Skip to main content

Anghel Damian, „Adrian” în serialul „Vlad”, va fi şi scenarist pentru producţia de la Pro TV

 
Anghel Damian, „Adrian” în serialul „Vlad”, va fi şi scenarist pentru producţia de la Pro TV

Anghel Damian, actorul care dă viaţă personajului „Adrian” din serialul „Vlad”, trece în „rolul” de scenarist pentru producţia de la Pro TV. Actorul se va ocupa de scenariul celui de al doilea sezon al serialului, care va fi difuzat în această toamnă.

Publicitate

Reamintim că primul sezon, adică 13 episoade, au fost un ramake după serialul turcesc Ezel (difuzat acum câţiva ani pe Kanal D).

Anghel Damian a mai scris scenarii pentru un lungmetraj de animaţie şi pentru un scurt metraj premiat la TIFF (Transilvania International Film Festival).

Este vorba despre scenariul pentru „Călătoria fantastică a Maronei”, lungmetraj de animaţie, „Michelangelo”, scurtmetraj premiat cu Menţiunea specială a juriului la TIFF 2018, care a avut participări la festivaluri din Montreal, Vilnius şi Los Angeles; şi „Celed”, scurtmetraj premiat cu Menţiunea specială a juriului la TIFF 2019.

Anghel Damian despre rolul de scenarist:

„Când mi s-a propus să scriu pentru VLAD, recunosc că sentimentul iniţial a fost de frică. Scrisesem înainte film de scurt şi lungmetraj, însă aici miza era mai mare, un produs deja iubit de telespectatori, cu o producţie costisitoare, cu regizori care, iată, pariau pe mine şi pe creativitatea mea într-un domeniu, scrisul, pe care îl exersasem până atunci în contexte foarte diferite.

Aici era vorba de episoade lungi, în care personajele şi, până la urmă, colegii mei actori, urmau să joace după cum „cântam” eu. Nu era loc de falsat, nu era loc de răzgândit, odată <<da>>-ul rostit. Aşa că am stat un pic şi am cumpănit. După care am decis că aşa o încercare nu se ratează şi că o să scriu cât de bine o să pot. Sper ca sezonul doi să vă placă cel puţin la fel de mult ca primul.

Şi să nu uitaţi că în VLAD eu rămân Adrian, băiatul bun de care v-a părut atât de rău că le-a păţit pe toate câte le-a păţit în viaţa lui. Cât despre poveste, vă avertizez că ea merge în direcţii care m-au surprins chiar şi pe mine în timp ce scriam. Se moare, se trăieşte, se urăşte, se iubeşte, dar răzbunarea merge mai departe.”

Alături de Anghel Damian, din echipa de scenarişti a sezonului doi din Vlad, au mai făcut parte Bianca Mina, Iosif Columbeanu şi Radu Crahmaliuc. El va interpreta în continuare lui Adrian, adică varianta tânără a lui Vlad, băiatul trădat de prieteni şi aruncat în închisoare pe nedrept.

Reamintim că sezonul doi din serialul Vlad va fi realizat (şi) cu bani de la Guvern. Cererea Pro TV de finanţare pentru noul sezon „Vlad” a fost aprobată de Comisia Naţională de Prognoză. Pro TV va primi 4,2 milioane de lei (aproape un milion de euro).


S-a aprobat. Pro TV va face serialul Vlad cu bani de la Guvern. Cere ajutor de stat şi pentru serialul Profu'


Toate detaliile despre serialul Vlad, noua producţie Pro TV


FOTO. Serialele Vlad şi Ezel, în oglindă. Cât a respectat Pro TV din licenţa serialului turcesc?


Anunţat ca "Monte Cristo" de Pro TV, inspirat, de fapt, de turci. Serialul Vlad, un remake după serialul turcesc Ezel

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • a.c.bob a.c.bob
    Asadar asta e serialul care seamana cu Monte Cristo si cu Ezel? Nu am vazut nici o secunda (nici macar promo), dar daca astia au fost dati in judecata ca au copiat acele plictiseli, merita orice lucru rau care li se va intampla. Am citit Contele de Monte Cristo si o sa regret pana in viata de apoi. De fapt, ma mir ca nu sunt deja acolo din cauza plictiselii. In schimb imi place varianta schimbata/adaptata a Contelui de Monte Cristo din 2002 cu James Caviezel. Ce actor desavarsit J.Caviezel. Si Guy Pearce : May I present the Countess Mondego........

Trimite un comentariu

sus