Skip to main content

Digi 24 lansează campania „1989. Anul care a schimbat lumea”, despre relaţiile dintre biserică şi stat în regimul comunist

 
Digi 24 lansează campania „1989. Anul care a schimbat lumea”, despre relaţiile dintre biserică şi stat în regimul comunist

Digi24 a lansat campania „1989. Anul care a schimbat lumea”, dedicată relaţiilor dintre Biserică şi Stat în perioada regimului comunist.

Publicitate

În materialele care vor fi prezentate în cadrul ştirilor Digi24 vor fi abordate subiecte precum urmările sociale ale naţionalizării şi colectivizării, politicile de ateism militant aplicate de regimul instaurat la sfârşitul anilor '40, desfiinţarea Bisericii Greco-Catolice şi camuflarea mănăstirilor ortodoxe în obiective turistice.

Proiectul 1989. Anul care a schimbat lumea se va încheia în decembrie 2019, când se împlinesc 30 de ani de la Revoluţie, cu un documentar despre căderea comunismului.

Campania este realizată de Elena Tănase, care a mai lucrat la campaniile „1990 - Anul 0, era noastră”, „Coroana de Oţel”, „100 de ani de comunism” şi „O sută de ani de viitor” pentru Digi24.

Elena Tănase:

Chestiunea tratamentului diferit aplicat Bisericii Ortodoxe şi Bisericii Greco-Catolice de emisarii Moscovei, ajunşi la putere la Bucureşti, a fost foarte puţin discutată pe scena publică românească după Revoluţia din 1989.

Poate că este momentul, după primirea atât de caldă pe care Patriarhul a făcut-o Papei Francisc acum nici două săptămâni, să readucem sub ochii publicului aceste probleme dureroase, în speranţa unei contribuţii, fie şi mărunte, la rezolvarea lor.

Din cauza propagandei, românii, fie ortodocşi, greco-catolici sau de orice altă confesiune sau religie, nu îşi cunosc istoria recentă. Dar nenumăratele acte de curaj sau suferinţe îndurate cu demnitate în acele decenii crunte pot deveni o foarte eficientă sursă de inspiraţie pentru fiecare dintre noi, astăzi

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • radu cel faimos radu cel faimos
    Da' campania asta nu a fost la alta televiziune ? 1918-2018? Lipsa de imaginatie, baieti! E la moda plagiatu'

Trimite un comentariu

sus