Skip to main content

VIDEO. Șefa TVR Doina Gradea a mers la audieri la Comisia de cultură, dar a refuzat să răspundă la întrebări. „Vă voi răspunde în scris”

 
VIDEO. Șefa TVR Doina Gradea a mers la audieri la Comisia de cultură, dar a refuzat să răspundă la întrebări. „Vă voi răspunde în scris”
Doina Gradea (stânga), președintele TVR

Președintele-director general Doina Gradea a refuzat, miercuri, să răspundă întrebărilor parlamentarilor din Comisia de Cultură din Camera Deputaților, scrie HotNews.ro.

Publicitate

Ea s-a prezentat în Comisie, dar a spus că va răspunde întrebărilor "în scris", invocând faptul că întrebările nu ar avea legătură cu motivele invocate în solicitarea de a veni în fața parlamentarilor. Mai mult, șefa de la juridic, venită alături de Gradea, a pretins că audierea nu ar respecta reglementările legale.

Șefa TVR a fost chemată pentru a răspunde întrebărilor legate de "partizanatul politic" al Televiziunii publice în campania electorală. Aceasta, în condițiile în care fostul lider PSD, Liviu Dragnea, a apărut de două orîn emisiunea Viața Satului, fără ca aceasta să fie declarată emisiune electorală.

Ea a spus, însă, în comisie că nu ar fi fost chemată la audieri, ci să "participe la lucrările comisiei" în urma "nenumăratelor sesizări" despre partizanatul TVR. Ea a spus că va răspunde în scris întrebărilor.

Președintele Comisiei, Gigel Știrbu, în legătură cu poziția Doinei Gradea:

„Niciodată, în istoria acestui Parlament, o persoană care este plătită din banii contribuabilului, care a venit în fața unei comisii de specialitate a parlamentului, nu a avut atitudinea dumneavoastră. Vă rog să mă credeți (...) din acest moment, consider că tot ce s-a întâmplat în spațiul public vizavi de comportamentul dumneavoastră în acea instituție are corespondent în realitate. Este îngrijorător. Atitudinea dumneavoastră nu mă face decât să vă solicit încă o dată demisia."

La întrebări puse de deputatul USR Iulian Bulai, referitor la scăderea de audiență a TVR și renunțarea la emisiuni cu audiență, Doina Gradea a răspuns: "Vă voi răspunde în scris, așa cum v-am transmis. Invitația dumneavoastră pentru astăzi era legată de alte subiecte."

După cum reiese din înregistrare, la ședința Comisiei nu au participat deputați PSD. 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

  • Din orice unghi ai privi TVR, mandatul Gradea este, de departe, cel mai rusinos din istoria institutiei. Cheltuieli imense nejustificate, diferente salariale majore intre angajati si colaboratori, prabusirea audientelor, numiri complet nemeritate ale unor directori, procese peste procese, comportament dovedit de mahala etc. Atmosfera este irespirabila, lipsa de motivatie a devenit cronica, nu exista niciun fel de meritocratie. Resursele sunt la pamant, se lucreaza pe computere vechi de 15-20 de ani, la editorii de montaj exista monitoare vechi de 40 de ani! Pe deasupra, imaginea SRTV e praf din cauza nenumaratelor scandaluri publice care au devenit obisnuinta. Faptul ca PSD nu asigura cvorumul la o dezbatere importanta ca aceasta arata ca acest partid nu a invatat nimic de pe urma alegerilor, ca respectul minim datorat banului public nu exista. Doina Gradea, despre care tot ProTV-ul stie cat de "profesionista" era, este dovada clara a imposturii cocotate la nivel inalt de decizie. Impostura care ia hotarari dezastruoase, care habar n-are sa cultive decenta in meserie, care nu e in stare sa faca o grila de programe ok, care numeste in functii de conducere numai personaje care au vocatia esecului sau nu au vocatie.
  • Oare Doinita si blonda din dotare au medic de familie? Cu siguranta au nevoie. Și asta nu doar din cauza caldurii ori a apartenentei la PSD. Doinița e in primejdie. Sau e ea insăsi o primejdie pentru TVR

Trimite un comentariu