Skip to main content

Preluarea UPC de către Vodafone, aprobată de Comisia Europeană

 
Preluarea UPC de către Vodafone, aprobată de Comisia Europeană

Comisia Europeană a aprobat tranzacţia prin care Vodafone a preluat Liberty Global, companie care operează operatorul UPC.

Publicitate

Vodafone a preluat operaţiunile Liberty Global din Germania, Cehia, Ungaria si Romania, pentru 18,4 miliarde de euro, într-o tranzacţie anunţată încă de anul trecut.

Iar după o lungă analiză Comisia Europeana a aprobat tranzactia dintre Vodafone Group si Liberty Global, aceasta urmând să fie finalizată până la data de 31 iulie 2019.

In viitor, Vodafone Romania va putea oferi servicii convergente competitive clientilor sai, ceea ce ii va permite sa isi implineasca viziunea de a aduce tehnologia si inovatia mai aproape de toata lumea. De asemenea, prin achizitia UPC se creeaza o competitie sustenabila si eficienta in cadrul industriei locale de telecomunicatii, ceea ce va contribui la cresterea gradului de digitalizare a societatii romanesti.

Murielle Lorilloux, CEO Vodafone Romania:

„Astazi am primit vesti imbucuratoare! Pentru Vodafone Romania, acesta este un pas important spre a deveni un operator consolidat, convergent, care va putea oferi cele mai bune servicii de piata de comunicatii fixe si mobile, internet si televiziune. Vreau sa multumesc in special echipei mele extraordinare, care pune pasiune si dedicare in tot ceea ce face.

Suntem cu totii foarte entuziasmati sa primim UPC in familia Vodafone in urmatoarele saptamani si suntem convinsi ca, impreuna, vom aduce contributii importante sectorului de comunicatii electronice, pozitionand Romania pe o traiectorie ascendenta in ceea ce priveste digitalizarea. De acum incolo, impreuna cu echipa UPC, vom continua sa urmarim telul nostru de a deveni operatorul preferat al tuturor romanilor”.

Mihnea Radulescu, CEO UPC Romania:

„Ne aflam intr-un moment important din istoria UPC Romania in urma primirii acordului din partea Comisiei Europene de a ne alatura unuia dintre cei mai puternici operatori la nivel european.

De-a lungul timpului, ne-am concentrat eforturile pentru a inova si a aduce servicii de cea mai inalta calitate clientilor nostri, prin contributia intregii echipe UPC Romania. Sunt mandru de echipa noastra extrem de dedicata si ambitioasa, care a obtinut performante remarcabile si a contribuit semnificativ la realizarea acestei tranzactii.

Dupa finalizarea acesteia, alaturarea operatiunilor UPC Romania si Vodafone Romania va aduce beneficii relevante la nivelul consumatorilor, precum si al intregii industrii telecom, prin accelerarea inovatiei si a competitivitatii. Asteptam cu incredere momentul in care vom incepe sa colaboram cu Vodafone si ne vom uni fortele pentru a contribui la crearea unui jucator puternic pe piata de telecom.”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Georgel Georgel
    uhuuu!! hai cu marirea abonamentelor!!!

Trimite un comentariu

sus