Skip to main content

VIDEO. De ce nu a intrat Lucian Mîndruţă în politică. Oferte de la două partide: „M-am gândit serios". De ce a spus "NU"? "La unul trebuia să mă ocup de comunicare, iar la altul aş fi fost candidat”

 
VIDEO. De ce nu a intrat Lucian Mîndruţă în politică. Oferte de la două partide: „M-am gândit serios". De ce a spus "NU"? "La unul trebuia să mă ocup de comunicare, iar la altul aş fi fost candidat”

VIDEO. „Un jurnalist nu mai poate avea niciun venit, din momentul în care intră în politică. Eu nu sunt suficient de bogat pentru a intra în politică” - Aşa sună unul dintre motivele decisive pentru Lucian Mîndruţă şi o eventuală carieră politică.

Publicitate

„Eu nu vreau să fac contracte cu statul, nu doresc să iau bani pe firmă de la partide. Nu doresc să fiu ca alţii. Nu doresc să fiu acel model în care să scoţi un contract de 100.000 de euro de la un partid”, a subliniat Mîndruţă, la Interviurile Paginademedia.

Realizatorul Digi FM a spus, la Interviurile Paginademedia.ro, că a avut oferte „serioase” de a intra în politică. Două oferte, de la două partide „de dreapta”, a spus Mîndruţă. La unul ar fi sot chiar candidat.

De ce a refuzat Lucian Mîndruţă ofertele?

Partea financiară a fost un motiv important. El ar fi fost obligat de lege să renunţă la activităţile jurnalistice, după intrarea în politică.

„Deşi nu am datorii, trebuie să am un venit. Un jurnalist nu mai poate avea niciun venit, din momentul în care intră în politică. Nu mai poate avea emisiune sau ce fac eu, traininguri sau proiecte de marketing”, a subliniat realizatorul Digi FM.

Mîndruţă continuă: Eu din asta mă susţin, ca să pot să am o voce independentă.

Ce a cântărit decisiv?

Lucian Mîndruţă: Cele mai multe dintre companiile pe care le ştiu şi cu care lucrez au în fişa postului să nu lucreze cu oameni politici.

În momentul în care te înregimentezi politic nu mai eşti eligibil ca furnizor de o mulţime alte servicii, pe care eu acum le livrez către companiile cu care lucrez.

M-am gândit serios. La unul dintre ele am avut ofertă să mă ocup de comunicare şi ceilalţi au vrut să candidez.

Nu sunt suficient de bogat pentru a intra în politică

Lucian Mîndruţă: Eu m-am gândit din ce o să trăiesc după ce intru în politică. Fireşte că respectivele partide m-ar fi plătit, dar probabil că nu ar fi putut să mă plătească cine ştie ce.

Eu nu vreau să fac contracte cu statul, nu doresc să iau bani pe firmă de la partide. Nu doresc să fiu ca alţii. Nu doresc să fiu acel model în care să scoţi un contract de 100.000 de euro de la un partid. Nu ai cum. Nu există şi nici nu va exista.

Atunci am realizat că eu nu pot intra în politică pentru că nu sunt suficient de bogat, ca să mă susţin din momentul în care intru în politică şi până în momentul în care ajung, eventual, să am o funcţie plătită.

Am trei copii, nu sunt chiar de capul meu. Nu sunt bogat, nu am rezerve care să îmi permită să trăiesc un an fără job. N-am câştigat atât de mult.

VIDEO. De ce nu a intrat Lucian Mîndruţă în politică

Vezi interviul integral cu Lucian Mîndruţă, aici

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus