Skip to main content

Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcţia de prodecan la Teologie

 
Foto  | Adevarul
Foto | Adevarul

Preotul Vasile Răducă a demisionat din funcţia de prodecan la Teologie, scrie România Europa Liberă. Gestul preotului vine în urma declaraţiilor despre sex, viol şi msulmani făcute la Radio Trinitas, declaraţii despre care Paginademedia.ro a relatat, în premieră, aici.

Publicitate

Mircea Dumitru, rectorul Universităţii din Bucureşti, a confirmat pentru Europa Liberă că Vasile Răducă şi-a dat astăzi demisia din funcţia de prodecan la Facultatea de Teologie din Bucureşti.

Mircea Dumitru ceruse ieri demiterea lui Răducă pentru afirmaţiile despre sex, viol şi musulmani într-o emisiunea de la radio Trinitas.

CONTEXT. Demisia lui Vasile Răducă vine în contextul unui derapaj de la Radio Trinitas, semnalat ieri, în premieră, de Paginademedia.ro. Preotul Răduca, din postura de invitat al unei emisiuni, a făcut mai multe afirmaţii deplasate despre sex, viol şi musulmani.

Pe scurt:

- "Vă rog să reţineţi, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimţit şi care ţi-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de aşa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se şi întâlnească şi să fie fertilizat oul.

- "În Islam, femeia este considerată o lighioană care nu face altceva decât plăcere bărbatului, cât acest bărbat este capabil să aibă asemenea plăcere."

- "În utilizarea prezervativului, nu facem altceva decât, cei tineri care fac lucrul acesta, nu fac altceva decât să se masturbeze, care este o practică dezgustătoare".

Postul de radio al Patriarhiei a fost sancţionat cu somaţie publică de CNA, întrucât se află la prima abatere.

Reprezentanţii Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, s-au delimitat de afirmaţiile prodecanului Vasile Răducă.

Ce a spus Bănescu în faţa CNA, pe Paginademedia.ro AICI

Ulteorior, preotul a venit şi cu reacţie la cele publicate de Paginademedia.ro. Printre altele, acesta spune că îşi „regretă vorbele”, iar acestea „au avut un ecou nedorit”.

Citeşte şi:


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • am studii inferioare am studii inferioare
    ***
  • Vladimir B Vladimir B
    @Alina Androne: un om care spune ce spune acest preot nu are nici o valoare! Doar o mentalitate de taliban! Iar faptul ca purtat de cuvant al Bor e agramat nu are nicio relevanta pt “valoarea” acestui individ, faceti o asociere inutila!
  • am studii inferioare am studii inferioare
    @Alina Androne
    Sunt femeie, nu am avorturi pe constiinta, dar sunt revoltata. Toate bisericile din lume le-au facut pe femei sa se simta murdare (menstruatia, sarcina, totul). Acum este inca ceva : estrogeni cancerigeni. Cand se va termina? Doar cand noi femeile vom spune STOP!
  • Alina Androne Alina Androne
    Nu a pierdut nimic!Facultatea a pierdut un om de mare valoare!Dar BOR nu are nevoie de oameni de valoare, ci de analfabeți precum purtătorul de cuvânt ,care nu a trecut pe la ora de limba romană!El se “detajeaza”,nu se detașaza!asta meritați!

Trimite un comentariu

sus