Skip to main content

Ovidiu Oanţă şi Ionela Arcanu au din nou acreditări la Ministerul Justiţiei

 
Ovidiu Oanţă şi Ionela Arcanu au din nou acreditări la Ministerul Justiţiei

După mai bine de o lună de blocaj, jurnaliştii Ionela Arcanu (Realitatea TV) şi Ovidiu Oanţă (Pro TV) au din nou acreditări la Ministerul Justiţiei.

Publicitate

Cei doi au fost informaţi chiar astăzi, printr e-mail, că acreditările le-au fost acceptate.

„Prin prezenta, Biroul de Presă este abilitat să vă anunţe că acreditarea dumneavoastră la Ministerul Justiţiei a fost acceptată. Vă dorim o zi bună şi sperăm într-o colaborare fructuoasă”. Aşa sună mesajul primit de ambii jurnalişti pe e-mail, aşa cum au fost postate pe conturile lor de Facebook.

Mutarea vine după ce în urmă cu două săptămâni Tudorel Toader, cel din spatele deciziei de a-i lăsa pe jurnalişti fără acreditare, a demisionat din funcţia de Ministru al Justiţiei. Locul lui a fost luat, interimar de Ana Birchall.

CONTEXT. Pe 22 martie, Ionela Arcanu şi Ovidiu Oanţă anunţau că Ministerul Justiţiei le-a respins cererile de acreditare, fără a argumenta decizie (detalii AICI şi AICI).

Deciziile au atras reacţii şi din partea organizaţiilor nonguvernamentale: ActiveWatch: Cum să-ţi pui opinia publică în cap în doi paşi. Metoda Tudorel Toader şi CJI: Ministerul Justiţiei retrage acreditarea jurnaliştilor incomozi.

Explicaţiile au venit câteva săptămâni mai târziu, după ce CNA a cerut la rândul său explicaţii, şi pentru Paginademedia.ro chiar în zilele în care Tudore Toader pierdea susţinerea PSD.

„La momentul prezentării Raportului de activitate, eveniment anunţat sub forma unei scurte declaraţii de presă, cei doi jurnalişti au întrerupt în mod repetat discursul, solicitând schimbarea subiectului”.

Atât Ionela Arcanu, cât şi Ovidiu Oanţă, „au abordat o atidudine ironică, continuând cu încercarea de impunere a propriilor teme. Această atitudine are un caracter de repetitivitate, fiind observabilă şi în cadrul altor întâlniri".

Iată şi anunţurile celor doi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Biz Biz
    Îmi lipseau mult, deja mă simt mult mai bine informat. Dreptul meu constituțional de a fi informat suferea, se stingea încet încet fara acești doi cetățeni. Mulțumesc, paginademedia pt campania de solidaritate pt cei doi mari ziariști, putem trece acum la campanii de apărare a aricilor? Cine știe, dacă o fi mai util??
  • Cristian Teodorescu Cristian Teodorescu
    A venit papușa mică a celor de la SRI și a și rezolvat problemele printre doua plecăciuni și doua pupături de moaște. Bravo PSD! Deodată mi-a venit pofta să îi votez.

Trimite un comentariu

sus