Skip to main content

Programe de Paşte la B1 TV. Un documentar despre catedrala Notre-Dame şi filmul premiat cu Ursul de Aur, Poziţia copilului

 
Programe de Paşte la B1 TV. Un documentar despre catedrala Notre-Dame şi filmul premiat cu Ursul de Aur, Poziţia copilului

Programe speciale de Paşte, la B1 TV: filme româneşti şi documentare. Secretele Catedralei Notre-Dame, un simbol al Franţei, şi filmul Poziţia copilului, regizat de Călin Peter Netzer şi premiat cu Ursul de Aur, sunt doar câteva dintre programele pregătite de televiziunea de ştiri.

Publicitate

Prezentăm în continuare principalele programe difuzate de B1 TV în zilele de Paşte:

Documentar: Secretele Catedralei Notre Dame (difuzat duminica, 28 aprilie, ora 16:00 si luni la ora 19:00)

Documentarul prezinta povestea catedralei din perspectiva celor care lucreaza il cadrul acesteia, de la paznici, ingrijitori si cei de la curatenie, la vanzatori de suveniruri si pana la preoti si director, cel care coordoneaza toate activitatile. Sunt prezentate atat comorile pe care le gazduieste catedrala, dar si modul in care acestea sunt ingrijite.

Pozitia copilului (difuzat duminica, 28 aprilie, ora 21:00)

Poziţia copilului este un film dramatic românesc din 2013 regizat de Călin Peter Netzer şi produs de Ada Solomon. Filmul a câştigat premiul Ursul de aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin pe 16 februarie 2013.

Cornelia are 60 de ani şi este profund nefericită: fiul ei Barbu, de 34 de ani, luptă din răsputeri să devină independent. S-a mutat, are propria maşină, o prietenă care nu se ridică, în mod evident, la standardele ei, şi – cel mai deranjant – îşi evită mama cât de mult poate.

Atunci când Cornelia află că Barbu a fost implicat într-un accident tragic, instinctele ei materne preiau controlul. Ea se foloseşte de toate abilităţile, de toţi prietenii sus-puşi şi de bani pentru a-şi salva fiul de la închisoare.


Dilema Facebook (difuzat luni, 29 aprilie, ora 16:00)

Documentarul prezinta o ancheta ampla cu privire la problemele de securitate si protejare a datelor personale cu care s-a confruntat si se confrunta Facebook. "Fake news"si dezinformarile din timpul campaniilor electorale sunt analizate. Filmul prezinta o serie de interviuri cu persoane care au lucrat la Facebook in pozitii cheie, dar si pozitia unor actuali angajati.

Politica cu delicatese (difuzat duminica, 28 aprilie, ora 17:00)

Ecranizare dupa schita lui Ion Luca Caragiale. O fina ironie la adresa politicianismului antebelic, care reuseste, prin mijloace gastronomice, sa ridiculizeze o intreaga clasa politica.

Cu: Dem Radulescu, Puiu Calinescu, Toma Caragiu, Ştefan Mihăilescu-Brăila.

Povestea Pastelui (productie B1, 2019), difuzat duminica, 28 aprilie ora 19:00

- Subiecte: semnificatia Pastelui, Ierusalim si focul sfant, traditii romanesti (cozonac, oua incondeiate), hutulii din Bucovina, intamplari de Paste in istorie, Pastele in istoria Casei Regale a Romaniei.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus