Skip to main content

Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

 
Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

După ce a cerut bani de la Guvern pentru serialul Las Fierbinţi, Pro TV îşi încearcă norocul şi cu serialul Vlad. Compania de media a solicitat un ajutor de stat de 5,4 milioane de lei (în jur de 1,1 milioane de euro), pentru a produce sezoanele toamnă şi iarnă 2019 ale serialului Vlad, realizat după o licenţă a producţiei turceşti Ezel.

Publicitate

Dacă Pro TV este în faza de "solicitare", o producţie care va fi pe Antena 1 a obţinut deja aprobarea pentru finanţare.

Detalii, în continuare:

Guvernul a lansat în 2018 un program de finanţări pentru producţii cinematografice româneşti şi străine realizate în România, pentru sprijinirea industriei cinematografice. Acesta este al doilea an consecutiv când se acordă astfel finanţări pentru producţiile româneşti.

Până acum, au depus în general solicitări casele de producţie de film. Pro TV este singura televiziune care a solicitat ajutor de la Guvern. Cererea de acum se referă la următoarele sezoane din Vlad (serial realizat "la indigo" după producţia turcească Ezel).

Citeşte şi: FOTO. Serialele Vlad şi Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licenţa serialului turcesc?

Pro TV a mai depus anul trecut solicitări de finanţare pentru alte proiecte pe care le are în desfăşurare.

Potrivit Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanţare, în 2018. Mai exact:

  • Proiectul pentru producţia Rechinii (Sharks) a fost finanţat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solicitaţi
  • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinţi de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
  • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinţi.

Ce este schema de ajutor de la Guvern? Proiectul de la Guvern a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producţia cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV - post de televiziune - şi-a schimbat obiectul principal de activitate din "activităţi de difuzare a programelor de televiziune" în "activităţi de producţie cinematografică, video şi de programe de televiziune". Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecţie şi a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a şi reuşit pentru două proiecte)

Citeşte şi: Pro TV ocoleşte o întrebare importantă: De ce şi-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinţi?

Şi „Sacrifiul” Antenei 1 se face tot cu bani de la Guvern

Producţia „Sacrificiul” pe care Ruxandra Ion îl pregăteşte pentru această toamnă la Antena 1 va avea şi ea parte de ajutor de stat. A fost deja aprobat.

Concret, compania care îl produce, Dream Film Production Company, a primit aprobare pentru un ajutor de 4,8 milioane de lei (puţin peste un milion de euro), pentru producţia acestui serial, arată datele publicate pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză.

Spre deosebire de Pro TV, ajutorul este luat de firma de producţie care face serialul, nu de postul TV.

Cine a mai câştigat finanţări de la Guvern pentru producţii cinematografice:

  • Micro Film SRL pentru proiectul Simple Woman - 667.615 de lei
  • Arsia Production pentru proiectul Lumea care va veni - 4.168.635 de lei (880.000 de euro)
  • Frame Film (producătorul Las Fierbinţi) primeşte un buget record pentru proiectul Warpigs - 21.297.980 de lei (4,5 milioane de euro)
  • Castel Film va dezvolta filmul Netflix - A Christma Prince: The Royal Baby (a treia parte a seriei) - 4.097.704 de lei.

Citeşte şi: Pro TV ocoleşte o întrebare importantă: De ce şi-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinţi?


Citeşte şi: FOTO. Serialele Vlad şi Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licenţa serialului turcesc?

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cali Cali
    Ce poate costa mult in acest serial foarte ,,cuminte" in ceea ce priveste scenele costisitoare. Nu vezi o explozie, nu vezi cateva masini distruse nu vezi nimic spectaculos. Parca e teatru tv. Ideea si povestea sunt farte bune. Actorii romani geniali. Scenariul si punerea in scena ca mai tot ce este turcesc sau chinezesc. Imi cer scuze pentru siceritatea de critic amator. Ador serialul este unul dintre putinele care mi-au atras atentia in ultimii ani. Insa este u serial ieftin, mai trebuie lucrat putin la spectacol....
  • Gibson Gibson
    Virgula, ne-virgula, deocamdată e cel mai bun serial de genul produs in România și e adaptata povestea cât de mult se poate la specificul societății românești. Ce nu înțeleg eu paginademedia, este frustrarea asta a voastră din ultimul timp. Ați început asaltul împotriva pro tv și digi sau care e treaba?? Reveniti-va la normal și fiți imparțiali din nou, alfel eu voi renunța sa va mai citesc.
  • F F
    Mile, care voi? Esti disperat după atentie? Mi-ai citit comentariul inainte sau ai intrat in transa ta antenista cand m-ai văzut? :))
  • marian marian
    Sunteti jalnici daca pro nu cerea banii ,nici nu se auzea nimic despre serialul de doi banii pregatit de marea producatoare ca au luat bani de la guvern si mai ziceti ca pro nu va invita la parangheli ,
  • mile mile
    cris , crezi ca lor le pasa pe ce dau bani, nu intelegi scopul finantarii , supunere
  • Cris Cris
    Musiu Abi,vad ca sunteti niste habarnisti...de cand ,pana cand ,niste entități private trebuie să primească "ajutoare sociale" pt,a satisface prostul gust al românului?Ce treaba au Antenele,si Protvul,cu acest ajutor pt niste seriale de doi bani. Normal*** *** ***..dar,ăștia chiar nu au bani din publicitate,?plus ca au ieșit din must carry si iau bani de la cablisti..ia uite
    domnule,unde e mila fata de niste "sarantoci"..si,apropo,care e cinematografie, tipule...se vede ca nu cunosti termenul...ala e pt filme care se dufuzeaza in cinematografe,.dude ,esti,pe dinafara complet.
  • mile mile
    f, cei , vreti si voi sa pupati poala lui dancila pt malai , nu sunteti independenti
  • F F
    Deci antena a luat bani, dar asta e tot un detaliu într-un articol despre pro. :)) după mine, serialele de tip telenovela nu ar trebui să primească finanțare, indiferent ca sunt de la pro sau antena.

    @121 : pro si antena vor depune linistite proiecte din astea si cand psd nu va mai fi la guvernare.
  • Alin Alin
    @Abi, perfect de acord cu tine, dar atunci, poate ca banii din publicitate, incasasti de o televiziune privata, ar trebui sa fie donati, daca tot vorbim despre corectitudine si moralitate. Atlfel probabil ca nu produc cu acest serial cat au preconizat si ca incearca sa gaseasca bani la contribuabili.
  • 121 121
    Deci nu doar Antenele is cu PSD-ul!de fapt și asta e deplasat,poate doar antena 3 ii psd-ista
  • Abi Abi
    Mă bucura faptul ca guvernul aloca bani pt cinematografia românească , indiferent ca vorbim de film sau serial tv.
    Tvr-ul ar trebui sa profite de acest lucru și sa producă filme și seriale de calitate, mi-ar plăcea o mini serie pe fapte istorice.

Trimite un comentariu

sus