Skip to main content

Theodor Paleologu are, de astăzi, emisiune la Radio Guerrilla - Metope. Ce subiecte se vor dezbate

 
Theodor Paleologu are de azi emisiune la Radio Guerrilla
Theodor Paleologu are de azi emisiune la Radio Guerrilla

Emisiune nouă la Radio Guerrilla. Theodor Paleologu, fost ministru al Culturii, are de azi emisiune la Radio Guerrilla. El va face emisiunea „Metope”, în fiecare marţi, pe intervalul orar 14.00 - 16.00.

Publicitate

Noul realizator Radio Guerrila a fost anunţat chiar astăzi pe post, în emisiunea de dimineaţă.

„O metopă reprezintă o secvenţă. Fiecare dintre emisiunile pe care le vom face vor fi metope. Vor fi secvenţe culturale, de istorie, o carte sau un autor. M-am gândit că vin vacanţele şi o să pornesc emisiunile de la un sit, un muzeu.

Astăzi vom vorbi despre Micene. L-am invitat în emisiune pe Ionuţ Movanu, un analist financiat pasionat de arheologie”, a spus Theodor Paleologu, în emisiunea Guerrilla de dimineaţă.

Theodor Paleologu, pentru Paginademedia.ro:

Mă cheamă Paleologu -Paleologos în greceşte-, nu Neologu: mi-am luat numele în serios şi rostul meu pe lumea asta e să vorbesc despre lucruri vechi, adică perene, fundamentale sau, cum spunea tatăl meu, “despre lucruri cu adevărat importante”, care nu se demodează mîine după ce au fost la modă astăzi. De şase ani vorbesc despre lucruri vechi la mine acasă, la Casa Paleologu.

Iată însă că Radio Guerrilla mi-a făcut o “ofertă de nerefuzat”: să vorbesc despre aceleaşi lucruri vechi la radio. Nu sînt sigur că ascultătorii vor suporta multă vreme lecţiile mele anacronice: va fi o luptă de “guerrillă” cu răbdarea lor.

Am ales să-i spunem acestei emisiuni “Metope”, pentru că mă gîndeam că doar 1% va şti ce înseamnă. Asta-i şi ideea: să afle lumea lucruri mai puţin ştiute. Este, dacă vreţi, echivalentul frescelor dintr-o biserică creştină: basoreliefuri care descriu cîte un episod mitologic. În fiecare săptămînă mă voi strădui astfel să vă prezint cîte o metopă, adică o poveste cu tîlc, o filă de istorie, o carte, un om, o idee.

Acum, pînă la începutul lunii iulie, gîndindu-mă că multă lume se pregăteşte de vacanţe, voi vorbi în special despre locurile minunate din Grecia şi Italia în care am fost de curînd în călătorii de studiu: Micene, Atena, Cnossos, Delfi, Roma, Ravenna. Sper să vă îndepărtez de plăji înghesuite şi staţiuni saturate. Sper să vă îndrum către muzee, monumente, situri şi ruine.

Theodor Paleologu, este în prezent profesor la Casa Paleologu (2012 - prezent), instituţie pe care a fondat-o. A fost Ministrul Culturii, în Guvernul Emil Boc (2008-2009). A fost şi Ambasador al României în Islanda şi Danemarca (2005 - 2008).

A avut două mandate de deputat, în perioada 2008 - 2012.

Autor: Andreea Iordache andreea.iordachepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Adi M Adi M
    "să vă îndepărtez de plăji înghesuite" - a zis Paleologu "plăji", sau autorul articolului? ca nu stiu ce inseamna... :)
  • GABRIEL CRISTEA GABRIEL CRISTEA
    Am ascultat ultimele 10-15 minute din emisiune. O discutie interesanta despre literature greaca veche. Sper sa isi faca si podcast. De urmarit.
  • Adi Adi
    @Mihai, nu stiu ce a debitat Dobrovolski in ultimii 2-3 ani ca nu l-am mai urmarit dar din ce scrieti acolo se pare ca nu stiti nimic despre Dl Paleologu si va faceti de rusine spunand ca ar putea face propaganda ptr PSD
  • Mihai Mihai
    Radio Goarna PSD Guerrilla mai aduce pe inca cineva sa faca propaganda pt PSD la ore de varf. Dobrovolski s-a vazut unde i-a dus, cu audientele care cad in cap, pt ca lumea s-a saturat sa ii auda debitatiile de propagandist activist rosu. Si mai rau este ca cei de la acea goarna nu isi dau seama de asta si dau vina de conspiratii...

Trimite un comentariu

sus