Skip to main content

DOSAR NOSFERATU. 15 lucruri pe care trebuie să le ştii despre NOS4A2. O vedetă Youtube, rol în serial. Actori din seriale cunoscute. Ce legătură este între interpretului lui Harry Potter şi serialul horror

 
DOSAR NOSFERATU. 15 lucruri pe care trebuie să le ştii despre NOS4A2. O vedetă Youtube, rol în serial. Actori din seriale cunoscute. Ce legătură este între interpretului lui Harry Potter şi serialul horror

DOSAR NOSFERATU. Câteva lucruri inedite despre serialul NOS4A2 şi despre oamenii din spatele producţiei eveniment care este difuzată de AMC. Un serial bazat pe unul dintre cele mai bune romane din 2013.

Publicitate

Ce legătură este între interpretul lui Harry Potter şi autorul romanului din spatele serialului? Unde i-aţi mai văzut pe actorii din serial?

Ce producţii după Joe Hill, fiul lui Stephen King sunt în pregătire pe Netflix şi nu numai?

Înainte de detalii, câteva idei:

  • o vedetă Youtube are un rol în serial
  • pe lângă actorul din rolul principal - Zachary Quinto, pe care îl ştiţi din Star Trek, şi actorii din rolurile secundare pot fi recunscuţi: au jucat în seriale ca Girls (Fetele), True Detective sau Marile Minciuni Nevinovate
  • Joe Hill - fiul lui Stephen King, a dat ideea serialului, dar şi alte romane ale lui sunt în curs de ecranizare, unele pe Netflix.

Un nou episod NOS4A2, diseară la AMC, de la ora 22.00.

Proiectul Dosar Nosferatu este susţinut de AMC

Citeşte şi: Zachary Quinto - Spock, din Star Trek, vânează copii cu Rolls Royce-ul în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile

Citeşte şi: „Voiam doar să îi sperii de moarte!" Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. 10 motive să urmăreşti serialul

Citeşte şi: Un nou episod din NOS4A2. Un fel de „ambulanţa neagră”. Cu „Spock” şofer. E horror, dar producătorul are ani de comedie în spate

15 lucruri pe care trebuie să le ştii despre serialul Nosferatu:

GALERIE FOTO. Distribuţia serialului NOS4A2, de pe AMC:

1. Fiul lui Stephen King a scris NOS4A2

Romanul NOS4A2 a fost scris de Joe Hill, fiul celebrului Stephen King. Publicaţia Time l-a numit "unul dintre cele mai bune volume ale anului 2013".

2. Un horror cu o idee aparent simplă, dar de impact

Ideea de bază a serialului, punctată de fiul lui Stephen King: povestea unei maşini care funcţionează pe baza sufletelor umane, în loc de benzină.

3. Rolul principal - "Spock", din Star Trek

Zachary Quinto interpretează rolul principal. L-aţi mai văzut în serial de lungmetraje Star Trek, în rolul lui Spock.

4. Mitul ambulanţei negre, speculat în serial

O temere universal valabilă în rândul părinţilor - răpirea copiilor - este exploatată în serial. La noi chiar a circulat, ca o "legendă urbană", psihoză chiar, în anumite momente, mitul "ambulanţei negre".

În seriale, Zachary Quinto (Charlie Manx în serial) merge cu un Rolls Royce prin America, racolează copii şi le răpeşte sufletele.

5. Personajul principal negativ, mânat de bune intenţii

Personajul principal nu este doar un geniu al răului. Are un motiv pentru care răpeşte copiii: pretinde salvarea copiilor de la părinţii răi sau neglijenţi.

După ce îi goleşte de suflete pe copii, îi trimite în Christmasland / Tărâmul Crăciunului, un sătuc de Crăciun în care nefericirea este împotriva legii.

6. Nosferatu, nume diferite în America şi în Marea Britanie

NOS4A2 se pronunţă "Nosferatu". Din cauza diferenţelor de pronunţie, serialul a avut denumiri diferite în America şi în Marea Britanie: în SUA, a fost numit NOS4A2, în Marea Britanie a apărut NOS4R2.

7. Titlul, un număr de înmatriculare

NOS4A2 este numărul de înmatriculare al "ambulanţei negre".

Un Rolls Royce model din 1928.

8. Un alt volum Joe Hill, cel mai vândut roman din SUA

Joe Hill, fiul lui Stephen King are o serie de reuşite editoriale, pe lângă NOS4A2.

Un alt volum semnat de el, The Fireman, a fost numărul 1, la New York Times Bestseller, în 2016. Urmează să fie ecranizat.

Trei ani înainte, NOS4A2 fusese pe poziţia a cincea a celor mai vândute romane, în clasamentul New York Times.

9. Daniel Radclife - "Harry Potter" - într-un film după Joe Hill

Daniel Radclife, cunoscut pentru rolul lui Harry Potter, a jucat într-o altă ecranizare după Joe Hill. Un film bazat pe al doilea roman al lui Hill, ”HORNS”, cu Daniel Radcliffe în rolul principal, a fost lansat în 2014.

10. Seriale pe Netflix şi producţii pe Fox după autorul NOS4A2

Peste 12 filmele şi emisiunile TV bazate pe scriiturile lui Joe Hill sunt în curs de filmare, inclusiv "In The Grass" şi "Faun" pe Netflix, ”The Fireman” pe Fox / ”Temple Hill”, "All I care about is you ","The Cape","The Black Phone","Snapshot", "Loaded" şi altele.

11. NOS4A2 e un horror produs de un om de comedie

NOS4A2 este un serial horror, dar producătorul executiv al serialului are o bogată experienţă în ...comedie şi divertisment.

Lauren Corrao, căci despre ea este vorba, are ani de experienţă la Comedy Central, a lucrat cu Ellen DeGeneres, a contribuit la show-uri ca The Colbert Show şi The Daily Show cu Jon Stewart. Înainte a fost la Fox (The 70's Show - Anii 70, e una dintre proiectele la care a contribuit) şi la MTV.

12. "Naşul" personajului principal, cunoscut din Miss Fisher's Murder Mysteries

"Naşul" personajului principal, cea care îi vine de hac, este Vic McQueen, o tânără care are abilitatea supranaturală de a găsi lucruri pierdute. Ea îl confrunţă pe Charlie Manx.

Rolul ei este jucat de Asleigh Cummings. Cine este Ashleigh Cummings?

Românii o pot recunoaşte din serialul Miss Fisher's Murder Mysteries (acum e pe Epic Drama).

De origine australiană, a obţinut rolul râvnit al Pippei în producţia Warner Brothers, "The Goldfinch", adaptată de studiourile Amazon, în care a jucat alături de Ansel Elgort şi Nicole Kidman.

Ashleigh a izbandit pe scena cinematografiei internaţionale când a jucat în filmul australian "Tomorrow When the War Began", des premiat şi regizat de către Stuart Beattie în 2010.

Ashleigh a câştigat Premiul Fedora pentru cea mai bună actriţă la Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia din 2016 pentru rolul lui Vicki Maloney în filmul lui Ben Young "Vânătoare de dragoste".

13. "Părinţii" lui Vic McQueen, din NOS4A2, cunoscuţi din Marile minciuni nevinovate şi Girls - Fetele

Rolul mamei lui VicMcQueen este jucat, în NOS4A2, de Virginia Krull. Cine este Virginia Krull?

A jucat în seria Big Little Lies - Marile minciuni nevinovate, de pe HBO. Virginia Krull a fost o prezenţă regulată în serialul Hulu, "Looming Tower" cu Jeff Daniels, Bill Camp, Peter Sarsgaard şi Michael Stuhlbarg în rolurile principale. Ea, de asemenea, a fost o prezenţă obişnuită în seria "Gracepoint" de pe Fox alături de Anna Gunn şi David Tennant.

Tatăl lui Vic Mcqueen este jucat, în serial, de Ebon Moss-Bachrach. Dacă numele nu vă spune îndeajuns, îl veţi recunoaşte din fotografie.

A jucat în serialul Girls - Fetele, dar filmografia lui este mult mai bogată. Interpretează rolul lui "Micro/Lieberman" în primul sezon din noul hit al Netflix/Marvel, serialul "Punisher".

L-a portretizat pe John Quincy Adams în miniseria HBO "John Adams" câştigătoare a unui premiu Emmy.

Portofoliul său de filme include: ‘’We will never have Paris’’, “Douglas Brown’’, “Lola VS’’, “Come out and play’’, “Higher Ground”, scurtmetrajul “The Gray Matter”, “Breaking Upward”, “Evening”, “Out there”,”The Marc Pease Experience”, “Stealth”, “Live Free or Die”, “The Royal Tenenbaums”, “The Beleiver”, “American Splendor”, “Winter Solstice” şi “Mona Lisa smile”.

14. Un personaj atras de maleficul Manx, cunoscut din True Detective

Un nume pe care românii l-au văzut în serialul True Detective este, în NOS4A2, un personaj atras de maleficul Charlie Manx.

Este vorba de Bing Partridge, interpretat de Olafur Darri Olafsson. În NOS4A2, Bing Partridge este îngrijitorul şcolii lui VicMcQueen (rivala lui Charlie Manx).

Actorul Olafur Darri Olafsson are în palmares roluri în True Detective (unde a jucat alături de Matthew McConaughey şi Woody Harrelson), dar şi în producţii semnate, printre altele, de Stelven Spielberg (The BFG)

Alte merite ale sale includ rolul lui Stefan Andersen în seria "The Missing", nominalizată la "The Golden Globe", un personaj de patru episoade în seria lui John Hilcoat, "Quarry", pentru Cinemax, rolul lui "Munchkin" pe NBC în serialul "Emerald City," rolul "Belial" alături de Vin Diesel în filmul produs de Lions Gate

15. O vedetă Youtube, în NOS4A2

O vedetă Youtube joacă în Nosferatu. Jahkara J. Smith s-a lansat ca SAILOR, o senzaţie a YouTube al cărei mix de comentarii sociale, tutorial de auto-machiaj şi videoclipurile “HOW TO” au devenit virale.

Pe lângă faptul că a fost membru al Serviciilor Armate ale Statelor Unite, un fan înrăit de Anime (desene animate japoneze) o feministă în devenire şi un luptător avid, Jahkara, de asemenea, scrie în prezent primul ei roman.

Ea a fost aleasă la casting ca Maggie în "NOS4A2" la prima ei audiţie facută vreodată.
Jahkara are 309K de abonati pe Youtube şi cele mai populare postări video ale sale primesc peste 1 milion de vizualizari.

Citeşte şi: Zachary Quinto - Spock, din Star Trek, vânează copii cu Rolls Royce-ul în NOS4A2. Serialul începe în câteva zile


Citeşte şi: „Voiam doar să îi sperii de moarte!" Totul despre serialul NOS4A2, după o poveste de fiul lui Stephen King. 10 motive să urmăreşti serialul


Citeşte şi: Un nou episod din NOS4A2. Un fel de „ambulanţa neagră”. Cu „Spock” şofer. E horror, dar producătorul are ani de comedie în spate

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus