Skip to main content

O televiziune de documentare din Rusia vrea să intre în România şi întreabă CNA care sunt condiţiile. Ce răspunde instituţia

 
O televiziune de documentare din Rusia vrea să intre în România şi întreabă CNA care sunt condiţiile. Ce răspunde instituţia

Grupul de canale Russian Travel Guide (RTG), cu tematică de documentare, vrea să intre în România. Reprezentanţii RTG au transmis Consiliului Naţional al Audiovizualului o adresă prin care solicită detalii desăre condiţiile în care televiziunile pot emite pe teritoriul ţării noastre.

Publicitate

În adresa trimisă la CNA, în data de 8 iulie, reprezentantul Russian Travel Guide spune că a purtat deja negocieri cu operatorul IPTV Ines, care i-au sfătuit să contacteze Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru detalii privind modul în care canalul poate intra pe teritoriul României.

Reprezentantul RTG solicită în aceeaşi adresă detalii pentru a obţine o licenţă de emisie pe teritoriul din România.

Întrunit în şedinţă publică, membrii au spus că vor transmite RTG că pentru a emite în România este nevoie de o „autorizaţie de retransmisie”.

„Rusia nu a ratificat Convenţia Televiziunilor fără Frontiere, aşa cum au făcut Republica Moldova, Ucraina, Serbia, care nu sunt în Uniunea Europeană, dar sunt asimilate televiziunilor din Uniunea European. Rusia nu a ratificat, prin urmare ea este separat, şi trebuie să încheie o autorizaţie de retransmisie cu fiecare autoritate în parte. Nu e cum ar fi Russia Today, care este licenţiată în Marea Britanie”, le-a explicat un reprezentant al biroului tehnic membrilor CNA.

Grupul RTG are trei posturi TV de documentare:

RTG TV - o televiziune de documentare lansată în 2009, transmisă către 15 milioane de abonaţi din Rusia, prin cablu şi satelit.

RTG HD (emite în simulcast cu RTG TV) - Post care transmite în sistem HD, lansat în 2013, care ajunge la peste 10 milioane de abonaţi, conform datelor de pe site-ul televiziunii.

RTG Int. - Post lansat în 2013, care emite în limbile engleză, rusă şi turcă, în 23 de ţări.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Marius Marius
    vor intra in UPC grila RTG TV , RTG HD , RTG Int
  • S S
    As vrea sa ma uit, dar sa nu fie cruzime impotriva animalelor.
    Nu acceptati pungi de plastic de la magazin!

Trimite un comentariu

sus