la Capital. Pleacă redactorul-şef adjunct, cel mai vechi din echipă şi un senior editor

 
Două demisii de la Capital. Pleacă redactorul-şef adjunct, cel mai vechi din echipă şi un senior editor

Demisii de la publicaţia Capital. Doi oameni au decis să plece: redactorul-şef adjunct şi un senior editor.

Publicitate

Este vorba de Alina Oprea (care era senior editor Capital) şi de Bogdan Biszok (redactor-şef adjunct).

Bogdan Biszok era redactor-şef adjunct al Capital şi unul dintre cei mai vechi oameni de la publicaţia economică.

Biszok a lucrat aproape zece ani la Capital. A venit în iulie 2009, ca redactor IT&C şi Auto la revistă. A scris nouă ani pe aceste domenii.
În septembrie 2018 a fost numit Coordonator online, iar apoi, în noiembrie, a trecut pe poziţia de redactor-şef adjunct.

Înainte de Capital, a fost redactor IT&C şi Auto la cotidianul Compact (timp de trei ani), ziar editat de Ringier, dar închis de compania elveţiană.

Contactat de Paginademedia.ro, Bogdan Biszok a explicat motivele deciziei.

"Nu mă mai regăsesc în noua direcţie editorială", a punctat Biszok pentru Paginademedia.ro.

"Consider că, din luna august 2018, Capital merge între direcţie greşită", a continuat el.

În luna august 2018, la conducerea editorială a proiectului Capital a venit Anca Andrei.

Ce înseamnă direcţia greşită?

"Prefer să nu intru în detalii", a mai spus Bogdan Biszok.

Alina Oprea are o experienţă de 15 ani în presa economică. În trecut, a fost jurnalist la postul TV Money Channel, la agenţia de ştiri Mediafax, la NewsIn şi, înainte de Capital (până în 2018), la News.ro.

Contactată de Paginademedia.ro, Alina Oprea nu a dat detalii despre motivele plecării. Doar că este vorba de o "decizie personală".

Citeşte şi:





Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sony Sony
    Șerban Buscu sau Gherguț este un bombastic ce nu are habar de ce s- a întâmplat în piață! Dar mănâncă și el o pâine relatând tâmpenii regulat, doar doar o să-l bage cineva în seamă! Vaya Con Dios
  • Serban Buscu Serban Buscu
    @kosta. Ahahahahahaha! Cea mai buna e aia cu nevasta-mea. Despre felul in care scriu eu, te lamuresc premiile pe care le-am luat pana acum si zecile de cover-uri pe care le-am scris doar la capital( in cele 3 etape, asta apropo si de faptul ca nu ma vrea nimeni. Ma vrea , stai linistit). Despre datul afara de la Profit eu zic ca e cazul sa te mai documentezi. De preluat, normal ca preiau ca asa e ritmul cerut acum. Dar am si foarte multe texte semnate Serban Buscu. Cele mai multe. Deloc preluari, as zice. Si daca preiau, citez oricum. In fine. E greu. Succese in noua ta "meserie de viitor".
  • Nea Vasile stietot Nea Vasile stietot
    Anca Andrei, cea mai cea dintre femei, are un caracter asemeni siteului ce-l pastoreste. Sau, mai degraba, asemeni siteului "cel pastoreaza". Na, sa inteleaga si ea ce am vrut sa spun. Daca ii dai dictate, ai incuiat-o! Anca Andrei, cea mai cea dintre femei.
  • Kosta Kosta
    Toti oamenii adusi sunt de la stiri pe surse. A mai ramas un om care se crede jurnalist dar habar nu are sa scrie. E serban buscu care copiaza texte de pe unde apuca si dupa ce a fost data afara de la profit nu il mai angajeaza nimeni. Se semneanza cu Florin Ghergut si textele sunt corectate de sotia lui. Sa il urmariti cu atentie o sa ajunga mare. Il stie deja tot judetul Giurgiu.
  • Langa Langa
    Ce sa-i faci. Era previzibil. D-na sefa de la Capital cucereste noi culmi. Din august cand a venit ea la fosta revista de business au plecat pe rand vreo 8 oameni cu experienta. Oare de ce? Aia care conduc firma oare nu vad ca au adus o persoana ca sefa care calca pe cadavre ca sa nu i se vada incompetenta? A crescut siteul cu un "bug" pentru ca acum sa ajunga la ***... presei, a facut o revista de tot *** cu subiecte de can-can *** si prost scrise si a zburat tot ce mai era cu bun simt pe acolo ca sa-si aduca oamenii ei in schimb. Multe succesuri la distrus un brand candva respectabil!
  • domnul Andreea Popescu domnul Andreea Popescu
    @ Fabregas. Exact asta voiam sa spun si eu. In al doilea rand, Bogdan Biszok nu exista, la Capital. Exista Andreea Popescu, o jurnalista care, dupa calitatea textelor, nu avea cum sa contribuie la realizarea vreunei politici editoriale de care sa mai fie si nemultumita. Ca sa fiu mai clar, de ani de zile, domnul cu demisia(care, apropo, nu este din pozitia de red sef adjunct ci dintr-o alta pozitie, in care fusese retrogradat din motive de nemunca) semneaza Andreea Popescu. Daca veti citi textele veti vedea ca unele dintre ele sunt rescrise si de cate 20 de ori(nu este nicio exagerare se poate verifica usor), iar altele sunt preluari integrale cu sursa citata la final. Asadar, eu zic sa o lasam pe aia cu direcția editoriala care, by the way, l-a adus pe domnul Andreea Popescu intr-o pozitie in care nu ar fi ajuns in vecii vecilor in urma performantelor sale profesionale. Macar sa nu scuipe unde a mancat si unde a atins un varf pe care, desi il visa si credea ca il merita inaintea tuturor, nu il putea atinge vreodata in anii anteriori, pe care i-a dedicat youtube si pariurilor din redactie. Atunci cand si noua conducere a realizat cine e si cat poate si atunci cand efectul turnatoriilor si minciunilor propagate prin redactie a fost directionat spre ea insusi(sa zic asa) a inceput sa nu mai fie de acord cu noua directie editoriala. Urat. Respect pentru Alina Oprea! ps: gresesc. a scris cu propriul nume un interviu cu seful RCS RDS. sa il cautati in momentele cand va pica netul de la ei. eu cred ca nici teszari nu scria asa despre serviciile si preturile rcs. si cred
  • Cap Cap
    Capital e necitibil. Pacat.
  • Fabregas Fabregas
    Cel mai vechi om de la Capital a fost, pana nu demult, Valentin Vioreanu, care era acolo din 2008, si care, dupa o pauza de cateva luni, tocmai a revenit la capital.ro :)
  • Nea Vasile stietot Nea Vasile stietot
    Anca Andrei, cea mai credulă dintre femei, a nenorocit capital.ro. RIP Capital

Trimite un comentariu

sus