Skip to main content

Falimentul Realitatea TV. Instanţa a respins planul de reorganizare

 
Falimentul Realitatea TV. Instanţa a respins planul de reorganizare

Realitatea Media, compania care operează Realitatea TV, care se află de mai bine de opt ani în insolvenţă, ar urma să intre în faliment. Anunţul a fost făcut luni seara de Cozmin Guşă, proprietarul postului, chiar la Realitatea TV.

Publicitate

ANAF a contestat la Curtea de Apel planul de reorganizare ale societăţii Realitatea Media, iar instanţa a decis în favoarea instituţiei.

Concret, Curtea de Apel a decis:

„Admite recursul. Modifică în parte sentinţa recurată, în sensul că: Infirmă planul de reorganizare propus de debitoare şi trimite cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment a debitoarei S.C. REALITATEA MEDIA S.A. Menţine în rest dispoziţiile sentinţei recurate. Irevocabilă.”

Cozmin Guşă:

„Veste şoc! Domnul Dragea şi cei din statul paralel şi-au văzut visul cu ochii. În această sară, în urmă cu o oră, au obţinut o decizie de intrare în faliment a Realitate Media. În acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea a reuşit să obţină acest lucru în instanţă. Noi tot speram că instanţa să nu ne dea această decizie”, a spus Cozmin Guşă la Realitatea TV.

"Dragnea şi cei din statul paralel, respectiv Coldea, despre care tot vorbesc de atâtea luni şi-au văzut visul cu ochii. Au reuşit, înaintea campaniei electorale, în această seară, în urma cu o oră, să obţină o decizie la cerearea ANAF, definitivă, de intrare în faliment a Realitatea Media".

"Ceea ce ni s-a tot promis în guvernarea Dragnea şi Ponta, în acest moment, aparatul din jurul lui Dragnea, care îl include şi pe Coldea, au reuşit să obţină decizia în instanţă, care este una neaşeptată pentru noi. Ne aşteptam ca instanţa să dea dreptate unui demers corect făcut de noi, şi nu de a da satfisfacţie unor oameni care batjocoresc statul român".

"Filmul pe scurt este aşa: noi am obţinut un plan de reorganizare, în care trebuia să plătim datoriile debitorilor, după ce ANAF-ul lui Dragnea refuzase celălalt plan prin care ne angajam să plătim total datoriile la stat. Printr-o decizie corectă, a fost aprobată celălalt plan, care ne dădea posibilitatea să plătim debitorii pe care îi avem, în condiţiile în care toate cifrele de reducere de cheltuieli, personal, venituri, erau în regulă", a spus consultantul Cozmin Guşă la Realitatea TV.

Cozmin Guşă mai deţine o licenţă TV, sub denumirea Realitatea Plus, operată de o altă societate, Geopol International. Televiziunea emite însă nu se află în lista must carry aşa cum este Realitatea TV.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gozmin Cușă Gozmin Cușă
    @ Petrisor Obae
    Scrieti in articol despre licenta pentru Realitatea Plus. E o emisie care nu poate fi vazuta decat pe siteul realitatea.net vreo 3 ore pe zi si vreo zece minute pe Realitatea Tv, pe la pranz. De ce nu ii aduceti aminte lui Gusa ca aburea publicul ca va fi un viitor trust care va face furori in geopolitica din Balcanii de Vest? Ce s-a intamplat de fapt? A fost creata o varianta pt a masca falimentul actual. Cred ca n-ar fi rau sa reluati declaratiile fantasmagorice de atunci ca sa vedem ridicolul situatiei. De asemenea, ce s-a ales de promisiunile de anul trecut, cum ca vine geostrategul cu niste americani care baga 50 milioane euro in mass-media din Romania? Poate reluati si aberatiile astea, asa, de amorul artei.

    @Radu Herjeu
    Dle, pe lege e ok ce spuneti si am incredere in dvs, pareti om serios, documentat. E clar ca legea e complet neadaptata smenurilor tipic romanesti. Intr-o tara in care daca nu platesti 10 lei restanta la apa si electricitate esti debransat rapid, traim paradoxul ca unii nu platesc zeci de milioane de euro si zburda in continuare printre pixeli! Pai Statul te executa in maximum un an pentru orice amenda sau impozit neachitate, cum naiba i-a lasat pe Gusa si pe Pacuraru sa isi faca de cap peste opt ani si jumatate tot acumuland debite?! Ce faliment e ala in care suntem in continuare in grila bine mersi, doldora de țepe date în dreapt si-n stanga? Va inteleg argumentele, nu inteleg permisivitatea legii.
  • Radu Herjeu Radu Herjeu
    @ Cosmin Cusa

    CNA nu se poate autosesiza in acest caz. Nu-i permite legea. CNA nu va retrage licenta Realitatea TV decat in urma solicitarii lichidatorului judiciar care va fi numit de judecatorul sindic, dupa ce va stabili planul de punere in practica a deciziei Curtii de Apel. Pentru Radio Realitatea FM este o alta procedura. ANCOM ia act (atunci cand acesta va fi declarat de judecatorul sindic) de falimentul societatii care gestioneaza Realitatea FM. ANCOM va retrage licenta de emisie, dupa care va instiinta CNA, care va retrage si licentele radio.
    Este un proces de durata.
  • Marius Vizerius Marius Vizerius
    Datorii neplatite, sute de oameni dati afara fara ultimul salariu, contracte facute ilegal jurnalistilor doar pe DDA, gravide fara drepturi si fara concediu de maternitate. Plus interese si smenuri, comenzi politice direct pe ecran mascate sub forma de decizii editoriale. Prabusirea audientelor, ramase la vreo 10% din valorile de la preluare (vezi statistici publicate aici). Cam asta e "managementul" traseistului Cozmin Gușă. A calamitat tot ce a condus prin media. Nici la FR Judo nu va face purici, nu i-au iesit combinatiile sa-si faca odrasla megastar decat pe postul TV, in rest i-au rupt adversarii capul. Ca politician e zero absolut, triumful maxim atingandu-l cand a luat sub marja de eroare la alegerile pt Primaria Capitalei. Iar popular a devenit cand il fugareau pensionarii prin Pta Universitatii. Ei bine, Gușă crede ca mai reprezinta ceva, are impresia ca mai da cineva doi bani pe aburelile-i fara cap si fara coada. I-au iesit destule pasente oricum, el nefiind decat un plmbator de vorbe de colo-colo. Un *** sub masca de consultant folosind o echipa ruinata in propriul interes.
  • Gosmin Cușă Gosmin Cușă
    In orice tara civilizata, din moment ce o instanta te declara falimentar, autoritatile se autosesizeaza si iti anuleaza licenta de emisie. Aici CNA doarme. Vorbim de datorii de zeci de milioane de euro si Gușă anunță senin ca muta angaralele pe alta firma. Toata mizeria asta e posibila cu complicitatea unora. Deci tu dai țepe cat cuprinde si apoi, in aceeasi formula, te dai lebădă pe lac, mai curata, mai uscata, pur imaculata. Chiar suntem o țară de proști dacă acceptăm porcariile astea demne de anii 90 in 2019!
  • Radu Radu
    Dar cine îi impiedica în trecut sa-si achite darile catre stat? Statea Coldea si le spunea nu, nu luatii voi banii, nu va platiti impozitele, CAS-urile etc. Intotdeauna se cauta vinovatii in alta parte, inca au fost mult prea mult timp pasuiti. Au mai disparut televiziuni de-a lungul timpului si afara dar si la noi, acestea sunt regulile, nu ai bani nu rezisti. Paguba in ciuperci. Sper sa invete ceva iar la irealitatea + radical patrat - 2 sa fie corecti. Cum pot ei pretinde de la politiceini sa fie corecti cand ei timp de 8 ani nu au fost
  • Liviu Sora Liviu Sora
    Era si cazul sa se termine cu insolventa asta prelungita! 8 ani de zile fara nici un ban la stat a fost de ajuns! CNA-ul si cablistii ar trebui sa nu le mai acorde credibilitate cu "Realitatea Plus". Au demonstrat ce pot cu iRealitatea actuala.
    Eu personal i-am sters din lista din 2011.
    O institutie media nu poate fi credibila daca nu isi plateste darile la stat si nu are angajati cu coloana. Cum sa ma uit in gura lui Rifai, Bogdan, Gusa & Co cand ei sunt exact ca tonomatele? Astept sa se termine si cu celelalte starvuri. B1, RTv, NasuTv, etc. Aceste mizerii toarna otrava in creierele oamenilor de rand care nu au capacitatea sa ii inteleaga.
  • Misu Misu
    Era și cazul.
  • Misu Misu
    Era și cazul.
  • prapastiosu prapastiosu
    Gusa mica Pelikane! 8 ani de insolventa, in care nu ai platit datoriile istorice acumulate plus cele facute de tine si mai vrei sa pacalesti in continuare. Acum sa te vad cat de tare esti in televiziune, fa-ti una noua!
  • red john red john
    Ar fi pacat sa nu ii mai vedem pe toti ciudateii aia gen Cristi "Nota Bene" Diaconescu, Iulica Fota, Stelica Negrea, Sandel Cautis si alti comici vestiti ai micilor ecrane. Dupa ce Rares s-a dus sa-i prabuseasca pe nefericitii din PDL, iata ca a venit momentul trist al presei romanesti: ramane Denisa fara locul unde sa se isterizeze si sa spuna "polutie" in loc de "poluare". Scoate banu', geostrategule! Ziceai ca vin 50 de milioane de dolari investitii din America. Numai gargara sulfuroasa la Realitatea TV. Multa forma fara fond. Realitatea este de acum Falimentatea TV!
  • Sputnik Ciobanu Sputnik Ciobanu
    Foarte bine. Mare durere. Se inchide Realitatea TV. Gusa & co au Realitatea Plus “curata”, pregatita pt acest moment de ani buni. Stia de o luna ca va veni ziua asta, de aceea au decis mutarea mai in centru. Problema e ca pe Realitatea Plus trebuie sa plateasca tot la zi, nu mai poate trage tzeapa nici la oameni nici la Anaf. Televiziune de propaganda. Gusa are discursul asemanator cu al lui Dragnea. Sunt in aceeasi tabara cu statul paralel.
  • Iulia Iulia
    Da'pana acu' de ce n-ai plătit, cocos? Cine te-a ținut de rău?

    Planul vostru de reorganizare nu era sustenabil, de aceea l-a respins instanta.

    Hai *** că nu ești victima, ci călău!

Trimite un comentariu

sus