Skip to main content

VIDEO. Apa Nova, campanie de educare, pe TV şi în online. Vrea să-i înveţe pe români să nu mai arunce deşeuri în canalizare

 
VIDEO. Apa Nova, campanie de educare, pe TV şi în online. Vrea să-i înveţe pe români să nu mai arunce deşeuri în canalizare

Apa Nova lansează o amplă campanie de informare, pe TV şi în online, prin care îi îndemna pe români să renunţe la proastele obiceiuri de a arunca în canalizare resturi care nu-şi au locul.

Publicitate

Campania, dezvoltată de agenţia Porter Novelli, are şi o componentă interactivă. În clipurile de pe online, utilizatorii pot alege finalul, după modelul filmului Netflix, Black Mirror - Bandersnatch.

Campania a apărut ca urmare a nevoii unei folosiri mai responsabile a canalizării, fără deversări de deşeuri nepermise în sistem, cum sunt grăsimile, obiectele de igiena personala, părul, detergenţii, resturile alimentare şi altele, care afectează pe termen lung reţeaua de canalizare şi mediul, spun reprezentanţii companiei.

Dintre deşeurile enumărate mai sus, campania se centrează pe primele trei cele mai aruncate în sistemul de canalizare, părul, uleiul şi prezervativele.
Campania se va vedea pe TV, iar în digital, pe site-ul www.povesticufinalfericit.ro, spot-urile oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege finalul: aruncarea incorectă a deşeului în vasul de toaletă sau aruncarea corectă a acestuia, în coşul de gunoi.
Site-ul povesticufinalfericit.ro are şi o secţiune „Obiceiuri proaste”, în care sunt enumerate principalele deşeuri aruncate de oameni, ce efecte au când ajung în canalizare, dar şi soluţii alternative pentru a fi aruncate.
Campania a fost

Ramona Dumitru, Director de Comunicare, Apa Nova Bucuresti:

„Prin „Poveşti cu final fericit” subliniem faptul că sistemul de canalizare nu este un loc în care deşeurile dispar pur şi simplu din viaţa bucureşteanului fără niciun fel de repercusiune asupra sa. Materiile organice depuse pe conducte, de exemplu, creează mirosuri neplăcute.

Deşeurile nepermise formează dopuri pe parcurs, care incomodează fluxul de ape uzate, creează refulări ale sistemului şi cresc şi costurile pentru soluţionarea acestor situaţii. Sunt neplăceri care pot fi evitate prin simpla folosire a coşului de gunoi în detrimentul sistemului de canalizare”

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai si mai viteaz Mihai si mai viteaz
    Pai uleiul alimentar nu este un produs obtinut din plante? Deci e biodegradabil, nu?
    Pai atunci de ce polueaza?
  • Mihai Viteazul Mihai Viteazul
    Citat : "Uleiul alimentar. Grăsimea pe care o folosiţi la gătit vă poate înfunda instalaţiile sanitare dacă o aruncaţi în chiuvetă sau în WC. În Uniunea Europeană această practică este interzisă prin lege. Uleiul uzat este unul dintre cei mai periculoşi poluanţi. Vă rugăm să apelaţi la firmele specializate în reciclarea uleiului uzat (pentru uleiul menajer şi grăsimile animale). Din uleiul uzat colectat se pot fabrica: glicerină, combustibil bio-diesel, diferite emulsii etc. În lipsa alternativelor, puneţi uleiul într-un recipient de metal, lăsaţi-l să se întărească şi apoi aruncaţi-l la ghenă."
    - - - -
    Pe bune? Mai repede ma intaresc eu in cosciug. Ce-i asta? Cui i s-a intarit uleiul de la cartofii prajiti?

Trimite un comentariu

sus