Skip to main content

Cât ne mai costă TVR. Ce buget şi cheltuieli a avut televiziunea în 2018

 
tvr
tvr

Ce buget a avut TVR? Ce cheltuieli? Ce venituri din publicitate?

Publicitate

Postul public, care din 2017 trăieşte pe baza banilor de la stat, a avut „pe mână” un buget de puţin peste 400 de milioane de lei (86,6 milioane de euro).

Despre bugetul TVR:

  • Finanţarea de la bugetul de stat la începutul lui 2018 a fost de 440 de milioane de lei (aproape o sută de milioane de euro). La rectificarea bugetară, Guvernul a tăiat 41,7 milioane de lei. Prin urmare, TVR a rămas cu un buget de 403 milioane de lei.
  • A atras venituri din taxă care se ridică la 2,4 milioane de lei
  • Veniturile din publicitate au fost în creştere: 32,5 milioane de lei, cu 79% mai mari decât în 2017.
  • La final de 2018, TVR a avut cheltuieli totale de 437,8 milioane de lei.
    • Din care cheltuielile cu personalul au fost de 176,2 milioane de lei (40% din totalul cheltuielilor TVR).
      • Sume plătite către 183 de salariaţi în urma unor executări silite: 8.456.420 de lei
      • Cheltuielile cu colaboratorii au fost de opt milioane de lei, cu 44% mai mari decât în 2017
    • Cheltuieli privind prestaţii externe în valoare de 192,3 milioane de lei, pentru servicii precum:
      • SNR,
      • licenţe interne şi externe de sport (59,8 milioane de lei),
      • cheltuieli satelit (12 milioane de lei),
      • cheltuieli cu deplasările (4,3 milioane de lei),
      • cheltuieli cu finanţarea în Republica Moldova (8,5 milioane de lei),
      • abonamentele la agenţii de ştiri (3,9 milioane de lei),
      • cheltuieli licenţe interne („Provocarea Starurilor”, „Femei de 10, bărbaţi de 10”; Sitcom TVR2 „Primăverii”,
        „Câştigă România”, „Vedeta Populară“, „Primăvara simfonic”, „Toamna simfonic” - 4,8 milioane de lei, adică peste un milion de euro)

TVR, pe un (mic) profit

Postul public este pe profit, spune raportul. Documentul punctează că instituţia bugetară funcţionează "în baza legii societăţilor comerciale".

Din document:

La finele anului 2018, Societatea Română de Televiziune a înregistrat venituri totale în sumă de 442.632.786 lei şi cheltuieli totale în sumă de 438.785.158 lei, rezultând un profit contabil brut în valoare de 3.847.628 lei.

SRTv funcţionează în baza Legii 31/1990 privind societăţile comerciale, precum şi a Legii nr. 227/2015 privind Codul Fiscal actualizat; astfel s-a
calculat impozit pe profit în valoare de 1.851.132 lei, rezultând un profit net în valoare de 1.964.496 lei.

Ce audienţe a avut TVR în 2018, aici

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuli Iuli
    Ar trebui închisă aceasta societate. Ce contează ca e prima tv din România? Fix de asta le arde romanilor, sa plătească in plus impozite pentru nimic.

    Oricum la TV se uita majoritatea publicului bătrân, tinerii au trecut pe online
  • Constantin C. Gore Constantin C. Gore
    Tvr este condus din umbra de vestitul Zgabercea Cristian, fost apropiat al cuplului Ceausescu. Tot ce misca si costa bani este decis de dansul. Dupa ce a instrumentat restructurarea din 2013 in care au fost dati afara sute de angajati onesti care apoi s-au intors prin hotarari judecatoresti costand TVR milioane de euro despagubiri, in epoca Gradea si-a regasit vocatia pierduta de maestru de ceremonii, regizor fara har si s-a apucat de fabricat bani din inchirieri de tehnica tv. Cine nu stie de relatia lui veche cu Bivolul SRL, furnizor al PSD la toate spectacolele electorale, ar putea crede in discursul agresiv al PDG Gradea care, in public, ori de cate ori o asculta cineva, se arata indignata de faptul ca se inchiriaza tot timpul care de la Bivolul. Sforar iscusit, Zgabercea se foloseste de *** lui si reuseste, cu complicitatea PDG Gradea, sa promoveze inchirierile banoase fara ca macar sa apara implicarea sa in actele oficiale. PDG Gradea semnează desigur pentru toate "afacerile" lui Zgabercea dar stie ca nimic si niciodata nu s-a intamplat rau unui presedinte al TVR.
    Dupa lovitura de la Cerbul de aur, din 2018, cand a reusit sa o convinga pe Doina Gradea sa accepte reducerea prestatiei lui Garko, desi TVR platise pentru cu totul altceva decat 5 minute de salut, toate cercetările care ar fi putut sa il indice ca autor al furtului grosolan din buget, au fost deviate cu ajutorul retelei de sprijin din interiorul compartimentului juridic.
    Dar masa a fost bogata si multi au mancat la ea. Au ramas doar protestele izolate din media si interpelarile din Parlament pe tema onorariilor uriase si nejustificate platite interpretilor adusi sa cante la Brasov prin intermediari de Partid si de Stat. Din pacate, cu toate solicitarile Consiliului de Administratie ca managerul de fatada al Cerbului de Aur, Andras Demeter, sa prezinte un raport privind multele neregului semnalate de presa, PDG Gradea a procedat la fel ca in fața Comisiei de Cultura din Parlament, adica a raspuns prin ignorarea solicitarilor legitime de informatii. Din pacate TVR este complet subjugata de grupul condus din umbra de catre Zgabercea si doar o eventuala condamnare a sa in procesele in care este acuzat alaturi de Nicusor Constantinescu ar putea aduce eliberarea televiziunii publice de sub povara foamei de bani a acestor politruci verosi.
  • adi adi
    Deci din 100 de milioane de euro cat a primit TVR, a ramas cu 500.000 !!
    ,,Exceptional,, management!!
  • adi adi
    cat ne costa? prea mult; mult prea mult pentru ceea ce ofera! grila de primavara proaspat lansata nu aduce nimic nou, doar filme si teatru tv. Productii tv? pauza... bine ca vor sa mentina "Cerbul de Aur", o sursa sigura de risipit bani. Despre lansarea in HD?... mai trebuie sa treaca un an doi, ca la cata incompetenta e in TVR...

Trimite un comentariu

sus