Skip to main content

Radio Guerrilla se va auzi şi în Cluj. Pe ce frecvenţă

 
Radio Guerrilla se va auzi şi în Cluj. Pe ce frecvenţă

Radio Guerrilla ajunge şi în Cluj, pe frecvenţa Napoca FM (102,2 FM). Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa publică de astăzi ca postul Napoca FM, din Cluj, să preia 83% din emisia Radio Guerrilla, de la Bucureşti. Restul vor fi programe create la nivel local de Napoca FM, buletine de ştiri locale şi emisiuni care să promoveze trupele locale din Cluj şi evenimente.

Publicitate

Conform notei de la CNA, Napoca FM va avea de luni până vineri patru ore de program local pe zi, la care se adaugă jurnale de ştiri locale cu durata de câte 3 minute fiecare, ce vor fi difuzate în intervalul orar 7 - 19. Sâmbăta şi duminica vor fi câte două ore de program local.

La prezentarea proiectului, în faţa CNA au fost prezenţi reprezentanţi şi de la Radio Guerrilla - Mihai Dobrovolschi, Sorin Faur şi Adrian Popescu, dar şi de la Napoca FM.

Propunerea de modificare a grilei de programe Napoca FM a fost aprobată cu votul a nouă membri din cei 11 prezenţi: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Orsolya Borsos, Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Nicolaie Bălaşa, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu au fost împotrivă. Herjeu şi-a arătat în mai multe rânduri susţinerea pentru posturile locale.

Codruţa Kali, director Napoca FM şi unul dintre acţionari:

„Am ajuns la acest proiect în care am dori să începem o colaborare cu colegii de la Radio Guerrilla, deoarece în urma unor analize am aflat că în mediul online al doilea oraş care ascultă Radio Guerrilla este Clujul. Proiectul editorial pe care îl propunem este foarte adaptat la nevoile de informare care există acum în Cluj. Ne dorim să ne implicăm foarte mult în ceea ce înseamnă piaţa muzicală alternativă din Cluj.

În ce priveşte structura de programe, ne-am străduit să nu afectăm în mod semnificativ prezenţa noastră în local. Am încercat să nu intervenim foarte mult în numărul de ore pe care îl acordăm conţinutului local.

Păstrăm undeva la patru ore pe zi de program local şi ne propunem să creştem foarte mult calitatea acestui program. Am crescut de cinci ori ponderea programelor de informare.

Vom avea dimineaţă o emisiune pe care o vom realiza în colaborare cu Radio Guerrilla.

Apoi vom avea în jur de zece programe pe zi de ştiri locale, pe care le vom realiza noi. Nouă ne permite să ţinem o echipă de jurnalişti mai consistentă şi mai prezentă.

În fiecare zi de la ora 10.00, pe interval de o oră vrem să avem un rând de emisiuni care să acopere partea de informare şi partea culturală, respectiv un talk-show în fiecare zi, cu oameni relevanţi. Partea de cultură, vrem să avem o agendă consistentă. Pe intervalul 14.00 – 16.00 vom avea o emisiune de însoţire, în care ne-am propus să promovăm partea de producţie muzicală din Cluj. Vom încerca să oferim o scenă pentru toţi aceşti artişti care sunt în număr tot mai mare şi merită o rampă de lansare.”

Adrian Popescu, acţionar şi unul dintre şefii Radio Guerrilla:

„Ne bucurăm foarte mult că a apărut această dorinţă din partea Napoca FM pentru că Clujul este una dintre cele mai efervescente pieţe muzical creative. Ne bucurăm că prin intermediul acestui parteneriat ajutăm Napoca FM să facă la nivel local ceea ce am făcut noi la nivel naţional.

În urmă cu 14 ani când ne-am lansat noi, nimeni din ţară nu difuza muzică alternativă, nici în general, nici românească. La Cluj este un filon muzical care trebuie exploatat. De aceea a apărut acest interval 14.00 – 16.00 cu muzică, unde o să fie construit un playlist adecvat care va încuraja foarte mult creatorii din Cluj. Vom difuza piese ale celor din Cluj, consacraţi sau la început de drum.

Tot în acest interval local, o să creăm o agoră şi pentru mediul universitar clujean unde se găsesc ascultătorii noştri. În colaborare cu instituţiile din Cluj o să creăm o tribună, unde ceea ce se întâmplă în mediul universitar din Cluj să genereze conţinut pentru că este de interes pentru piaţa locală.”

Din grila de programe a postului:

Zori de Cluj
Luni până vineri 06:00-07:00
Emisiune informativă de ştiri locale

Guerilla de dimineaţă
Cu Mihai Dobrovolschi, Matei Oprina şi Gilda Comârzan
Luni până vineri 07:00-10:00
Matinal difuzare naţională

TalkShow Direct
Cu Georgiana Pocol
Luni până vineri 10:03-10:35

Clujul la minut
Cu Valentin
10:35-10:54
Program de muzică şi intervenţii despre trafic, meteo

CultinCluj
Cu Georgiana Pocol
Luni până vineri, 10:55-11:00

Guerilla Hub
Cu Sorin Badea
Luni până vineri, 11:00-13:00
Difuzare naţională cu infuzii locale

Asta la revista presei, nene!
Cu Liviu Mihaiu
Luni până joi, 13:00-14:00

Avanpost Radio Guerilla
Cu Bogdan Şerban
Luni, miercuri 16:00-18:00
Marti, joi, vineri 16:00-19:00

Sinteza Zilei
Cu Sorin Faur
Luni-vineri 17:30-17:40

Guerrilive
Cu Bogdan Şerban
Luni-vineri, 18:00-19:00

Upgrade
Cu Dragoş Stanca
Luni, 19:00-21:00

ROZ
Cu Carla Maria Teaha
Marţi 19:00-21:00

Nomansland
Cu Nick Cocârlea
Marţi, 21:00-24:00

Uman/Real
Cu Matei Oprina
Miercuri, de la ora 19:00

Life Design
Cu Mihai Giurei
Miercuri, de la ora 20:00

Sinele Învinge
Cu Mihai Dobrovolschi
Joi, 19:00-20:00

Cardioguerilla
Cu Sebastian Vrânceanu
Vineri, 13:00-14:00

Napoca FM este operat de societatea Selmaco Internaţional în care acţionari sunt Cotoc Decebal Victor (95%) şi Codruţa Kali (5%).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lixandru Lixandru
    Cum poti sa mai stai langa acest om care a distrus acest post?Astazi faceti reclama la UDER maine la legale ca tot publicitate se numeste.BANI.BANI BANI.Unde a ajuns tara asta?Ce au ajuns sa faca oamenii pentru niste monezi
  • Mircea Cucos Mircea Cucos
    o sa transmita din sediul PSD CLuj?
  • Lara Lara
    Cam pline de *** faderele din poza de sub titlu.
  • Gica Gica
    @ domnul goarna
    Cand vad cum se agita ***, care mesteca acelasi borhot de idei, ma bucura si ma tare chestii d-astea. :))))
  • Aprobatorii de dimineata Aprobatorii de dimineata
    Pacat de faptul ca radiourile locale nu mai pot tine pasul cu cele nationale. peste jumatate de an se va vinde complet la guerrilla. In ceea ce priveste ciuma roz din fm din pacate au cam ramas fara oamenii de radio buni.
  • Doamnul Goarnă Doamnul Goarnă
    Fix de goarna PSD avea nevoie Clujul, unde PSD are 10% .

Trimite un comentariu

sus