Skip to main content

Alegerile pe prima pagină. Românii fac istorie. Revoluţia de la vot

 
Alegerile pe prima pagină. Românii fac istorie. Revoluţia de la vot

PRESA DE AZI. Ce au titrat ziarele după alegerile europarlamentare şi referendumul pentru justiţie?

Publicitate

Publicaţiile au ales rezultatele exit poll de duminică de la ora 21 pentru prima pagină, alături de titluri precum „Românii fac istorie”, „Revoluţia de la vot”, dar şi „Cutremur la vot”, ”PNL şi Iohannis au câştigat europarlamentarele”.

Libertatea a dat titlul „Românii fac istorie: Marile partide zguduite de USR-PLUS”. Partidul lui Dacian Cioloş şi Dan Barna a reuşit să obţină locul trei în alegerile europarlamentare, cu un procentaj de 23,9% după exit poll-ul de duminică. Ziarul a scris pe scurt despre rezultatul preliminar al alegerilor, numărul de mandate pe care le vor primi câştigătorii alegerilor şi reacţiile lui Marian Oprişan, Liviu Dragnea şi Teodor Meleşcanu.

Adevărul a ales pentru prima pagină titlul „Revoluţia de la vot”, unde au fost prezentate evenimentele care au avut loc duminică, 26 mai, cu ocazia alegerilor europarlamentare şi pentru referendum.

România Liberă a titrat simplu „Românii şi-au ales europarlamentarii”, iar pe pagina patru a ziarului subiectul este continuat cu titlul „Prezenţă la vot”. În România Liberă sunt relatate ştirile despre cozile de la secţiile de votare şi rezultatere alegerilor.

Jurnalul Naţional şi Evenimentul Zilei au avut alegerile europarlamentare pe prima pagină, cu titlurile 26 mai - cutremur la vot. Se reaşază lumea politică şi PNL şi Iohannis au câştigat voturile pentru Bruxelles.

Click a dedicat o trimitere pe copertă şi două pagini scrutinului. Titlul „Mami, votează şi pentru noi”.

Ziarul Financiar a ales pentru prima pagină o statistică din care reiese că prezenţa la vot de duminică de la ora 16:00 deja depăşise procentul înregistrat în 2014.

„Alegerile europarlamentare au validat pe scena politică a unei noi alianţe: USR/PLUS, care, în lumina viitoarelor alegeri, poate pretinde să conducă România. A fost un vot uriaş, antisistem”, a titrat ZF.

GALERIE FOTO. Prima pagină a ziarelor luni, 27 mai, după alegerile europarlamentare:

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus