Skip to main content

Libertatea retrage semnătura unei ziariste. De ce? Lucra pentru un eveniment investigat chiar de către colegii ei!

 
Libertatea retrage semnătura unei ziariste. De ce? Lucra pentru un eveniment investigat chiar de către colegii ei!

Conflict de interese la ziarul Libertatea. O poveste investigată de jurnaliştii cotidianului Libertatea a generat o altă poveste, când ziariştii au descoperit că o colegă de-a lor e impicată în subiect.

Publicitate

Ziariştii documentau un subiect legat de Festivalul Sportului pentru Toţi, organizat de Primăria Capitalei pe Arena Naţională. Au descoperit că în organizare e implicată o ziaristă. Când au săpat, ...surpriză: era chiar o colegă de-a lor.

Efectul?

Publicaţia condusă de Cătălin Tolontan a hotărât suspendarea ziaristei Ana Maria Păsat, de la secţia Monden.

„Jurnalista Ana Maria Păsat are semnătura retrasă până când finalizăm cercetarea. Din punctul de vedere al Libertăţii, cu datele de acum, există un conflict de interese”, scrie Libertatea, în materialul despre Festivalul Sportului pentru Toţi.

Povestea:

Cum a ajuns Libertatea la acesta caz?

Jurnaliştii cotidianului documentau un subiect legat de evenimentul Primăriei - „Festivalul Sportului pentru Toţi”.

Potrivit sursei citate, Compania Municipală Sport pentru Toţi a cerut bani echipelor de copii pentru o competiţie „pentru toţi”, teoretic gratuită, organizată pe Stadionul Naţional.

Concret, misiunea Companiei Municipale de Sport pentru Toţi investeşte banii publici în dezvoltarea sportului de masă, prin servicii gratuite sportive oferite bucureştenilor.

„Pe parcursul documentării subiectului, redacţia Libertatea a primit un pont legat de participarea unei ziariste la procesul de înscriere, din partea organizatorilor”, notează în continuare.

Ziarista din pont, o colegă de la Libertatea

Jurnaliştii Libertatea au continuat documentarea şi au descoperit cine era ziarista din pont: Ana Maria Păsat, colega lor de la departamentul Monden.

Pe pagina personală de Facebook, jurnalista a publicat o postare care promova evenimentul sportiv pentru copii şi îndemna echipele de fotbal să se înscrie în competiţie. Ana Maria Păsat îşi publicase şi numărul de telefon, unde cei interesaţi puteau obţine informaţii suplimentare.

În convoririle telefonice, jurnalista Ana Maria Păsat se declara "Parteneră a Primăriei", scriu cei de la Libertatea.

Publicaţia coordonată de Cătălin Tolontan notează că la finalul cercetării disciplinare „faptele descoperite şi decizia vor fi comunicate publicului cu maximă transparenţă” - Foto Libertatea.

Povestea, pe Libertatea.ro

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    ce inseamna "ziarista din pont"?

Trimite un comentariu

sus