Skip to main content

Fondatorii proiectului Inclusiv, după ce au strâns peste 100.000 de euro din donaţii: „Nu îi vom avea pe toţi dintr-o dată. Planul este gândit pe un an”

 
Fondatorii proiectului Inclusiv, după ce au strâns peste 100.000 de euro din donaţii: „Nu îi vom avea pe toţi dintr-o dată. Planul este gândit pe un an”

INTERVIU. Inclusiv, proiectul de jurnalism independent fondat de jurnaliştii Victor Ilie şi Ştefan Mako, a încheiat strângerea de fonduri.

Publicitate

A durat şase săptămâni, iar în final numără peste 100.000 de euro din donaţii, informează echipa Inclusiv. Aceştia au explicat, pentru Paginademedia.ro, despre mecanismul în care vor fi cheltuiţi banii.

„Nu îi vom avea pe toţi dintr-o dată. Planul financiar este gândit pe un an”, spune jurnalistul Victor Ilie pentru Paginademedia.ro.

Proiectul a pornit de la ideea „celei mai mari redacţii din România”. Concret, intenţia lor a fost ca fiecare donator să devină membru fondator în redacţie.

În final s-au strâns peste 1.600 de oameni, care au donat împreună aproximativ 100.000 de euro.

„E o investiţie de încredere fără precedent într-un proiect jurnalistic independent”, au spus fondatorii Inclusiv la finalul strângerii de fonduri.

Victor Ilie, unul dintre fondatori, a vorbit pentru Paginademedia.ro despre următorii paşi ai proiectului. Acesta a menţionat că printre următoarele obiective ale platformei sunt construcţia site-ului, închirierea unui spaţiu pentru redacţie şi creşterea echipei.

1. În echipa Inclusiv trebuie să mai intre încă patru angajaţi, din totalul de şase stabilit iniţial:

„Vrem să angajăm încă patru oameni full time. Momentan suntem doar doi, eu şi Ştefan Mako”, a spus Victor Ilie.

2. Site-ul publicaţiei nu va avea tiparul clasic: „O să încercăm să construim platforma în funcţie de pasiunile noastre şi ale comunităţii”

„De exemplu, eu vreau să scriu pe Crimă Organizată şi corupţie. Vom ieşi foarte mult din Bucureşti, iar foarte multe subiecte vor documentate în ţară. O sa desfiinţăm secţiunile clasice: Politic, Sănătate sau Economie”, continuă jurnalistul.

3. Victor Ilie a subliniat şi mecanismul în care vor fi cheltuiţi banii, în funcţie de un plan făcut pe un an de zile:

Nu vom avea toţi banii dintr-o dată. Vor intra lunar în conturile noastre, plus un avans pe care îl vom primi la început”, spune Ilie.

4. Inclusiv a lansat şi un Podcast, iar primul episod este pe tema şpăgii - „De ce dăm şpagă”.

Victor Ilie a menţionat că podcastul va fi programat „o dată la două luni, iar primul episod al acestuia vom încerca să-l transformăm într-o serie.”

5. Echipa Inclusiv a tras nişte concluzii legate şi de modul în care a decurs strângerea de fonduri. Practic, etapa de crowdfunding a avut două faze importante: la început şi la final.

„Strângerea noastră de fonduri a durat şase săptămâni. A venit un val mare de bani în primele două săptămâni. Apoi a urmat perioada de pauză, în care au venit foarte puţine donaţii. Foarte mulţi bani s-au strâns pe final, în ultimele două săptămâni”, a conchis Victor Ilie.

Nu în ultimul rând, fondatorul Inclusiv a notat că publicaţia nu a găsit încă un spaţiu pentru redacţie.

Jurnalistul Victor Ilie a prezentat detalii despre proiectul Inclusiv într-un interviu pe care l-a acordat Paginademedia.ro, pe care îl regăsiţi pe larg, AICI.

VIDEO. Vezi interviul acordat Paginademedia.ro de Victor Ilie, fondator Inclusiv, înainte de lansarea strângerii de donaţii, AICI

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus