Skip to main content

TVR 1 şi TVR 2 HD se vor lansa „probabil” în toamnă

 
Unii cablişti au făcut loc în grila pentru posturile TVR în variantă HD
Unii cablişti au făcut loc în grila pentru posturile TVR în variantă HD

Au primit dreptul de a emite în varianta High Deffinition înca din luna noiembrie, dar mai este până la lansare. Este vorba de canalele HD ale Televiziunii Publice.

Publicitate

Nicolae Voican, reprezentantul TVR în relaţia cu CNA, prezent în şedinţa publică CNA pentru a prezenta noua grilă de primăvară a postului, a vorbit şi despre TVR 1 HD şi TVR 2 HD.

Întrebat de Dorina Rusu, membru CNA, despre data lansării celor două televiziuni, acesta a răspuns:

„Noi, din punct de vedere tehnic, suntem aproape gata şi am putea să mergem în simulcast cu cele două canale. Avem nevoie de aprobarea Consiliului de Administraţie. În momentul în care va fi gata decorul pentru ştiri, pentru că el ne cam ţine în loc, cu singuranţă că vom lansa TVR 1 HD şi TVR 2 HD.

Am vorbit cu producătorul general de dimineaţă şi nu a putut să-mi dea un răspuns, ci doar acesta: când suntem gata cu decorul de ştiri, dăm la perete o vreme şi după aceea intrăm.

Sigur nu este până în alegeri, iar vara nu se prea fac lansări, şi probabul că va fi în grila de toamnă. Dar totul este posibil în funcţie de cât de repede putemsă aranjăm lucrurile cu decorul. Decorurile şi luminile costă foarte mult.”

Amintim că CNA a aprobat în noiembrie 2018 emisia TVR 1 şi TVR 2 şi în variantă HD, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

La momentul respectiv, acelaşi reprezentant al postului public le spunea membrilor CNA:

„Aşa cum doamna Gradea, preşedinte director general al TVR, v-a spus undeva în luna mai, noi intenţionam ca canalele TVR să se vadă şi în format HD. Suntem pregătiţi acum şi din punct de vedere tehnic şi editorial să dăm în simulcast TVR 1 SD şi HD şi la fel şi cu TVR 2.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Radu
    Altii(Home Box Office) renunta la emisiile in sd, nu mai e mult si un TV4k o sa isi permita orcine, ne bate 8k la usa si televiziunile de la noi inca mai emit in sd la greu.
  • Victor Victor
    Suntem în octombrie. Mai e mult până la toamnă ?
  • Ben Ben
    De mai bine de un an se laudă cum trec la HD. Doar gura de ei. Vor trece la HD când celelalte televiziuni vor trece la 4K. TVR mereu s-a mișcat în reluare.
  • Iepurașu' Iepurașu'
    @Liviu Sora
    Bănuiesc că lansarea celor două canale, în simulcast cu TVR 1 și TVR 2, va aduce economii, pentru că va înceta emisia unui alt canal: TVR HD.
    Emisia lor este așteptată de cei care urmăresc cu precădere canalele care emit în format HD. În organigramă nu mai există deja TVR HD.
  • Livia Pila Livia Pila
    Ca Canalele. Simptomatic acest Voican pentru cita școală au cei ce conduc la ora asta TVR.
  • Liviu Sora Liviu Sora
    De parca cineva ar astepta cu nerabdare aceasta lansare! Niste bani cheltuiti aiurea. Ar trebui sa renunte la regionale si tvr3 si in plus de asta la personalul stufos platit baban.

Trimite un comentariu

sus