Skip to main content

După scandalul public, TVR vrea Festivalul Enescu. Negociază pe ultima sută de metri. Ce se întamplă cu Trinitas

 
După scandalul public, TVR vrea Festivalul Enescu. Negociază pe ultima sută de metri. Ce se întamplă cu Trinitas

TVR, discuţii cu organizatorul Festivalului Enescu, pentru a prelua totuşi evenimentul. Postul publică încearcă, pe ultima sută de metri, să preia drepturile pentru Festivalul George Enescu.

Publicitate

Discuţiile vin în contextul în care Televiziunea Publică nu a luat, în primă fază, drepturile pentru Festivalul George Enescu (postul Trinitas a obţinut transmisiunile evenimentului), decizie care a stârnit reacţii în spaţiul public.

Din informaţiile Paginademedia.ro, reprezentanţii TVR au format, săptămâna aceasta, o nouă comisie care să negocieze cu Artexim, organizatorul evenimentului.

Ce se întâmplă cu Trinitas, postul Patriarhiei, care luase drepturile pentru Festivalul Enescu?

Din informaţiile Paginademedia.ro, colaborarea cu Trinitas rămâne valabilă oricum.

În prezent se caută o formulă de colaborare tripartită, prin care TVR să poată prelua o serie de concerte, din cele peste 80.

Amintim că TVR, un partener tradiţional al festivalului, a pierdut în favoarea canalului Trinitas drepturile de difuzare ale evenimentului, după ce a refuzat cerinţele tehnice ale organizatorilor Festivalului George Enescu.

Din informaţiile Paginademedia.ro, conducerea TVR a refuzat să dea, pentru transmiterea evenimentului, două care de transmisie HD, motivând că evenimentul este difuzat pe TVR 3 şi nu pe canalele principale ale postului public.

În această situaţie, reprezentanţii evenimentului au căutat în industrie un alt partener. Aşa a apărut televiziunea Trinitas, care a acceptat să transmită evenimentul în condiţiile cerute, pun la dispoziţie echipamente de calitate şi au o istorie de transmisiuni mari, spun sursele Paginademedia.ro. Detalii, aici

CULISE. Cum a ratat TVR transmiterea Festivalului Enescu. Evenimentul ar ajunge la Trinitas

Festivalul Internaţional George Enescu se desfăşoară anul acesta în perioada 31 august - 22 septembrie. La evenimentul de talie mondială vor participa anul acesta 3.000 de artişti internaţionali care vor concerta în 84 de evenimente. Se estimează că, în cele 23 de zile de eveniment vor fi, doar în sălile de concerte, peste 4.000 de spectatori, în fiecare zi.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Crispo Crispo
    Iar eu sper să fie și pe Trinitas și TVR3, iar Trinitas HD să fie preluat de toți operatorii!
  • Maria Maria
    Eu chiar as vrea sa vad Enescu la Triitas, am o curiozitate morbida sa vad o transmisiune făcută de operatori și regizori care nu mai urmăresc partitura pt cadre, urmăresc baghetă "ca cadelnita"...
  • Alexandru Gurgu (INSOMNIACUL) Alexandru Gurgu (INSOMNIACUL)
    Eu sustin difuzarea Festivalului GE pe Trinitas, fiinca postul are acoperire la toti operatorii, indiferent de HD sau SD. TVR3 nu are acoperire peste tot.
  • Chiurco Chiurco
    Nu mai comenteaza numeni ? Mediasin ,Torica o cafea la bar 1'50 ?

Trimite un comentariu

sus