Skip to main content

HBO începe filmările pentru un nou serial românesc. Este scris şi regizat de unul dintre scenariştii Hackerville

 
HBO începe filmările pentru un nou serial românesc. Este scris şi regizat de unul dintre scenariştii Hackerville

HBO face un nou serial românesc. Compania HBO Europa va începe, luna viitoare, filmările pentru o nouă producţie românească. Este scris şi regizat de Daniel Sandu, unul dintre scenariştii serialul Hackerville - o altă producţie HBO filmată şi inspirată de România.

Publicitate

„Bani negri (pentru zile albe)” este noul titlu produs de Mobra Films pentru HBO şi filmat în România, la Oneşti, Piatra Neamţ şi Bucureşti.

Va avea şase episoade şi va avea premiera, simultan, în cele 21 de ţări pe care le acoperă HBO Europa.

Este scris şi filmat de regizorul Daniel Sandu - cel care a câştigat marele premiu la Gopo în 2018 cu pelicula „Un pas în urma serafimilor”.

De asemenea, Sandu este şi unul dintre scenariştii serialului Hackerville, un alt serial HBO filmat în România.

„Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi “consecinţe”. Este despre efectul de domino al unor acţiuni declanşate la rândul lor de o mică glumă nevinovată”, spune Daniel Sandu despre serialul „Bani negri (pentru zile negre).

Acţiunea filmului. Doi prieteni glumesc despre jaful pe care vor să îl comită. Gluma se întoarce împotriva lor când discuţia le este auzită şi interpretată greşit. Cei doi ajung în situaţia de a planifica şi executa jaful perfect. Sunt complet nepregătiţi, atât pentru această lovitură, cât şi pentru consecinţele ei.

Filmările vor începe în luna august în Piatra Neamţ şi vor continua în Oneşti şi Bucureşti. Producători executivi HBO Europe sunt Johnathan Young şi Antony Root.

Ce spun cei doi producători?

Antony Root, EVP - original programming and production, HBO Europe:

„Bani negri (pentru zile albe) este un serial autentic românesc, deştept şi amuzant, cu farmec, sensibilitate şi potenţial de poveste universală.”

Johnathan Young, VP - original programming and production, HBO Europe:

„Pentru noul serial HBO, creat de Daniel Sandu, ne-am dorit un oraş tipic românesc, un cadru perfect pentru povestea filmului, care să arate autentic şi să permită spectatorilor să empatizeze cu personajele noastre.

Filmările vor avea loc în Piatra Neamţ şi Oneşti, ambele creând un decor memorabil pentru acţiunea serialului nostru. Sunt două oraşe remarcabile, diferite şi pline de culoare, a căror fuziune va fi recognoscibilă şi care vor intensifica starea bună şi entuziasmul pe care le-am regăsit în scenariu.”

Despre regizor. Daniel Sandu este un regizor şi scenarist multi-premiat. Filmul lui de debut din 2017, Un pas in urma serafimilor, a fost nominalizat la 15 categorii la Premiile Gopo şi a câştigat 8 dintre ele, inclusiv cele pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu şi cel mai bun regizor.

Daniel Sandu este unul dintre scenariştii serialului HBO Europe, Hackerville.

Daniel Sandu, scenarist şi regizor:

„Mi-am dorit să creez o poveste spectaculoasă la limita subţire dintre comedie şi dramă, despre oameni obisnuiţi care ajung în situaţii incredibile. Şi asta, într-o lume în care interpretarea timpului este diferită de cea normală (UTC - timpul universal coordonat).

Dacă ar fi să concentrez povestea serialului într-un singur cuvânt cred că acesta ar fi “consecinţe”. Este despre efectul de domino al unor acţiuni declanşate la rândul lor de o mică glumă nevinovată.

HBO România şi Mobra Films au construit o echipă grozavă de artişti şi de specialişti în domeniu care vor transforma în imagini povestea noastră. Îmi doresc să realizăm o experienţă cinematografică deosebită încorporată în formatul unei serial TV şi care să împingă standardele producţiilor autohtone la un nou nivel.”

„Bani negri (pentru zile albe)” va avea premiera în acelaşi timp în toate cele 21 de ţări acoperite HBO Europe.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mihai Mihaii Mihai Mihaii
    @ Nea Puiu Umbre S3 are premiera la toamna
  • Nea Puiu Nea Puiu
    Ce bine ar fi fost dacă făceau și un final pt. "Umbre" înainte să înceapă unul nou. Asta, așa, pentru proștii ca noi, care s-au uitat la serial.

Trimite un comentariu

sus