Skip to main content

Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

 
Pro TV vrea ajutor de la Guvern pentru serialul Vlad. Peste un milion de euro. Sacrificiul de pe Antena 1 a primit deja

După ce a cerut bani de la Guvern pentru serialul Las Fierbinți, Pro TV își încearcă norocul și cu serialul Vlad. Compania de media a solicitat un ajutor de stat de 5,4 milioane de lei (în jur de 1,1 milioane de euro), pentru a produce sezoanele toamnă și iarnă 2019 ale serialului Vlad, realizat după o licență a producției turcești Ezel.

Publicitate

Dacă Pro TV este în faza de "solicitare", o producție care va fi pe Antena 1 a obținut deja aprobarea pentru finanțare.

Detalii, în continuare:

Guvernul a lansat în 2018 un program de finanțări pentru producții cinematografice românești și străine realizate în România, pentru sprijinirea industriei cinematografice. Acesta este al doilea an consecutiv când se acordă astfel finanțări pentru producțiile românești.

Până acum, au depus în general solicitări casele de producție de film. Pro TV este singura televiziune care a solicitat ajutor de la Guvern. Cererea de acum se referă la următoarele sezoane din Vlad (serial realizat "la indigo" după producția turcească Ezel).

Citește și: FOTO. Serialele Vlad și Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licența serialului turcesc?

Pro TV a mai depus anul trecut solicitări de finanțare pentru alte proiecte pe care le are în desfășurare.

Potrivit Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, postului Pro TV i-au fost aprobate două din trei cereri de finanțare, în 2018. Mai exact:

 • Proiectul pentru producția Rechinii (Sharks) a fost finanțat cu 2,7 milioane de lei din cei 3,7 milioane de lei solicitați
 • Proiectul pentru episodul din Las Fierbinți de Crăciun 2018 a fost aprobat cu 380.000 de lei.
 • Pro TV a mai avut un proiect respins pentru sezonul din toamna lui 2019 al serialului Las Fierbinți.

Ce este schema de ajutor de la Guvern? Proiectul de la Guvern a fost gândit ca un sprijin pentru industria cinematografică din România. Mai precis, un ajutor dat companiilor care au ca principal obiect de activitate producția cinematografică.

Chiar anul trecut, Pro TV - post de televiziune - și-a schimbat obiectul principal de activitate din "activități de difuzare a programelor de televiziune" în "activități de producție cinematografică, video și de programe de televiziune". Astfel, a îndeplinit primul criteriu de selecție și a aplicat pentru ajutor de la Guvern (a și reușit pentru două proiecte)

Citește și: Pro TV ocolește o întrebare importantă: De ce și-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinți?

Și „Sacrifiul” Antenei 1 se face tot cu bani de la Guvern

Producția „Sacrificiul” pe care Ruxandra Ion îl pregătește pentru această toamnă la Antena 1 va avea și ea parte de ajutor de stat. A fost deja aprobat.

Concret, compania care îl produce, Dream Film Production Company, a primit aprobare pentru un ajutor de 4,8 milioane de lei (puțin peste un milion de euro), pentru producția acestui serial, arată datele publicate pe site-ul Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză.

Spre deosebire de Pro TV, ajutorul este luat de firma de producție care face serialul, nu de postul TV.

Cine a mai câștigat finanțări de la Guvern pentru producții cinematografice:

 • Micro Film SRL pentru proiectul Simple Woman - 667.615 de lei
 • Arsia Production pentru proiectul Lumea care va veni - 4.168.635 de lei (880.000 de euro)
 • Frame Film (producătorul Las Fierbinți) primește un buget record pentru proiectul Warpigs - 21.297.980 de lei (4,5 milioane de euro)
 • Castel Film va dezvolta filmul Netflix - A Christma Prince: The Royal Baby (a treia parte a seriei) - 4.097.704 de lei. 

Citește și: Pro TV ocolește o întrebare importantă: De ce și-a schimbat obiectul de activitate chiar înainte să ceară ajutor de la stat pentru Las Fierbinți?


Citește și: FOTO. Serialele Vlad și Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licența serialului turcesc? 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

 • Ce poate costa mult in acest serial foarte ,,cuminte" in ceea ce priveste scenele costisitoare. Nu vezi o explozie, nu vezi cateva masini distruse nu vezi nimic spectaculos. Parca e teatru tv. Ideea si povestea sunt farte bune. Actorii romani geniali. Scenariul si punerea in scena ca mai tot ce este turcesc sau chinezesc. Imi cer scuze pentru siceritatea de critic amator. Ador serialul este unul dintre putinele care mi-au atras atentia in ultimii ani. Insa este u serial ieftin, mai trebuie lucrat putin la spectacol....
 • Virgula, ne-virgula, deocamdată e cel mai bun serial de genul produs in România și e adaptata povestea cât de mult se poate la specificul societății românești. Ce nu înțeleg eu paginademedia, este frustrarea asta a voastră din ultimul timp. Ați început asaltul împotriva pro tv și digi sau care e treaba?? Reveniti-va la normal și fiți imparțiali din nou, alfel eu voi renunța sa va mai citesc.
 • Mile, care voi? Esti disperat după atentie? Mi-ai citit comentariul inainte sau ai intrat in transa ta antenista cand m-ai văzut? :))
 • Sunteti jalnici daca pro nu cerea banii ,nici nu se auzea nimic despre serialul de doi banii pregatit de marea producatoare ca au luat bani de la guvern si mai ziceti ca pro nu va invita la parangheli ,
 • Musiu Abi,vad ca sunteti niste habarnisti...de cand ,pana cand ,niste entități private trebuie să primească "ajutoare sociale" pt,a satisface prostul gust al românului?Ce treaba au Antenele,si Protvul,cu acest ajutor pt niste seriale de doi bani. Normal*** *** ***..dar,ăștia chiar nu au bani din publicitate,?plus ca au ieșit din must carry si iau bani de la cablisti..ia uite
  domnule,unde e mila fata de niste "sarantoci"..si,apropo,care e cinematografie, tipule...se vede ca nu cunosti termenul...ala e pt filme care se dufuzeaza in cinematografe,.dude ,esti,pe dinafara complet.
 • Deci antena a luat bani, dar asta e tot un detaliu într-un articol despre pro. :)) după mine, serialele de tip telenovela nu ar trebui să primească finanțare, indiferent ca sunt de la pro sau antena.

  @121 : pro si antena vor depune linistite proiecte din astea si cand psd nu va mai fi la guvernare.
 • @Abi, perfect de acord cu tine, dar atunci, poate ca banii din publicitate, incasasti de o televiziune privata, ar trebui sa fie donati, daca tot vorbim despre corectitudine si moralitate. Atlfel probabil ca nu produc cu acest serial cat au preconizat si ca incearca sa gaseasca bani la contribuabili.
 • Mă bucura faptul ca guvernul aloca bani pt cinematografia românească , indiferent ca vorbim de film sau serial tv.
  Tvr-ul ar trebui sa profite de acest lucru și sa producă filme și seriale de calitate, mi-ar plăcea o mini serie pe fapte istorice.

Trimite un comentariu