Skip to main content

FOTO. Paştele se vede şi la TVR-uri. Slujba de Înviere, filme, concerte şi ediţii speciale ale emisiunilor lui Ianţu, Dinescu, Iuliana Tudor sau Fuego

 
FOTO. Paştele se vede şi la TVR-uri. Slujba de Înviere, filme, concerte şi ediţii speciale ale emisiunilor lui Ianţu, Dinescu, Iuliana Tudor sau Fuego

Televiziunea Română a pregătit un program special de Paşti. Ce se vede la posturile publice TVR 1, TVR 2 şi TVR 3? Slujba de Înviere, emisiuni cu tematică religioasă sau concerte. Vor fi ediţii speciale din emisiunile Iulianei Tudor, Mircea Dinescu, Virgil Ianţu sau Paul Surugiu (Fuego).

Publicitate

Printre altele TVR 1 a programat ediţii speciale din emisiunea Universul credinţei, Slujba de Înviere în direct de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti sau o emisiune a Iulianei Tudor, La masa de Paşti.

În continuare, pe larg:

TVR 1 - Slujba de Înviere şi programe adaptate cu Iuliana Tudor sau Mircea Dinescu

Vineri, pe 26 aprilie, de la ora 19.00 - Slujba Prohodului Domnului de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti

Sâmbătă, 27 aprilie, de la 21.35 - TVR 1 difuzează documentarul Zorii Învierii, realizat de Victor Dochia şi Părintele Necula în Ţara Sfântă. Este vorba despre semnificaţia Săptămânii Patimilor, pornind de la intrarea Domnului în Ierusalim şi până la răstignirea şi învierea Sa.

De la ora 22.30, este programată Slujba Învierii, în direct de la Patriarhie.

Va fi şi o ediţie specială din Universul credinţei, unde moderatorul Victor Dochia alături îi are invitaţi pe actriţa Manuela Hărăbor, realizatorul Răzvan Bucuroiu şi Părintele Valerian (fostul actor Dragoş Pâslaru) de la Schitul Sfântul Mucenic Filimon.

Tot la Universul credinţei vor fi difuzate reportaje din comunitatea izolată din Letea, Delta Dunării, despre românii aflaţi în teatre de operaţiuni în Afganistanla şi militari aflaţi pe Fregata Ferdinand, Constanţa sau cei care lucrează pe platforme petroliere

TVR 1 va difuza şi corespondenţe de la Catedrala Greco-Catolică Sfântul Vasile cel Mare din Bucureşti şi din Ţara Sfântă - cu arhim. Teofil Anăstăsoaie.

De la ora 16.30 - Un reportaj pregătit de echipa Exclusiv în România care merge în zona vechiului Ocol al Câmpulungului de Bucovina pentru a pregăti sărbătoarea împreună cu urmaşii răzeşilor de odinioară. Va spune povestea clasei de mijloc a satului bucovinean şi reţete moştenite din vremurile prosperităţii acesteia, care numai aici pot fi găsite pe masa de Paşti.

Duminică, 28 aprilie, de la ora 14.30 - Este programată emisiunea Iulianei Tudor - La masa de Paşti, alături de invitaţi ca Ana Pacatiuş, Matilda Pascal Cojocăriţa, Angela Buciu, Floarea Calotă, Nicolae Furdui Iancu, Angelica Stoican, Cornelia Ardelean Archiudean, Daniela Condurache, Laura Lavric, Elena Merişoreanu, Elena Pădure, Nicolae Sabău, Florica Bradu, Florica Zaha, Gheorghe Roşoga, Gheorghe Turda, Ion Ghiţulescu, Maria Murgoci, Viorica Flintaşu, Nicolae Mureşan, Nicoleta Voica, Sofia Vicoveanca, Ştefan Cigu, Ştefania Rareş, Traian Jurchela, dar şi cu Grupul Crai Nou şi Ansamblul Ţara Vrancei.

„După 18 ani de când realizăm acest program special de sărbători, simt aceeaşi emoţie, ca la prima ediţie. Şi asta pentru simplul motiv că întâlnirea cu oameni care au scris şi înseamnă istorie pentru cultura tradiţională românească nu are cum să nu te marcheze. Primii care se bucură sunt chiar ei, protagoniştii emisiunii, pentru că se întâlnesc rar în număr atât de mare şi într-o atmosferă relaxată cum este cea de La masa de Paşti”, Iuliana Tudor.

De la ora 17.00 începe emisiunea lui Mircea Dinescu, Politică şi delicateţuri, unde îi are invitaţi pe cei din familia Matilda Pascal-Cojocăriţa şi Ştefan Cigu.

În seara de duminică, 28 aprilie, ora 21.10 - Iuliana Tudor prezintă spectacolul Lăutarii, altfel.

„Spectacolul este unul inedit, „altfel" dacă vreţi, pentru că până acum nici o orchestră de muzică populară nu a cântat şi nu s-a comportat ca o orchestră simfonică. Au fost multe orchestre care au cântat cafe concert de exemplu, dar noi, pentru Sala Palatului am adăugat violoncele, viole, suflători, tromboane, cornuri... Am adunat o orchestră aproape simfonică, având în jur de 60 de instrumentişti. În repertoriu am inclus muzică uşoară, jazz, muzică rock, clasică, dar întâi şi întâi, muzică populară”, ne-a spus maestrul Botgros.

Alături de Orchestra Lăutarii din Chişinău condusă de Nicolae Botgros vor fi difuzate şi momentele susţinute de Alex Calancea Band, Ion Paladi, Natalia Barbu, Tatiana Jacot, Nicuşor Iordan, Lilia Roşca, Ionuţ Fulea. În partea a doua se vor auzi Corina Chiriac, Petrică Mâţu Stoian, Monica Anghel, Paula Seling şi Marcel Pavel.

Luni, 29 aprilie, ora 23.30 – Concert Bere Gratis, trupă care a sărbătorit 20 de ani de activitate printr-un mare concert pop-rock simfonic, în care au adaptat hiturile şi cântecele lor pentru orchestră şi cor, alături de 4 mari orchestratori, 4 dirijori de excepţie şi o echipă formată în total de 120 de membri.

GALERIE FOTO

TVR 2 - Fuego, Ianţu, Gala umorului şi Păcală, printre programele speciale de Paşti

În Vinerea Mare, pe 26 aprilie sunt programate două documentare:

  • De la ora 15.00 - „Materik. Poziţia incomodă din care ne rugăm”, realizat de Manuela Morar, îl prezintă pe Vasile Kovaliov, ultimul supravieţuitor cu origini basarabene al lagărelor cu regim sever din Kolyma.
  • De la ora 17.15 - „Părintele Arsenie Boca, omul lui Dumnezeu”, despre personalitatea duhovnicului român

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 10.00 - „Mic dejun cu un campion” cu Daniela Zeca Buzura şi invitatul Vasile Gavrilă, preot şi profesor de teologie.

De la ora 12.30 - echipa „Cap compas” merge în Ierusalimul contemporan. Femeile au jucat un rol crucial de-a lungul civilizaţiei, iar Sibilla, Melinsanda, Maria sau Isabela sunt câteva nume care şi-au croit destinul împreună cu oamenii de aici.

De la ora 15.00 - ediţie specială „Femei de 10, Bărbaţi de 10” păstrează şi de Paşte sloganul “Emisiunea faptelor bune şi a românilor de 10”. Invitaţii Marinei Almaşan sunt: un cercetător ştiinţific, un frizer român din Anglia, recunoscut pentru grija sa faţă de săraci, un ultramaratonist care a înconjurat globul pământesc pentru a aduna banii necesari unui nou centru destinat bolnavilor de cancer, un antrenor de box, care a transformat un copil al străzii într-un campion şi o familie care a adoptat trei orfani geniali în domeniul muzical. Daniela Condurache va găti pe tot parcursul emisiunii cozonaci, de care se vor bucura invitaţii şi spectatorii.

În prima zi de Paşte, de la ora 7.00, spectacol de la Muzeul Satului Vâlcean din Bujoreni, alături de interpreţi şi ansambluri din România. Printre invitaţi: Margareta Clipa, Elisabeta Turcu-Juverdeanu, Tulnicăresele din Avram Iancu – Alba, grupul vocal-folcloric Ciuleandra, grupul bărbătesc Rapsozii Oltului, Adriana Mihai, Neta Soare, Marinela Baba, Maria şi Mihai Nemeş.

Ediţii speciale au pregătit şi emisiunile „Ferma” (ora 9.00), „Pescar hoinar” (ora 10.00) şi „Natură şi aventură” (ora 10.30).

Sâmbăta şi duminica de la ora 12.00 va fi emisiunea „Descalecati in Carpati” despre Karpatia Horse Show, eveniment găzduit de fostele domenii cantacuzineşti de la Floreşti,

Apoi la „Sănătate cu de toate” (ora 12.30) va fi un program din Drăgoiasa, Suceava, cu tradiţională a sărbătorii Paştelui.

Duminică, 28 aprilie, de la ora 15.00 - emisiunea lui Fuego, „Drag de România mea”. Printre invitaţii lui Paul Surugiu-Fuego se numără Irina Loghin, Benone Sinulescu Floarea Calotă, romanticul Ovidiu Komornik, Elena Gheorghe, Maria Dragomiroiu, Taraful Cleante şi Diana Matei. Mielul de Paşti îl va aduce Nae Alexandru, actorul Teatrului Constantin Tănase.

De la ora 17.00 este programată o ediţie specială „D’ale lu’ Mitică”

De la ora 18.00, la „Gala umorului” actorii Dem Rădulescu, Tamara Buciuceanu, Dan Condurache, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel revin cu momente din Arhiva TVR. Scheciuri inspirate din umorul cotidian au pregătit Dragoş Huluba şi Marius Rizea, în „Vegetarianul” şi „Viaţa spirituală a lui Gheorghe”, cu Mirela Zeţa şi Dragoş Stoica.

Duminica filmului românesc a pregătit trei producţii:

  • „Un surâs în plină vară” (de la ora 13.10), cu Sebastian Papaiani, Florina Luican şi Draga Olteanu Matei
  • „Astă seară dansăm în familie” (de la ora 20.10), cu Dem Rădulescu, Sebastian Papaiani şi Stela Popescu
  • Seara se încheie cu filmul „Belea mare în Miami” (SUA, 2002), ora 22.10, cu Tim Allen şi Renee Russo în rolurile principale.

Luni, 29 aprilie, de la ora 10.00 - „Sărbătoarea primăverii”, de la Muzeul Naţional al Satului Dimitrie Gusti. Printre invitaţi: Margareta Clipa, Floarea Calotă, Petrica Mâţu Stoian, Maria Loga, Angela Săftoiu, Cornelia Ardelean, Ana Almaşana Ciontea, grupul vocal-folcloric "Rapsozii Oltului".

De la ora 14.10 - comedia romantică „Iubire cu gust de cafea” (Brimming with love – SUA, 2018).

De la ora 17.00 - „oanApp” a pregătit o ediţie specială cu „Dansul iepuraşilor”, al ansamblului de balet Arabesque. Gazda Oana Mareş îi va avea invitaţi pe Andreea Antonescu, Maria Cârneci, Medeea Marinescu şi fiul ei, Luca, Dinu şi Andreas Maxer.

De la ora 20.00 - „Câştigă România!”, prezentată de Virgil Ianţu

De la ora 21.00 - „Lasă-mă să te iubesc” (LOVE ON THE EDGE – SUA, 1998), cu Sean Young, Perry King şi Priscilla Barnes în rolurile principale.

GALERIE FOTO

TVR 3 - Grigore Leşe şi concerte folclorice, operă folk şi blues

TVR 3 a pregatit un program special de Paşti. Conţinutul este adaptat sărbătorilor şi zilei de 1 mai. Concertul aniversar al lui Grigore Leşe şi alte spectacole folclorice, de operă folk şi blues.

Sâmbătă, 27 aprilie, de la ora 20.00 - Concert aniversar Grigore Leşe. În acest an, în 19 februarie, Grigore Leşe a fost sărbătorit la Ateneul Român, la împlinirea vârstei de 65 de ani, într-un spectacol-eveniment conceput ca un omagiu adus instrumentelor de suflat, într-un duet cu Ion Bogdan Ştefănescu (prim-flautist al Filarmonicii „George Enescu”).

Duminică, 28 aprilie, de la ora 14.00 - Ediţie specială cu recitalurile susţinute pe scena Festivalului Ion Albeşteanu de Cătălina Anton, Nicoleta Rădinciuc Vlad, Viorica Macovei, Marius Ciprian Pop. Acompaniază Orchestra Doina Bărăganului, dirijor prof. dr. Cristian Obrejan.

De la 15.30 - Este programată emisiunea De Paşte...acasă, prezentat de Felicia Stoian şi Tiberiu Ceia.

De la ora 20.00 este programat concertul Vali Boghean Band - „Reîntoarcere”.Trupa condusă de Vali Boghean, compozitor, muzician şi instrumentist din Republica Moldova.

De la 22.30 - la emisiunea Cap de afiş este programat concertul susţinut de Laurenţiu Cazan la Acustic Live Festival – ediţia a treia, desfăşurat la Reghin.

Luni şi marţi (29 şi 30 aprilie), de la ora 13.00 – este programat un concert al grupului clujean Ad Libitum Voices.

Luni, 29 aprilie, de la ora 20.00 - Gala Aniversară Extraordinară Corneliu Murgu, eveniment organizat la Opera Naţională Română Timişoara la care au participat numeroşi artişti lirici. În program există lucrări din creaţia compozitorilor W.A. Mozart, G. Donizetti, Ch. Gounod, J. Massenet, C. Saint-Saëns, G. Verdi, P. Mascagni, R. Leoncavallo, A. Catalani, F. Cilea, G. Puccini, J. Bock.

Luni, marţi, miercuri (29, 30 aprilie şi 1 mai), de la ora 23.30 este programat festivalul Open Air Blues Festival Brezoi, cu concerte Blues, Blues-Rock, Jazz, Fusion, Funk.

Miercuri, 1 mai, de la 13.00 este programat spectacolul „Trecu anu’ cu olteanu” - pus în scenă de artiştii Ansamblului Folcloric „Maria Tănase”. Cântă soliştii Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Petrică Mîţu Stoian, Constantin Enceanu, Marius Măgureanu, Lavinia Bîrsoghe, Liliana Popa, Manuela Motocu, Aneta Şişu, Cristian Bănăţeanu, Ciri Mayer şi Liviu Dică, alături de orchestra şi dansatorii ansamblului.

De la ora 15.00 este programat spectacolul „La fraţi nu se pun hotare” susţinut de Ion Paladi şi Orchestra „Lăutarii”, dirijată de maestrul Nicolae Botgros. Concertul face parte din cadrul Turneului Centenar Internaţional şi are ca scop cultivarea şi promovarea relaţiilor tradiţionale de prietenie dintre Basarabia şi România şi marchează cei 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România printr-un turneu început la Chişinău şi Bucureşti şi continuat la Cernăuţi, Londra, Paris şi Madrid.

De la ora 18.00, Ada Milea şi Bobo Burlăcianu aduc un concert... cu personaje. Nici teatru, nici muzică. Sau... ambele. Un fel de teatru cântat, un concert cu bucăţi zdravene de umor trist. Aşa îşi caracterizează Ada Milea şi Bobo Burlăcianu concertul pe care l-au susţinut acum câţiva ani la Târgu-Mureş programat acum la TVR 3.

Seara, la emisiunea Cap de afiş se vede Festivalului Internaţional Virginia Zeani.

De la ora 20.00 sunt programate secvenţe din opera „La Traviata” de Giuseppe Verdi, puse în scenă de regizorul Kurthy, iar de la 21.15, este programată opera „La Sonnambula”.

De la ora 23.30 este programată ultima parte a transmisiunii de la Open Air Blues Festival Brezoi

GALERIE FOTO


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • lili stan lili stan
    Daca tot ati dat atatea manunte despre programul la care nu se uita nimeni , sa ne spuneti si cu ce sunt imbracti artistii... Ce pantofi au , ce-au mancat...
  • Livia Pila Livia Pila
    Traiasca penibilitatea, ipocrizia, disidenta, traiasca Romania lui Fuego!
  • Cris Cris
    Ce sa spun,festivim comunist...atunci erau 2 posturi tv...parca,parca,mai bune,calitativ,decât negurile de la protv,antene,KanalD,prima,look tv,etc..toata lumea se îndoaie,precum porcii si s orele înainte de crăciun,si apoi,cu a la 112..Ce sa spun..Crăciun fericit,***

Trimite un comentariu

sus