Skip to main content

REACȚIE. Rectorul Universității București cere demiterea prodecanului Facultății de Teologie, pentru declarațiile despre viol, sex și musulmani

 
REACȚIE. Rectorul Universității București cere demiterea prodecanului Facultății de Teologie, pentru declarațiile despre viol, sex și musulmani
Foto: Adevarul

REACȚIE. Rectorul Universității București cere demiterea lui Vasile Răducă, prodecanul Facultății de Teologie, pentru declarațiile despre viol.

„Universitatea din București se delimitează public de declarațiile profesorului Vasile Răducă, pe care le consideră inacceptabile. Rectorul Universității din București, prof. Mircea Dumitru, a solicitat decanului Facultății de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” demiterea și înlocuirea prof. Vasile Răducă din funcția de prodecan al Facultății de Teologie”, arată un comunicat remis de Universitatea București, publicat de site-ul EducațiePrivată.ro

Publicitate

Citește și: Derapaj grav la Trinitas, radioul Patriarhiei. Despre sex, viol și musulmani. Sarcina după un viol: poate e un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete

Reacția vine în contextul unui derapaj de la Radio Trinitas, semnalat astăzi de Paginademedia.ro, aici. Preotul Răduca, din postura de invitat al unei emisiuni, a făcut mai multe afirmații deplasate despre sex, viol și musulmani. 

„Vă rog să rețineți, sunt rarisime cazurile când violul se soldează cu graviditate. Când se soldează cu graviditate, sunt mai multe cauze: fie că este vorba de un viol la care ai consimțit și care ți-a plăcut să se repete, fie că te-ai găsit în imposibilitatea de a face de așa manieră încât celulele germinale care sunt pe punctul de a se întâlni, să se și întâlnească și să fie fertilizat oul.”

Este unul dintre răspunsurile date unei ascultătoare de prodecanul Facultății de Teologie, invitat la postul de radio Trinitas, care aparține Patriarhiei.

Cazul a  fost discutat de Consiliul Național al Audiovizualului. Radio Trinitas a fost sancționat cu o somație întrucât se află la prima abatere.

Citește declarațiile preotului la emisiunea de pe Trinitas, aici

Reprezentanții Patriarhiei, prin purtătorul de cuvânt Vasile Bănescu, s-au delimitat de afirmațiile prodecanului Vasile Răducă. Ce a spus Bănescu în fața CNA:

„Nu pot decât să exprim foarte clar, de la început, că ne aflăm într-o situație deplorabilă. Părintele profesor Răducă, pe care și eu l-am avut profesor, este un om care atunci când se implică într-o discuție devine destul de pătimaș.

N-am venit să-l scuz, chiar mă detajez radical de absolut toate afirmațiile făcute de acesta.”

Comunicatul remis de Universitatea București, pe larg. 

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Pai nu e greșit sa folosești prezervativul,sau sa te *** eventual dacă asta îți creeaza plăcerea,in concepția omului de rând.Parintele a prezentat lucrurile din punct de vedere teologic,adică Biserica nu accepta nici un mijloc de contracepție pt ca este o intervenție in cursul normal și biologic al organismului și a demonstrat biologic ce se întâmpla dacă îl folosești și tocmai din acest motiv Biserica Ortodoxa nu este de-acord! Nu a impus nimănui,fiecare face ce ii place la casa lui!sex de toate tipurile cu sau fără prezervativ,cu soțul /soția ,amantul/amanta pisica,vaca , curca ,cu mâna ,piciorul,batul,morcovul,pomul ,păpușa gonflabila și toate cum ii e omului mai bine.Dar PREOTUL a arătat doar poziția Bisericii! Și?????ce e greșit??????Omul e citit ,a studiat și parastudiat ,a făcut cercetare și a rămas devotat bisericii pe care o slujește și care e-a spălat pe mâini de el!Daca vreți sa fiți corecți,blamați întreaga ortodoxie și demiteți-i pe toți începând cu purtătorul de cuvânt,decanul care a a-a lepădat ca Iuda și toți pupincuristii Facultății de Teologie,care ling mâinile Patriarhului de nu mai are nevoie de apa și săpun,și in spate îl înjură de nici dracu nu a suit de înjurăturile lor ,pt ca le cere bani pt postul de radio Trinitas și TV
  • preotii astia sunt ***, anacronici si depasiti de realitate. oamenii astia traiesc in continuare in epoca de piatra, se inchina cand fulgera si tuna si se roaga sa ploua cand e seceta.
    despre ce *** vorbim? atat timp cat ii primim in case cu botezul, cu sfanta maria si cu alte ***, suntem partasi la *** asta.
    am citit si declaratiile alea ca daca *** cu prezervativ, inseamna ca te ***. asa si? ce e gresit *** *** in general si cu prezervativ in special si ce e gresit *** masturba?
  • OI mare rusine pentru Facultatea de Teologie a Universității bucurestene să aibă asemenea cadre didactice. Ar trebui deferit Comisiei de etică. De urgenta.

Trimite un comentariu