Skip to main content

HBO nu e măsurat, dar Game of Thrones a influenţat audienţele. Cum?

 
Foto | Hepta
Foto | Hepta

Se poate spune câţi români au văzut ultimul episod din Game of Thrones? Nu, pentru că postul HBO nu intră în măsurătorile de audienţă.

Publicitate

Canalul este inclus la categoria Alţii, dar se poate spune că Urzeala tronurilor a influenţat acest segment.

Mai exact:

Pe intervalul serialului Game of Thrones, audienţa categoriei Alţii (unde sunt adunate toate posturile nemăsurate) este peste media unei zile obişnuite. Mai ales pe publicul comercial tânăr, cu vârste între 18 şi 49 de ani.

COMERCIAL. Aseară, de exemplu, pe intervalul ultimului episod din Urzeala tronurilor, categoria Alţii a numărat, în total, peste 100.000 de telespectatori din segmentul 18-49 de ani, faţă de 60.000, de exemplu, într-un din zilele săptămânii trecută, pe acelaşi interval.

Şi cu o săptămână în urmă, la penultimul episod GOT, cifrele au fost mari: peste 110.000 de tineri la categoria Alţii.

NAŢIONAL. Cifrele categoriei Alţii au fost mai mari pe intervalul episodului final Urzeala tronurilor şi la nivel naţional: o medie de aproape jumătate de milion de telespectatori aseară, faţă de 340.000 într-una din zilele săptămânii trecute (când nu era GOT pe HBO).

URBAN. La nivel urban, categoria Alţii a însumat (pe toate posturile incluse aici) 260.000 de telespectatori. Comparativ, într-una din zilele săptămânii trecute, categoria număra aproape 180.000 de persoane la oraşe.

Cifrele au fost apropiate pentru categoria Alţii şi în lunea în care HBO difuza penultimul episod al serialului Game of Thrones.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihaii Mihai Mihaii
    @Cris, serialul a fost facut acum 10 ani
  • F F
    @ Cris : Doar oamenii prosti vorbesc despre ce nu cunosc.
  • altu altu
    @cris: sint super interesanți cei care spun ca un serial e prost desi nu se uita la el. Nu e interesat nimeni de părerea ta de anonim care vrea sa para interesant si isi da cu părerea despre orice. Peste tot in lume exista o evaluare a industriei. A specialiștilor. Si a publicului in audiențe. Nu te interesează, nu comentezi. De ce sa iti risipești timpul prețios in care te uiți la alte seriale.
  • JFK JFK
    @Cris
    1.4 miliarde de oameni sunt prosti ca s-au uitat la GoT,numai tu esti singurul destept!
  • Cris Cris
    Cel mai prost serial din toate timpurile.Daca ar fi fost facut acum 10 ani,dispărea dupa sezonul2.Eu am văzut 2 episoade din sezonul 1.Sunt uimit de lipsa de cultură generală,de bun simt,de respect..in fine..nu poti sa faci *** pe gusturile altora.Bine că,coșmarul a luat sfârșit.Ce urmează pt prostimea de pe facebuc?Eu nu am cont ,asa ca na felicit,fiindcă nu am chef sa ma iau in gura cu ***/ele,incultii/ele..mai puneti o vii la treaba mai mai cititi,sau,TELECINEMATECA?..
  • F F
    Oricum nu a fost premiera. Lumea s-a uitat pe HBO Go cand a vrut.

Trimite un comentariu

sus