Skip to main content

Tolontan: Agerpres a dat TOATE filmările şi fotografiile manifestanţilor din 10 august la cererea poliţiei lui Carmen Dan „ca să fie identificaţi oamenii”! Şeful departamentului video a refuzat, dar conducerea s-a executat

 
Sursa foto: Hepta
Sursa foto: Hepta

Agerpres, poziţie de drepţi în faţa Ministerului de Interne. Pe 11 august 2018, la o zi după mitingul Diasporei împotriva Guvernului PSD-ALDE, Agerpres a făcut ceea ce jurnalişti din interior susţin că a fost „un act obedient către Carmen Dan şi o trădare a interesului public”, scrie jurnalistul Cătălin Tolontan, pe Libertatea.ro.

Publicitate

Ce s-a întâmplat?

Poliţia condusă de Carmen Dan, consiliată atunci de Claudia Nicolae, fostă adjunctă la Agerpres, a solicitat fotografiile şi filmările brute ale manifestaţiei din 10 august.

Şeful departamentului video Sergiu Olteanu s-a opus: „Vreau o ordonanţă a Parchetului, nu o cerere de la Poliţie!”.

Dar conducerea a decis să fie predată către Poliţie întreaga arhivă video şi foto a manifestaţiei.

Directorul general de atunci al Agerpres, Alexandru Giboi, a declarat pentru Libertatea că Poliţia a cerut imaginile în contextul în care căutau pistolul furat de la femeia jandarm atacată.

Cristina Tatu, director general adjunct al instituţiei, care a pus la dispoziţia poliţiei absolut toate imaginile din acea zi, spune că nu vede nicio problemă:

„Da, am pus imaginile şi filmările la dispoziţia Poliţiei şi nu văd nici o problemă. Se căutau hoţii care au luat pistolul”, motivează, pentru Libertatea.

Ea nu a explicat însă de ce, dacă se căuta momentul furtului armei, Agerpres a deşertat Poliţiei toată arhiva cu filmările şi pozele făcute de cei 9 fotoreporteri şi cameramani prezenţi în piaţă, pe întreaga durată a demonstraţiei, remarcă Tolontan.

Articolul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costel Costel
    Asa. Si?
    In contextul anchetei, cine anume se teme si nu ar trebui sa fie "identificat"?
  • Varanu' Varanu'
    Tovarasii de la Agerpres au dat dovada de vigilenta revolutionara si au contribuit la demascarea celor 100.000 de burghezi batuti si gazati, elemente dusmanoase care protestau impotriva oranduirii socialiste! :-)))

Trimite un comentariu

sus