Skip to main content

Alexandru Sassu, schimbat din funcţia de producător general al TVR. Cine i-a luat locul

 
Alexandru Sassu, schimbat din funcţia de producător general al TVR. Cine i-a luat locul

Schimbare la vârful TVR. Opt luni a rezistat Alexandru Sassu ca producător general al TVR. Acesta a fost schimbat din funcţie, din această lună, după ce i-a expirat mandatul interimar de producător general.

Publicitate

Locul său a fost luat de Cristian Văileanu, cel care a mai fost pe această producător general înainte de venirea lui Alexandru Sassu, potrivit unei note interne a TVR, intrată în posesia Paginademedia.ro. Potrivit aceleiaşi note, Văileanu va sta pe această funcţie doar în perioada 1 - 30 iunie.

Paginademedia.ro a solicitat TVR o pozişie legată de schimbarea lui Alexandru Sassu, însă până la momentul publicării acestui articol nu a primit niciun răspuns. Îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

Informaţia despre plecarea lui Alexandru Sassu a apărut iniţial pe site-ul Stiripesurse.ro

Sassu, care a mai fost în conducerea TVR ca preşedinte în perioada 2007 - 2010, s-a întors la TVR în urmă cu exact un an, pe funcţia de „consultant”, „angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice şi nu se ocupă de restructurare, managementul SRTv neavând un astfel de plan în prezent.”

În luna octombrie 2018, din consultant, acesta a devenit producător general, interimar, ca mai toate funcţiile de coordonare din TVR.

CONTEXT. Alexandru Sassu a condus TVR în perioada 2007-2010. A părăsit TVR după ce a fost demis de Parlament, în martie 2010, după mai multe dispute cu angajaţii.

La câteva luni de la numire, a intrat în conflict cu directorul de ştiri Rodica Culcer, după ce Jurnalul TVR a difuzat imagini cu interceptări din dosarul Cataboşul, cu Decebal Traian Remeş (ministru al agriculturii) şi cu Ioan Avram Mureşan (fost ministru al agriculturii). În 2008, Rodicăi Culcer i s-au limitat atribuţiile editoriale.

Alexandru Sassu a acuzat şi el ingerinţe politice din partea lui Emil Boc în politica editorială a postului. El a spus că Televiziunea Publică nu va fi una depolitizată, atât timp cât premierul Emil Boc îi cere o emisiune săptămânală, la TVR.

Preşedintele Traian Băsescu a refuzat, la vremea respectivă, să vină la vină la emisiuni la TVR "cât timp Sassu este preşedinte".

Sassu, preşedintele celei mai scumpe achiziţii TVR: Liga Campionilor
Tot în mandatul lui Alexandru Sassu, TVR a făcut una dintre cele mai scumpe achiziţii la capitolul drepturi TV din sport. TVR a achiziţionat meciurile de Champions League, pentru care s-a angajat să plătească 35 de milioane de euro, plus TVA, pentru sezoanele 2009 - 2012.

La câteva luni după plecarea din TVR, în iunie 2010, Sassu a fost pus la conducerea Adevărul TV, zona de video a grupului Adevărul, finanţat atunci de Dinu Patriciu. Adevărul TV primise şi o licenţă de la CNA, retrasă după doi ani întrucât televiziunea nu a mai fost lansată.

În iunie 2018, Sassu a revenit la TVR. Conducerea postului public spunea atunci că el „este angajat al SRTv pe termen determinat, pentru un proiect ce vizează un proces mai amplu de evaluare a activităţii curente a televiziunii publice”.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alt om alt om
    Opa....au aparut si secretarele lui V sa-l spele si sa-l faca frumos.
  • un om un om
    Ca simplu angajat pe tehnic-administrativ si subordonat pot spune că dl Cristian Văileanu e un personaj ok. Un șef exigent dar in acelasi timp si f civilizat. Mai mereu vine primul și pleacă ultimul e peste tot, si cu toate ca e director pune mana la treaba cu noi cei mai mici ultimi, oameni cum ar veni nebagati in seama. La câte hoții am văzut pe la Studiouri în mulți ani pe care îi am în TVR l-am privit, cu suspiciune pe dl Vaileanu la început. Dar timpul a arătat altceva. Anume ca si in TVR poti ajunge sef fara sa fi Burtea, Zgabercea, Cazan etc. Sper sa mai apara asa oameni si sa reziste dn Vaileanu.
  • Principele Radu Principele Radu
    "Reforma" propusă de Alexandru Sassu și de atârnătorii din dotare, individ pe care nu-l recomandă absolut nimic pentru vreo funcție în mass-media, e un dezastru total. Audiențele, care și așa erau vai de ele, s-au prăbușit. S-au scos din grilă emisiuni care performau (atât cât se putea), producțiile sunt abramburite prin schimbări de ore și de prezentatori, numirile unor interimari s-au făcut pe criterii tip PCR etc. În mod normal o funcție de producător general ar trebui să revină unui jurnalist sau om de tv cu multă experiență, care nu a ars etapele, bun organizator, excelent cunoscator al pieței și deschis la nou. Neapărat cu rezultate probate, plus deasupra oricăror suspiciuni de hoție, combinații sulfuroase sau cârdășeli politice. Mai rău decât Sassu nu putea fi decat ultra-penalul Zgabercea. În mare, criteriile ar fi valabile pentru oricare dintre cei 85 de intermari care manancă banii statului (cu vreo 3-4 excepții) de pomană.
  • popescu emil popescu emil
    in ce univers paralel traim unde Sasu inca mai salasuieste prin tvr (ca producator general, doamne fereste) si apoi inlocuit cu marea valoare la varuit pereti in protv. cumva psd a dat conducerea tvr pe sest unui mogul in dizgratie?
  • Radu Radu
    Femeia de serviciu de la ProTv e mai buna la jurnalistica decat cel mai bun reporter al Tvr, asa ca orice numire a unui fost protevist intr-o fonctie la Tvr nu poate fi decat un castig pentru aceasta institutie. Daca nu ma credeti uitati-va la audiente. Sigur, in Tvr exista si oameni onesti, dedicati, care vor sa-si faca meseria cum trebuie dar cei mai multi sunt niste loaze agramate care tin de scaun si care habar n-au meserie.
  • Amintiri din coplaria lu Sassu Amintiri din coplaria lu Sassu
    Uitase lumea cine a fost groparu TVR cu mega achizitia Liga Campionilor in vremea crizei: Sassu era, dom’le! Si nu l a intrebat nimeni de sanatate cind a semnat: pe ce baza dai tu mai mult ca Protv cind ala -si calculeaza piata si oricum era pe minus si Protv ca stie toata lumea ca Liga e premium platinum, nimeni nu iese pe plus cu ea pt ca se bat toti pe ea! Dar nu sar tvurile publice la bataie cu alea comerciale nicaieri In Europa, numai la Sassu :))
  • Gioni Blaga Gioni Blaga
    Ha, ha, ha, Mr. V l-a inlocuit pe Mr. S. Sta si rade in barba Mr. Z care o conduce pe Gradea ca la teatrul de papusi.
    Mr.V este, desigur, tot omul lui Gradea si impreuna cu toata gruparea protevista are grija sa se scurga banii unde trebuie, adica la firmele de casa si partid. Se regrupeaza protevistii dati afara de la ProTV si ii inlocuiesc pe profesionistii din TVR care insista sa isi faca meseria. Un regizor celebru a fost eliminat de la conducerea Cerbului de Aur de fosti sefi de la ProTV care sunt aduși din somaj.
  • didi didi
    sasu, un ***. ma rog, *** paginademedia.
  • hai sas hai sas
    Un atarnator..

Trimite un comentariu

sus