Skip to main content

VIDEO. Recorder, singurul canal 100% jurnalistic cu peste 100.000 de abonaţi pe Youtube. Au primit şi "butonul". Europa FM, Starea naţiei şi România, te iubesc, zeci de mii de abonaţi

 
VIDEO. Recorder, singurul canal 100% jurnalistic cu peste 100.000 de abonaţi pe Youtube. Au primit şi "butonul". Europa FM, Starea naţiei şi România, te iubesc, zeci de mii de abonaţi

Redacţiile de presă independentă, radiourile şi televiziunile s-au adaptat la consumul de informaţie în online. Canalele de Youtube sunt în plin avânt, iar presa românească ţine pasul.

Publicitate

Recorder are cel mai popular canal de Youtube, în ceea ce priveşte conţinutul jurnalistic generalist. Cu peste 100.000 de abonaţi, au primit "Butonul" de la Youtube - "Silver Play Button", pentru că au trecut de acest prag.

Câţi abonaţi are? Câţi oameni urmăresc şi alte canale cu conţinut jurnalistic: Europa FM, România, te iubesc, Hotnews sau Starea Naţiei?

Recorder.ro, cel mai popular canal de conţinut jurnalistic - 130.000 de abonaţi

Publicaţia Recorder.ro are cel mai mare canal de Youtube, axat pe conţinut jurnalistic, din România. Aproximativ 130.000 de oameni s-au abonat, iar reportajele postate strâng sute de mii de vizualizări.

Din iunie 2017, de la lansare, canalul a strâns peste 19 milioane de vizualizări, în total, arată datele oficiale de la Youtube.

Puţine canale media din România au "sărit" de 100.000 de abonaţi, însă nu au conţinut 100% jurnalistic.

Câteva exemplu:

  • Peste prag sunt, de exemplu, Antena 1 (un milion), Kanal D (700.000) sau TVR (500.000), însă mare parte din conţinutul acestora este axat pe divertisment sau, în cazul TVR, pe imagini de arhivă.
  • În aceeaşi zonă notăm două canale de conţinut de nişă, legate de media: George Buhnici (700.000 de abonaţi) şi ZonaIT (125.000 de abonaţi la canalul lui Dan Cadar)

VIDEO. Dumnezeul achiziţiilor, unul dintre viralele Recorder

Europa FM, peste 45 de milioane de vizualizări din 2008

Un alt cont popular pe Youtube - cu conţinut jurnalistic - este cel al postului de radio Europa FM. Staţia de radio a strâns aproximativ 80.000 de abonaţi, iar din 2008 şi până acum a strâns peste 45 de milioane de vizualizări, arată datele de pe Youtube.

Şi Europa FM postează tot conţinut jurnalistic, mai exact varianta video a emisiunilor din FM, plus interviuri sau live-uri de la diverse evenimente.

VIDEO. Mirela Oprisor este La Radio cu Andreea Esca

România, te iubesc!, 20.000 de abonaţi într-o lună

Emisiunea de reportaje de la Pro TV, România, te iubesc!, şi-a lansat un cont de Youtube recent, pe 2 aprilie. De atunci, reportajele şi investigaţiile celor din echipa Pro TV au strâns peste 20.000 de abonaţi.

VIDEO. Litoralul, prada unui grup infracţional organizat. Mafia retrocedărilor condusă de Mazăre

Starea Naţiei, cu Dragoş Pătraru - 77.000 de abonaţi

Hotnews, peste 40.000 de abonaţi

Publicaţia Hotnews.ro are canal de Youtube, unde postează reportaje şi interviuri.

VIDEO. Reportaj HotNews.ro - Antibiotice Iaşi

Canale generaliste, cu mult divertisment:

Antena 1, cel mai mare canal de Youtube, peste Kanal D şi Pro TV

Dintre televiziunile generaliste, Antena 1 are cel mai mare canal de Youtube - un milion de abonaţi. Pe locul doi este Kanal D - 645.000 de abonaţi şi Pro TV - 170.000 de abonaţi.

TVR şi momentele de colecţie cu Dem Rădulescu şi Amza Pellea

Televiziunea Română are un canal pe Youtube, de asemenea. Aproape 545.000 de utilizatori s-au abonat pe platforma celor de la TVR. De menţionat că TVR are şi foarte mult conţinut de arhivă, momente memorabile cu Amza Pellea, Toma Caragiu şi Dem Rădulescu.

VIDEO. Dem Rădulescu şi Jean Constantin - În bucătărie

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus