Skip to main content

VIDEO. Prima campanie CEC Bank după ce au rupt contractul cu Papaya. Smiley este vocea

 
VIDEO. Prima campanie CEC Bank după ce au rupt contractul cu Papaya. Smiley este vocea

CEC Bank are o nouă agenţie de creaţie, după ce a rupt „relaţia” de 10 ani cu Papaya Advertising. Din această săptămână, are şi o campanie TV.

Publicitate

Prima campanie după ce, în vara anului trecut, CEC Bank a reziliat contractul cu Papaya. O reziliere în contextul în care Papaya (o agenţie foarte activă în protestele din Piaţa Guvernului), a anunţat că opreşte lucrul pentru o zi, ca să participe la o manifestaţie împotriva noilor legi ale justiţiei.

Cine a făcut noul spot? Cum arată reclama? Ce legătură mai are cu vechile campanii, care foloseau piese româneşti? Este mesajul apropiat de cel din spoturile Papaya: "Nu ţara trebuie schimbată, ci modul în care o privim"?

Înainte de răspunsuri, noul spot:

  • Clipul CEC nu este unul de imagine "corporate", ci unul de produs: promovează cardurile Mastercard.
  • Noua campanie este semnată de agenţia de publicitate SCG - Smart Corporation Group, prin echipa Radu Olteanu si Gabriela Datcu.

SCG este o agenţie locală de publicitată înfiinţată în 1999, care mai are printre clienţi şi compania Dr. Oetker.

  • Noul spot are - ca şi vechile execuţii - o coloană sonoră autohtonă. Este însă o diferenţă: într-un clip Papaya, de exemplu "cânta" Nicu Alifantis ("Ţara noastră", varianta "originală"). În noul spot CEC, este un "remake" după Nicu Alifantis, cu vocea lui Smiley: Piaţa Romană Nr. 9.

De ce Smiley şi nu varianta originală?

Muzica românească este un „fir rosu” recognoscibil de-a lungul spoturilor CEC Bank, au declarat oficialii băncii pentru Paginademedia.ro.

"Dar ne-am dorit şi o abordare nouă, modernă, care să ne aducă mai aproape de targetul tânăr", explică ei alegerea lui Smiley.

Ca o paranteză amuzantă: ce se află acum, la Piaţa Romană, numărul 9? Nu, nu este un sediu CEC Bank. Pe clădire "tronează" o reclamă pentru Reiffeisen Bank.

  • Mesajul de final al noului spot este: "Să ţii pasul cu viaţa".

CEC, despre campanie: Am dorit să păstrăm brand territory şi asociatorii creaţi în cei 10 ani de la rebranding

Ce spun reprezentanţii CEC Bank despre strategia din campania, pentru Paginademedia.ro:

„Dincolo de obiectivul de a genera vânzare pe care îl are această campanie de promovare a cardului de credit, scenariul spotului reprezintă o poveste frumoasă a unei relaţii, cu care credem că rezoneaza publicul nostru ţintă şi în care ne-am regăsit cu toţii într-un moment al vieţii.

Pentru că vrem, nu vrem, viaţa ne maturizează şi nevoile se schimbă. Iar soluţia poate fi cardul de credit cu până la 24 de rate fără dobândă la orice comerciant din lume.

Am dorit sa pastram brand territory şi asociatorii creaţi în cei 10 ani de la rebranding, ce derivă din valorile noastre: tradiţie, familiaritate, simplitate, stabilitate.

Iata de ce fundalul sonor este bazat pe muzica românească de calitate - acest „fir rosu” recognoscibil de-a lungul spoturilor CEC Bank - dar ne-am dorit şi o abordare nouă, modernă, care să ne aducă mai aproape de targetul tanar.

Piesa originală, Piaţa Romana nr. 9, este pusa pe note de Nicu Alifantis, iar versurile îi apartin lui Alexandru Andrieş.

Speram că reorchestrarea şi reinterpretarea acesteia de către Smiley, unul din cei mai cunoscuţi şi apreciaţi artişti din România, să reprezinte o punte între generaţii.”

Campania TV de promovare a cardului de credit de la CEC Bank este sustinuta si de o campanie online de colectare de lead-uri.

Spotul va rula si in cinematografele din orasele mari din tara, iar promovarea cardului se realizeaza si in reteaua outdoor (panouri stradale si tranzit), au mai explicat pentru Paginademedia.ro reprezentanţii CEC Bank.

Reamintim că CEC Bank a lucrat pe zona de creaţie cu agenţia Papaya, timp de mai bine de 10 ani. În vara anului trecut, banca a reziliat fără explicaţii contractul cu agenţia condusă de Robert Tiderle, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Robert Tiderle, directorul Papaya, a vorbit, la vremea respectivă, despre ruperea contractului CEC, într-un interviu video acordat Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte şi: Robert Tiderle: „Primele presiuni asupra CEC să renunţe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri”

Cum arătau campaniile CEC până acum? Câteva dintre execuţiile Papaya

;

Interviul VIDEO cu Robert Tiderle, după ruperea contractului CEC: „Primele presiuni asupra CEC să renunţe la Papaya au fost anul trecut, la mitinguri”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Crispo Crispo
    Clipul este o execuție reușită,
    Ideea de poveste din clip este ruptă din realitatea unor cupluri care se mută din provincie în capitală, se întâlnesc și se căsătoresc acolo,
    Interpretarea modernă făcută de Smiley piesei lui Nicu Alifantis este inedită și este o surpriză plăcută,
    Faptul că au decis să păstreze câteva din ideile create de Papaya este un compliment la adresa fostei agenții de creație.
    Felicitări și pentru SCG și pentru Papaya.
  • Cris Cris
    După PAPAYA..vine MAMAYA..si ce legătură are *** ala cu reclama?poate ii dati si 1.40 ron,sa isi cumpere o lama de ras de unică folosinta, fiindca,va deranja,pe unde va da ***,*** asta.

Trimite un comentariu

sus