Skip to main content

VIDEO. De ce nu a intrat Lucian Mîndruță în politică. Oferte de la două partide: „M-am gândit serios". De ce a spus "NU"? "La unul trebuia să mă ocup de comunicare, iar la altul aș fi fost candidat”

 
VIDEO. De ce nu a intrat Lucian Mîndruță în politică. Oferte de la două partide: „M-am gândit serios". De ce a spus "NU"? "La unul trebuia să mă ocup de comunicare, iar la altul aș fi fost candidat”

VIDEO. „Un jurnalist nu mai poate avea niciun venit, din momentul în care intră în politică. Eu nu sunt suficient de bogat pentru a intra în politică” - Așa sună unul dintre motivele decisive pentru Lucian Mîndruță și o eventuală carieră politică. 

„Eu nu vreau să fac contracte cu statul, nu doresc să iau bani pe firmă de la partide. Nu doresc să fiu ca alții. Nu doresc să fiu acel model în care să scoți un contract de 100.000 de euro de la un partid”, a subliniat Mîndruță, la Interviurile Paginademedia.

Publicitate

Realizatorul Digi FM a spus, la Interviurile Paginademedia.ro, că a avut oferte „serioase” de a intra în politică. Două oferte, de la două partide „de dreapta”, a spus Mîndruță. La unul ar fi sot chiar candidat.

De ce a refuzat Lucian Mîndruță ofertele? 

Partea financiară a fost un motiv important. El ar fi fost obligat de lege să renunță la activitățile jurnalistice, după intrarea în politică.

„Deși nu am datorii, trebuie să am un venit. Un jurnalist nu mai poate avea niciun venit, din momentul în care intră în politică. Nu mai poate avea emisiune sau ce fac eu, traininguri sau proiecte de marketing”, a subliniat realizatorul Digi FM. 

Mîndruță continuă: Eu din asta mă susțin, ca să pot să am o voce independentă.

Ce a cântărit decisiv? 

Lucian Mîndruță: Cele mai multe dintre companiile pe care le știu și cu care lucrez au în fișa postului să nu lucreze cu oameni politici.

În momentul în care te înregimentezi politic nu mai ești eligibil ca furnizor de o mulțime alte servicii, pe care eu acum le livrez către companiile cu care lucrez.

M-am gândit serios. La unul dintre ele am avut ofertă să mă ocup de comunicare și ceilalți au vrut să candidez.

Nu sunt suficient de bogat pentru a intra în politică

Lucian Mîndruță: Eu m-am gândit din ce o să trăiesc după ce intru în politică. Firește că respectivele partide m-ar fi plătit, dar probabil că nu ar fi putut să mă plătească cine știe ce.

Eu nu vreau să fac contracte cu statul, nu doresc să iau bani pe firmă de la partide. Nu doresc să fiu ca alții. Nu doresc să fiu acel model în care să scoți un contract de 100.000 de euro de la un partid. Nu ai cum. Nu există și nici nu va exista.

Atunci am realizat că eu nu pot intra în politică pentru că nu sunt suficient de bogat, ca să mă susțin din momentul în care intru în politică și până în momentul în care ajung, eventual, să am o funcție plătită.

Am trei copii, nu sunt chiar de capul meu. Nu sunt bogat, nu am rezerve care să îmi permită să trăiesc un an fără job. N-am câștigat atât de mult.

VIDEO. De ce nu a intrat Lucian Mîndruță în politică

Vezi interviul integral cu Lucian Mîndruță, aici

 
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Trimite un comentariu